İstanbul'un kadın mülki idare amirleri, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Pendik Kaymakamı Hülya Kaya ve Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Anadolu Ajansının...
İstanbul'un kadın mülki idare amirleri, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Pendik Kaymakamı Hülya Kaya ve Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Gevrek, Kaya ve Korkmaz, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde beğendikleri kareleri seçti.

İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, haber kategorisinde Aytaç Ünal'ın "İlk kadın taarruz helikopter pilotu", yaşamda İsa Terli'nin "İstanbul ve hilal", sporda ise Ali Atmaca'nın "Engelli basketbolcunun sevinci" fotoğraflarına oy verdi.

Gevrek, AA tarafından her yıl düzenlenen yılın fotoğrafları oylamasında yer alan fotoğrafların hepsinin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Tabii İstanbul Vali Yardımcısı olarak bizim için en önemli, en anlamlı olan İstanbul konulu fotoğraflardı. Benim için anlamlı olan bazılarını seçmeye çalıştım. Tüm kategoride yarışan bütün fotoğraflara başarılar ve en güzelinin seçilmesini diliyorum." dedi.

Pendik Kaymakamı Hülya Kaya da haber kategorisinde Aytaç Ünal'ın "İlk kadın taarruz helikopter pilotu", yaşam kategorisinde İsa Terli'nin "İstanbul ve hilal", spor kategorisinde ise Şebnem Coşkun'un "Kadınlar için daldı" başlıklı karelerini seçti.

Kaya, yaşam kategorisinde "İstanbul ve hilal" temalı fotoğrafı çok beğendiğini belirterek, "Aslında hepsi çok güzeldi ama bu beni çok etkiledi. Ben de bir fotoğrafçı olarak çok kere çekmeye çalıştım, bu kareyi yakalamaya çalıştım ama yakalayamamıştım. Fotoğrafçımız bunu çok güzel yakalamış." diye konuştu.

Sporda ise meme kanserine dikkati çeken ve çok anlamlı bulduğu bir fotoğrafı tercih ettiğini aktaran Kaya, "Milli dalışçımızın bu hastalığı yaşayanlarla birlikte yaptığı dalış beni çok etkiledi. Meme kanseri, günümüzde kadınların 'baş belası' dediğimiz bir konu. Erken teşhis de çok önemli. Buradaki fotoğraf o amaca hizmet ettiği için çok beğendim." ifadelerini kullandı.

Hülya Kaya, hayat kategorisindeki tercihine ilişkin ise "Burada biraz pozitif ayrımcılık yaptım aslında. İlk kadın taarruz helikopter pilotunu seçtim. Çünkü bu alanda kadınlar yok denecek kadar az. Bu kadar zor bir görevi kadın yapabiliyorsa her şeyi yapabilir. Bu mesajı gördüğüm için bunu seçtim. Kendisine de başarılar diliyorum." değerlendirmesini yaptı.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli de AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı.

Çiçekli, haber kategorisinde Muhammed Said'in "Esed rejiminin sivillere saldırısı", yaşam kategorisinde Behçet Alkan'ın "Vinçle gökyüzüne", spor kategorisinde ise Mustafa Çiftçi'nin "Keyfim yerinde" başlıklı karelerine oy verdi.

Çiçekli, Suriye'deki savaşı net bir şekilde anlattığı için "Esed rejiminin sivillere saldırısı" başlıklı fotoğrafı seçtiğini belirterek, "Savaşın vahşetini anlatabilecek daha iyi bir fotoğraf olduğunu düşünmüyorum. Çocukların savaştan nasıl etkilendiğini trajik de olsa güzel anlatan bir kare." dedi.

Yaşam kategorisinde Kapadokya'da vinçle fotoğraf çekilmesini konu alan kareyi beğendiğini anlatan Çiçekli, "Muhteşem bir kare, insanın içine umut aşılıyor. Çok güzel bir manzara fotoğrafı. Kapadokya’nın ihtişamı, güzelliği bu fotoğrafta çok iyi resmedilmiş." ifadelerini kullandı.

Çiçekli, spor kategorisinde Antalya'nın Elmalı ilçesinde 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde bir pehlivanın mücadele esnasındaki rahat tavırlarını anlatan "Keyfim yerinde" isimli kareyi tercih ettiğini belirterek, fotoğrafın sporun kardeşlik, dostluk mesajını gülümseterek anlattığını söyledi.

Kaynak:

Etiketler :