İstikrarlı ve güvenilir eğitim kurumu: Form Kampüs

Form Kampüs Koleji istikralı ve güvenilir bir eğitim kurumu olmasıyla dikkat çekiyor. Şuana kadar birçok başarıya imza atan Form Kampüs, öğrencileri geleceğe hazırlamada öncülük ediyor.
İstikrarlı ve güvenilir eğitim kurumu: Form Kampüs

Form Kampüs’ün Konya’nın hak ettiği hizmeti üretmeye çalışan bir eğitim kurumu olduğunu söyleyen Form Kampüs Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Erdem, “Form Kampüs Eğitim Kurumları 2008 yılında dershane olarak eğitim hayatına başlamış, zaman içerisinde şubelerini çoğaltmıştır. 2014-2015 döneminde anaokulu, ilkokul ve ortaokul binasıyla özel okul sektöründe faaliyetine devam etmiştir. 2015 yılında da Form Kampüs Anadolu Lisesi’ni açarak kampüsünü büyütmeyi başarmıştır. Bundan iki yıl önce de Form Kampüs Fen Lisesi’ni bünyesine dahil etmiştir” dedi.

cemil-erdem.jpeg

‘İŞİMİZ SADECE EĞİTİM’

Okulun kurucularından üç kişinin de eğitimci olmasının önemine değinen Erdem, “İşimiz sadece eğitim. Form Kampüs’ü açarken Konya’da var olan özel okullar içerisinde farkındalığımızı ortaya koyarak yola çıkmak gibi bir niyetimiz vardı. Bir değerlendirme yaptık. Biz bu ülkede değerleri olan insanlarız. Değerleri olan bireyler yetiştirmeliyiz. Aynı zamanda bu bireylerin akademik başarı noktasında da çıtayı yukarı çıkartmamız gerekir. Bu bakış açısıyla yola çıktık ve açıldığımız günden beri çalışıyoruz. Bu kitleyi belirlerken de slogan olarak da şunu kullandık: ‘Mutlu ve başarılı çocuklarınız olsun, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirelim.’ Biz bu bireyleri yetiştirirken anaokulundaki öğrenciye uyguladığımız programla lisedeki öğrenciye uyguladığımız program asla birbiriyle aynı olmadı. Olayı şöyle şekillendirdik: Biz iyi bir öğretmen kadrosuyla çalışıyoruz. Alanında yetkin, kendini ispat etmiş, uzman, nitelikli ve takım ruhuna uyum sağlayan arkadaşlarla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

form-kampus-konya-2.jpg

‘KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ’

Öğrencilerin kişisel gelişimlerine de katkı sağladıklarını belirten Erdem, “Anaokulundaki öğretmen arkadaşlarımız çocuklarımızın fiziksel ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak çok güncel eğitim modelleri uygulayarak eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar. İlkokul ’da yine alanında çok uzman kadromuzla oluşan yapımızla hem çocuklarını akademik başarısının temellerini atıyorlar hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar hem de o yaş grubunu çok önemsediğimiz sanatsal, kültürel, sporsal faaliyetlerle ilgili çok iyi çalışmalar yapıyoruz. Öğrenciyi keşfediyoruz, aileleri de tanıyoruz. Yani çocuğumuzun müzikle ilgili bir kabiliyeti var mı? Resimle, sporla ilgili özel bir yeteneği var mı? Bunları keşfediyoruz. Bunlarla ilgili özel çalışmalar yapıyoruz. Satrançla ilgili çok özel çalışmalar yapıyoruz. En son Antalya’da yapılan Konya’dan sadece bizim okuldan 6 öğrencimizin katıldığı 2 bin 500 yarışmacının olduğu güzel bir organizasyona dahil olduk çok ciddi başarılar elde ettik. Çocuklarımızın kişisel gelişimine çok ciddi katkı sağlayan çalışmalardır bunlar” ifadelerini kullandı.

form-kampus-konya-4-001.jpg

MUTLU VE BAŞARILI BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ’

Mutluluğun yanında başarıyı da önemsediklerini kaydeden Erdem, “Ortaokula geçtiğimizde yine kişisel gelişimleri, ahlaki gelişimleri, değerler anlamdaki gelişimleriyle birlikte artık akademik başarının da dikkate alınması gerektiği çocukların sınava gideceği bir gruba geçmiş oluyoruz. Orada çok iyi bir öğretmen kadrosuyla çalışıyoruz ama 8. sınıftaki öğrencilerimizin aynı zamanda LGS sınavında başarılı olmalarını inanılmaz önemsiyoruz. Çünkü bizim ülkemizin bir gerçeği var. Çocuklarımızın tek başına mutlu olması yetmiyor mutlu ve başarılı çocuklar olsun istiyoruz. Orada 8.sınıfta onlara özel programla sınava hazırlanmalarını sağlıyoruz. Bana göre özel okula giden bir öğrenci asla dışarıdan desteğe ihtiyaç duymamalıdır. Sınava hazırlıkla ilgili bütün ihtiyaçlarını okulda giderebilmeli, eğer gideremiyorsa o özel okul oturup kendi durumunu sorgulamalı. Bizim öğrencilerimiz dışarıdan herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan sınava hazırlıkla ilgili bütün ihtiyaçlarını burada giderirler” diye aktardı.

form-kampus-konya-6.JPG

‘TÜRKİYE BİRİNCİMİZ VARDI’

