İşte Konya’nın en büyük mahallesinin bilinmeyen yönleri!

Nüfus bakımından Konya’nın en büyük, Türkiye’nin ise 22’nci büyük mahallesi olma özelliğini taşıyan o bölgede asayiş olayları çok az yaşanıyor. Peki, bu Konya’daki hangi mahalle? İşte detaylar!
İşte Konya’nın en büyük mahallesinin bilinmeyen yönleri!

Konya’nın en büyük mahallesi olan Yazır Mahallesi, aynı zamanda şehrin en huzurlu bölgelerinden biri olma özelliğini de taşıyor. Yazır Mahalle Muhtarı Celalettin Doğan ise 2004 yılından beri Türkiye’nin en büyük 22’nci mahallesini yönetiyor. Muhtar Doğan, mahallenin gelişimini, nüfus özelliklerini ve köklü ailelerin soy isimlerini gazetemize özel anlattı.

yazirrr.jpg

‘YAZIR İLK SIRADA’

Mahallenin nüfus bilgilerini aktaran Doğan, “Mahallemiz 68 bin 500 nüfusla Konya’nın en büyük mahallesi olma özelliğini taşıyor. İstanbul’da ve Diyarbakır’da daha büyük mahalleler var. Ama bu şehirlerden sonra Konya geliyor. Konya’da da 1154 mahallenin içerisinde nüfus bakımından ilk sırada.” sözlerine yer verdi.

maxresdefault.jpg

‘HIZLI BİR ŞEKİLDE GELİŞTİ’

Mahallenin değişiminden bahseden Doğan, “2004 yılından beri Yazır Mahallesi’nin muhtarıyım. Ben ilk geldiğimde mahallede hiçbir şey yoktu. Ne okul, ne de cami. Yerleşim yeri ve nüfusu da oldukça azdı. 20 senelik zamanda hızlı bir şekilde gelişti. Şu anda 12 tane cami, 5 tane sağlık ocağı, 4 tane ilkokul ve meslek liseleri olan bir mahalle haline geldi. KYK yurtları da olduğu için öğrencilerimiz de var. Ama Konyalı vatandaşlarımız yoğunlukta. Ilgın, Kadınhanı, Akşehir, Sarayönü, Altınekin, Doğanhisar ilçelerinden gelen vatandaşlarımız çok fazla.” diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-10-20-saat-17-55-41-ca888517.jpg

‘KÖKLÜ AİLELERİ VAR’

Doğan, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı; “Yazır’ın köklü aileleri var. Eskiden zaten yaydı. O bölgedeki ailelerin arazilerine büyük evler yapıldı. Orada hala yaşayan köklü ailelerimiz var. Bunlardan Yağcılar, Eren, Koyuncu ailelerimiz var. En çok kullanılan soy isimler ise Doğan, Çakır, Demir, Sarıtaş, Koyuncu, Koyuncuoğlu, Çiçek, Gül, Çiğdem’dir. Mahallemiz gerçekten insanlarıyla huzurlu bir yer. Karakolun ve emniyetin istatistiklerine göre asayiş olaylarının az olduğu bir mahalle. Ben 1999 yılından beri bu mahalledeyim. Oldukça memnunuz. Çevremizdeki insanlardan da olumlu geri dönüşler alıyoruz. Halkımızla güzel bir diyalogumuz var.”

whatsapp-gorsel-2023-10-20-saat-17-43-13-c42441a9.jpg

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :