- Haberler
- Konya
- İYİ Parti'de sular durulmuyor, Konya milletvekili adayı zehir zemberek açıklama yaptı ve istifa etti
İYİ Parti'de sular durulmuyor, Konya milletvekili adayı zehir zemberek açıklama yaptı ve istifa etti
İYİ Parti'de bir türlü sular durulmuyor, şimdide Konya'da 5. Sırada milletvekili adayı gösterilen Süleyman Şenol, listedeki sıralamasını beğenmeyerek hem adaylıktan hem de partisinden istifa etti. Açıklamasında ise İYİ Parti'yi ve Meral Akşener'i zehir zemberek sözlerle eleştirdi.
İYİ Parti'de, bir türlü sular durulmuyor. Masaya isyan, ardından tekrar dönüp gelip masaya oturma süreçleri ile başlayan ve birçok partilinin istifası ile zirve yapan stres süreci, adaylar açıklandıktan sonra da kendini gösterdi. 28. dönem Konya Milletvekili adayı olarak 5'inci sıradan gösterilen Süleyman Şenol, listedeki sıralamasını beğenmeyerek hem adaylıktan hem de partisinden istifa etti.
Şenol, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Yıllardır milletimize hizmet etmek şiarıyla verdiğim siyasi mücadelenin son merhalesinde, İYİ Parti Konya 5. sıradan aday olarak belirlendiğimi öğrenmiş bulunmaktayım. Tüm siyasi hayatımı, verilen sözleri namus bilerek, edilen yeminleri kanun addederek geçirmiş bir siyasetçi olmanın öz bilinciyle, ilkeli siyasetin, ülkeyi yönetebilme kabiliyetini gösteren en temel erdem olduğuna inanıyorum. Bu erdeme sahip olmayan bir genel başkanın, milletimizi geçtiği bu darboğazdan kurtarmaya ehil olmadığını düşünüyorum. Dürüstlüğü önceleyen ilkeli duruşumun karşılık bulmaması, parti mensuplarının şahsi menfaatlerinin milli menfaatlerimizin önüne geçmesi ve parti içerisinde süregelen akıl tutulmasının, mensubu olduğum partinin ve liderinin ülkenin geleceğine yön verebilecek bir yetkinliğe ve güvenirliğe sahip olmadığını göstermesi sebepleriyle, milletvekili adaylığımdan ve kurucu hedeflerinden sapan İYİ Parti'den istifa ediyorum."
Bakmadan Geçme