İşte Konya’nın en yaşanabilir taşra ilçesi!

Konya’nın az veya çok gelişmiş birçok ilçesi bulunuyor. Peki, imkanlar ve avantajlar açısından en yaşanabilir ilçesi hangisi? İşte detaylar…
İşte Konya’nın en yaşanabilir taşra ilçesi!

Konya Ereğli, yeni dönemin aradığı özellikler bakımından bölgesinin en uygun ilçesidir. Yatırımcılar için uygun sosyal, fiziki ve beşerî potansiyeli, birlikte yaşamanın en güzel örneğini veren insanları, farklı perspektifleri mümkün kılan canlı kültürel yapısı, uygun coğrafi konumu, organize sanayisi, geleceğin tarımı olan organik tarıma elverişli toprak su ve iklim havzası olması, daha kaliteli bir üretim için gerekli donanımıyla zirai faaliyetlerde ve imalat sanayinde rekabet kabiliyetini yükselten bir ilçedir.

MODERN BİR ŞEHİR HAVASINDADIR

İlçede, kerpiç evlerin yerini gerek şahıslar tarafından gerekse kooperatifler marifetiyle yaptırılan betonarme çok katlı binalar almaktadır. Köy ve kasabalardaki evler ise genelde tek katlı olup, taş ve kerpiçten yapılmıştır. İlçe merkezinin meskûn alanı 68 kilometrekare, bir uçtan bir uca mesafesi 7-11 km arasında değişen çok geniş alana yayılmıştır. Modern bir şehir havasındadır. Konut açığı büyük ölçüde yapı kooperatifleri vasıtası ile çözümlenmeye çalışılmaktadır. Hâlen altmış yedi yapı kooperatifi vardır. Son beş yılda üretilen konut sayısı 1.940’tır. Konutlar ana yollar kenarında çok katlı (6-10), şehrin kenarlarına doğru bir veya iki katlı bahçeli tipi olarak inşa edilmektedir. İlçede 251 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi ile bir özel hastane vardır. 421 sağlık personelinin görev yaptığı Ereğli’de, on iki aile sağlığı merkezi, köy ve kasabalarda ise dokuz sağlık evi faal durumdadır.

eregli-2.jpg

BİRÇOK DERNEK BULUNUYOR

Ereğli’de mevcut 107 dernekten bazıları şunlardır: Türkiye Kızılay Derneği Ereğli Şubesi, Türk Hava Kurumu Ereğli Şubesi, Ereğli Spor Kulübü Derneği, Konya Ereğli Dağcılık Avcılık ve Su Sporları Kulübü Derneği, Yeni Ereğli Spor Kulübü Derneği, Türk Kadınlar Birliği Derneği Ereğli Şubesi, Konya Ereğli Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği, Türk Ocakları Derneği Ereğli Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi, Konya Ereğli Yükseköğretimi Geliştirme Derneği, Konya Ereğli Sağlık Ocaklarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Konya Ereğli Tarımına Hizmet Derneği, Ereğli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ereğli Sazlıkları Akgöl ve Çevresini Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi, Ereğli Avrupa Birliği Çalışmaları Merkezi Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şubesi, Şefkat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ereğli Gazeteciler Cemiyeti Derneği, İrfan Eğitim ve Kültür Derneği, Ereğli İşitme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şubesi, Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği.

 Muhabir
Etiketler :