İşte Konya’daki tüm detaylarıyla fay hatları, Konya merkezdeki birçok mahalle tehlikede!

MTA yenilenmiş diri fay haritasını paylaştı. Fay üzerindeki Konya’dan geçen fay hatları da belli oldu. Haritada Şehir merkezine yakın geçen fay hattına Konya Fay Hattı ismi verildi. Bu hatta Konya merkezdeki; Kozağaç, Karahüyük, Lalabahçe, Sarayköy, Sille, Kıreli mahalleleri yer aldı. Öte yandan ilçelerdeki fay hatlarında da durumun ürkütücülüğü ortaya çıktı.
İşte Konya’daki tüm detaylarıyla fay hatları, Konya merkezdeki birçok mahalle tehlikede!

MTA tarafından hazırlanan Türkiye Diri Fay Haritasına göre, Türkiye'de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor. Paylaşılan haritaya göre ise Türkiye'de doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il alanı üzerinde 110 ilçe bulunuyor. Fay üstünde bulunan iller ise, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat’ın yanı sıra 110 ilçe de fay üzerinde.

KONYA’DAKİ FAY KORKUTUYOR

Yayınlanan haritada Konya’daki fay hattı da belirgin şekilde ortaya çıktı. Konya Fay Hattı olarak nitelendirilen hatta; Kozağaç tarafında başlayan fay sırasıyla, Karahüyük, Lalabahçe, Sarayköy, Sille, Kıreli tarafın boyunca uzanıyor.

konya-harita-son.jpg

Konya merkeze yakın bir diğer fay hattı ise Seydişehir yolu üzerinde bulunuyor. Alacadağ fay hattı olarak isimlendirilen bu hattın üzerinde, Alacadağ, Yaylacık, Mesudiye, Oğlakçı, Dikilitaş, Ufacık gibi birçok mahalle bulunuyor.

İLÇELERDE DE DURUM ÜRKÜTÜCÜ

İlçelerde de fay hattı haritası belirlendi. Yayınlanan haritaya göre Ilgın bölgesi baz alınırken, bu haritada, Ilgın Fay Hattı, Cihanbeyli Fay Hattı, Altınekin Fay Hattı, Yavaşlı fay hattı Konya sınırları içinde bulunuyor.

ilgin-copy-001.jpg

 Muhabir
Etiketler :