Form Kampüs Koleji’nden Türkiye birincisi öğrenci çıktığını belirten Erdem, “İki yıl önce sadece 17 tane öğrencinin Türkiye birincisi olduğu dönemde 8. sınıflardan Türkiye birincilerinin olduğunu ifade eden Erdem, “Liseye geçtiğimizde puanla öğrenci aldığımız Anadolu ve Fen olmak üzere iki farklı okulumuz var. Kontenjanları sınırlıdır. Her iki tarafa da bir taban puan koyarak öğrenci alıyoruz. Ana gayemiz kontenjanımızın yüzde 10 dolduralım, ticari faaliyet gösterelim değil hedeflediğimiz eğitimi gerçekleştireceğimiz öğrencileri okulumuzun bünyesine katmak, bu sayıyı yukarıda tutmak ve ona göre bir eğitim-öğretim faaliyeti göstermek. Elhamdülillah o arzu ettiğimiz nitelikteki öğrencilere ulaşıyoruz ve kontenjanla ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz. İyi öğrencilerin büyük bir kısmını lisede devam ettirmek gibi bir rahatlığımız var. Hem 8’i bizde okuyan öğrencilerimiz bizim liseyi tercih ediyorlar hem de diğer okullardan LGS sonrası bizim okulumuza çokça öğrenci geliyor” ifadelerine yer verdi.

form-kampus-konya-5.jpg

‘EKSİKSİZ EĞİTİM ALIYORLAR’

Öğrencilerin hiçbir konudan geri kalmadıklarını vurgulayan Erdem şunları aktardı: “Birinci kural; insanların Allah vergisi yeteneklerini, IQ’larını, hiçbir kurumun, öğretmenin değiştirme ihtimali yoktur. Biz eğitimcilere düşen o Allah vergisi yetenekleri, kapasiteyi maksimum düzeyde kullanmalarını başarmak. Biz olaya böyle bakarız. Bizde okuyan her öğrenci kendi düzeyindeki arkadaşlarıyla aynı sınıfta bulunur. Çünkü öğretmenler derse girer yapamadığı sorular ve anlamadığı konularla ilgili bireysel etüt çalışmaları ve bireysel takip çalışmalarıyla öğrencilerimizi destekleriz. Velilerimizle sürekli iletişim halinde oluruz. Yapılan bütün çalışmaları paylaşırız. Öğrencimizin deneme sınavından sonra yapamadığı, anlamadığı yerleri rehberlik servisi tespit eder. Onlara bireysel anlatım için özel bir program uygulanır. Öğrenci okuduğu yılı eksiksiz tamamlamış olur. Böyle özel bir çaba sarf ederiz. Planlama defterleriyle öğrencinin takibini daha somut hale getiririz. Rehber öğretmen arkadaşlarımızın en az haftada bir öğrenciyle mutlaka görüşür. Hem takibini hem de yönlendirmesini yapar.”

form-kampus-konya-3-001.jpg

‘BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIK’

Üniversite sınavı sonuçlarında büyük başarılara imza attıklarını ifade eden Erdem, “Türkiye’nin en büyük üniversitelerine çokça öğrencimizi gönderdik. Her öğrencinin var olan potansiyelinin tamamını kullandırttığımızda o öğrenci maksimum alacağı puanı aldıysa biz kendimizi çok başarılı okul olarak adlandırırız. Her öğrenci bizim için çok değerlidir. Yeni eğitim anlayışında sınıf ortamında ders çok iyi anlatılır. Öğrenci olayı orada çözer ama anlayamayan, çözemeyen öğrenciler de dışarıda bireysel bu ihtiyacını gidermelidir. Biz onlara da bu imkanını vererek çalışırız. Okul çıkışında öğrencilerimizle soru çözüp saatleri planlarız. Bizim ülkemizde üniversite sınavı önemli bir sınavdır. Biz Türkiye’de var olan bütün iyi yayınları çok fazla sayıda deneme olarak uygularız. Biz de her hafta mutlaka deneme sınavı uygulanır. Bu denemek sınavı ikiye, üçe de çıkacaktır daha fazla olacaktır” şeklinde konuştu.

form-kampus-konya-7.JPG

‘ÇOCUKLARA HAYAL SATMAYIN!’

Özel okulların çocuklara çok büyük hayalleri vadetmelerinin yanlış olduğuna dikkat çeken Erdem, “Öğrenciyi sadece kendi içinde ölçmek yerine 100- 200- 300 bin kişinin katıldığı deneme sınavlarına dahil edip oradaki orada ki performanslarını görmesi de daha gerçekçidir. Bunu hem öğrenci kendi bilsin hem de velilerimiz bilsin isteriz. Çünkü özel okulların hayal satması çok yanlıştır. Biz çok gerçekçi bir okuluz. Öğrencilerimizin artı ve eksi yönlerini velilerimizle paylaşırız. Vaktinde paylaşılan bütün bilgiler velilerimiz içinde bir artıdır. Yani tedbir alınması gereken bir yer varsa onu da görmüş oluruz. Form kampüs olarak; mutlu, çok başarılı ve butik bir okuluz” diyerek sözlerini noktaladı.
•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

form-kampus-konya-8.JPG

form-kampus-konya-9.JPG

form-kampus-konya-10.JPG

 

form-kampus-konya-1.jpg