İstatistikler konuştu: Konyaspor, Galatasaray'a sahayı dar etti! Palutizm kazanacak...

Konyaspor’un tartışmalı golle 1-0 yenildiği Galatasaray maçının ardından çıkan istatistiklere bakıldığında Konyaspor’un yenilmesine rağmen, Galatasaray’ı sahadan sildiği görüldü. Göze hoş gelen ve mücadeleci bir ruhla Konyaspor’a futbol oynatan teknik direktör İlhan Palut ise bir kez daha camiaya güven aşıladı
İstatistikler konuştu: Konyaspor, Galatasaray'a sahayı dar etti! Palutizm kazanacak...

MÜCADELE BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Süper Lig’in 9. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Konyaspor, önemli eksiklerle mücadele etmesine rağmen cimbomla başa baş bir mücadele sergilemesi büyük alkış aldı. Forvet oyuncularının yokluğunda Amar Rahmanovic’i sahte forvet yapan Anadolu Kartalı, çok sayıda pozisyon yakalamasına rağmen orijinal forvetsizliğin sıkıntısını yaşadı. Eline geçen önemli fırsatları değerlendiremeyen yeşil-beyazlılar, gelecek adına ise güven verdi.
aw443805-15.jpg

CİMBOMA SAHAYI DAR ETTİLER!
Kalabalık bir orta saha anlayışıyla sahada yer alan İlhan Palut’un Konyaspor’u; Galatasaray’a kök söktürdü. Maçtan sonra oluşan istatistiklere bakıldığında Galatasaray’a sahada zor anlar yaşatan yeşil-beyazlılar; şut, pas isabeti, ceza sahasında topla buluşma, ikili mücadele ve topa sahip olma gibi verilerde İstanbul ekibine fark attı. Galatasaray’ın ise öne geçtiği tek veri faul yapmada oldu! Fatih Terim’in takımı, İlhan Palut’un takımını fauller yaparak durdurmaya çalıştı.

ista.jpg
İLHAN PALUT, GÜVEN VERİYOR

Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut ise puan kayıpları yaşamasına rağmen yoluna emin adımlarla ilerliyor. Son oynanan 5 maçta 4 puan toplamasına rağmen genç teknik adam, takımına oynattığı oyunla alkış alıyor. Hücum gücü yüksek bir takım inşa eden Palut, mücadeleci ruhunu ise takımına aşılamış durumda. Her maçta kaybetmeye isyan eden bir ruhla sahada savaşan Anadolu Kartalı, istatistiksel olarak da öne çıkıyor. Futbol şanssızlığı yüzünden Kasımpaşa, Trabzonspor ve Galatasaray karşılaşmalarında puan kaybı yaşayan ekibimiz, Kayserispor maçıyla birlikte şanssızlığına son vermeyi amaçlıyor.

ilhan-palut-konyaspor-001.jpg
‘HÜCUMSAL ANLAMDA RAKAMLARI YAKALADIK’

Galatasaray maçının hakkında değerlendirmelerde bulunan Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, ‘Topa sahip olma rakamları bir yere kadar önemli. Bunu 3. bölge girişleri ile desteklemek gerekiyor. Takımım bence rakamları hücumsal anlamda yakaladı. Hiç beklemediğimiz bir anda, şaşırdığımız enteresan bir gol yedik. Bunu telafi etmeye çalıştık ama başarılı olamadık. Yenilmesek bile çok berabere kalıyorduk. Kazanmak istiyorduk Galatasaray deplasmanı da olsa. Üzgünüz ama futbol olarak takımımın olumlu sinyaller verdiğini ve sahada karakterli bir mücadele gösterdiğini düşünüyorum’ dedi.
VELİ ÖZKAN - YENİ HABER GAZETESİ