İvriz Kaya Anıtının çevresi değişiyor

Konya'nın Halkapınar ilçesindeki Geç Hitit dönemi eserlerinden ve dünyadaki ilk yazılı tarım anıtı ile dünya tarihindeki ilk yazılı kabartma kaya anıtı olan İvriz Kaya Anıtı’nın bulunduğu alanda çevre düzenlemesi başladı.
İvriz Kaya Anıtının çevresi değişiyor

Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, çalışmalar hakkında bilgi vererek, “1. derece arkeolojik sit alanı olan Hitit kaya anıtı ve çevresi(ivriz) çevre düzenlemesine başlanmış olup ihale aşaması ve sonrasında desteklerini esirgemeyen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay ve personeline teşekkür ederiz” dedi.

ivriz-kaya-anitinin-cevresi-1.jpg

TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI

Ereğli ve Halkapınar ilçelerinin kesiştiği noktada yer alan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Geç Hitit Dönemi'ne ait ''İvriz Kaya Anıtı'', yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Tarım anıtı İvriz, doğal güzelliklerin arasında yer alan bereketi simgeliyor. Geçmişte Evliya Çelebi ile Katip Çelebi tarafından da varlığından ve öneminden bahsedilen anıtın çevresindeki akarsular ile doğal güzellikler ziyaretçiler tarafından beğeniliyor. Tarih ve kültür turlarının düzenlediği bölge, Toros Dağları’ndan akan sularla besleniyor.

SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

ivriz-kaya-anitinin-cevresi-3.jpg

ivriz-kaya-anitinin-cevresi-4.jpg

Etiketler :