İşte Konya’nın en çok satan kitapları!

Konya'da kitaplara dair her şeyin bulunduğu ve isminden de anlaşılacağı gibi rampalarıyla ünlü Rampalı Çarşı, her sene olduğu gibi bu sene de üniversitelilerin ve liselilerin en çok tercih ettiği yer oldu. Konya'da kitapseverlerin en çok tercih ettiği kitaplar da belli oldu.
İşte Konya’nın en çok satan kitapları!

Konya’da üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrencilerin en çok tercih ettiği Rampalı Çarşı’da Tuna Kitapevinde 20 yıldır kitap satışı yapan Rıdvan Tuna, “Yaz dönemine göre işlerimizde %60-70 artış var. Bu artışta açıkçası üniversite öğrencilerinin bize çok fazla faydası yok. Asıl fayda sağlayan Konya’nın gençleri ve çocukları. Üniversite öğrencileri okullar açıldığı zaman 1 ay kadar yüzlerini görebiliyoruz. Onun dışında ne yazık ki pek gelmiyorlar. Ama bizim liseli gençlerimiz bol bol kitap okuyorlar ve onların çok faydası oluyor” diye kaydetti.

iste-konyanin-en-cok-satan-kitaplari-001.jpeg

“ŞU AN KİTAPLARDA TALEP VE SATIŞ NORMALDEN DAHA ÇOK”

Okulların açılmasıyla Rampalı Çarşı’da yoğunluğun farklılık gösterdiğini belirten Eğitim Kitapevinde görevli olan Tarık Kurumak, “Okul çevresinde arkadaşların birbirine önerdikleri kitap çeşitlerini sormak veya almak için beraber gelen çok öğrenci var. Böylece şu an kitaplarda talep ve satış normalden daha fazla." diye vurguladı.

iste-konyanin-en-cok-satan-kitaplari.jpeg

ÖĞRENCİLERİN TERCİH ETTİĞİ KİTAPLAR BELLİ OLDU

Son 6 ayda insanların özellikle aynı kitap türlerinden tercih ettiklerini belirten Tuna, “Genellikle Psikoloji türü kitaplar satılıyor. Özellikle son 6 ayda insanlar bu tür kitaplar okuyor. Gülseren Budaycıoğlu’nun son kitabı olan ‘Görmeyen Kadınlar’ ve M. Barış Muslu’nun ‘O An’ adlı kitabı en çok satılanlar arasında” dedi.

Öğrencilerin kişisel gelişim kitaplarına da önem verdiğini belirten Kurumak, “2023’ün en çok satılan kitaplardan biri, Robert T. Kiyosaki’nin ‘Zengin Baba Yoksul Baba’ isimli kitabıdır. Bu kitap genellikle üniversiteli öğrenciler tarafından talep edilen kitap olsa da liseli öğrencilerin ve her yaştan müşterilerimizin istediği kitaplardan biridir. Bir diğer kitap ise İlber Ortaylı’nın ‘Bir Ömür Nasıl Yaşanır’ kitabı. İlber Ortaylı’nın insanların hayat standartlarını farklı şekilde anlattığı bir kitaptır” ifadelerini kullandı.

iste-konyanin-en-cok-satan-kitaplari-002.jpeg

Etiketler :