İşte Konyaspor'un yeni sezon fikstürü
Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı. İşte Konyaspor'un yeni sezon takvimi...
Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu fikstür çekimi Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştiriliyor.
İLK RAKİP RİZESPOR
Kura çekimine Süper Lig kulüplerinin başkanları ve yöneticileri katılım gösterdi ve kura çekimi 14.00'te başladı. Konyaspor'u Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Erkek temsil etti. Çekilen fikstüre göre Konyaspor, 2026-2027 haftasının ilk haftasında iç sahada Rizespor ile oynayacak.
Konyaspor’un 2026/2027 sezonu fikstürü
1.Hafta : Rizespor (İ)
2.Hafta: Fenerbahçe (D)
3. Hafta: Kocaelispor (İ)
4. Hafta : Erzurumspor (D)
5. Hafta: Trabzonspor (İ)
6. Hafta: Kasımpaşa (D)
7. Hafta: Başakşehir (İ)
8. Hafta: Amed (D)
9. Hafta: Gençlerbirliği (İ)
10. Hafta : Galatasaray (İ)
11. Hafta: Samsunspor (D)
12. Hafta: Beşiktaş (İ)
13. Hafta: Alanyaspor (D)
14. Hafta: Gaziantep Fk (İ)
15. Hafta: Göztepe (D)
16. Hafta: Eyüpspor (İ)
17. Hafta: Çorum FK (D)
SÜPER LİG NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Trendyol Süper Lig'de yeni sezonun ilk hafta maçları 14-17 Ağustos tarihleri arasında oynanacak. Ligde 2026/27 sezonun devre arası 21 Aralık 2026'da başlayacak ve 15 Ocak 2027'de sona erecek. Süper Lig'de sezon 23 Mayıs 2027'de tamamlanacak. Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de yeni sezonun fikstür çekimi öncesinde bir bilgilendirme yayınlamıştı. Kura çekiminde uygulanacak kriterler paylaşılırken derbi haftaları da belirlenmişti.
YENİ KURALLAR GELDİ
2026-2027 sezonu ile birlikte bazı kurallar değişti. Buna göre; Hiçbir takım, İstanbul takımları ile arka arkaya karşılaşmayacak.
- Derbi yasağı bulunan haftalar; 1, 2, 11, 17, 18, 22, 28 ve 31. hafta. - Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan aynı haftada en fazla 2'si iç sahada oynayabilecek.
- 7 haftalık süreçte hiçbir takım İstanbul takımlarıyla 3'üyle karşılaşmayacak.
- Aynı haftada İstanbul'da en fazla 4 takım iç saha maçı yapabilecek.
- İlk 2 ve son 3 haftada hiçbir takım üst üste iç saha veya deplasman maçı yapmayacak.
Avrupa kupalarında yer alan takımlar, belirlenen yasaklı haftalarda birbirleriyle eşleşmeyecek.
- Fikstür ikinci yarıda ilk yarının tam tersi olacak. Yani ilk yarının son haftasında karşılaştığınız takımla, 2. yarının ilk haftasında yine karşılaşılacak.
Bakmadan Geçme


