İYİ Parti'den açıklama: Biz masadayız, kalkan 5 kiş var

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, belediye başkanları ile yaptığı toplantının ardından milletvekilleri, genel başkan başdanışmanları ve divan üyeleri ile bir araya geldi. Toplantı devam ederken, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İYİ Parti'den açıklama: Biz masadayız, kalkan 5 kiş var

İYİ PARTİ'Lİ ÇÖMEZ: BİZ MASADAYIZ, KALKAN 5 KİŞ VAR

Çömez, Akşener'in aday belirlemek için anket yapmayı teklif ettiğini söyleyerek, "Hem Sayın Kılıçdaroğlu'na olan yakınlığı, sevgisi, saygısı ve güveni çerçevesinde hem de Türkiye'nin istikbaline ve Türkiye'nin geleceğine dönük hassasiyeti çerçevesinde genel başkan bir tavır ortaya koydu ve dedi ki "Güvenimizde bir sorun yok; ama bizim bu tek adam rejiminden ve Türkiye'nin yaşadığı bu ağır travmadan kurtulmamız için mutlaka kazanacak bir adayla yola çıkmamız lazım. Bunun için bir anket yapalım. Bizim elimizde anketler var. Ancak bu anketlere güvenmiyorsanız beraber bir anket yaptıralım. Görelim anket hakikaten bunu teyit ediyorsa hep beraber bunun arkasında duralım'. Buna itiraz edildi. Ardından 5 genel başkanın imzasıyla bu sürecin devam ettirilmesi şeklinde kendisine bir ifadede bulunuldu. Tabii bu, şu demek; "Biz 5'imiz yola devam ederiz, masadan kalkın" şeklinde bir tavır ortaya çıktı. Dolayısıyla burada masadan ayrılma söz konusu değil. Biz masadayız; fakat masadan kalkan 5 kişi var" dedi.

'BU, SAYIN AKŞENER'E DİRSEK GÖSTERMEKTİR'

Çömez, masada dayatma yapıldığını savunarak, "'5 imzayla biz yola devam edeceğiz. Siz eğer devam etmiyorsanız kalkabilirsiniz'. Bu, bir anlamda Sayın Akşener'e dirsek göstermektir masadan. Buna rağmen ben bütün partili arkadaşlarımız gibi bu sürecin mutlaka ve mutlaka sağduyuyla çözüleceğine inanıyoruz. Türkiye çözümsüz değildir. Türkiye'de çok deneyimli siyaset insanları vardır. Sayın Akşener bunların başında gelmektedir. Bu süreç çok sağlıklı bir şekilde yönetilecek ve mutlaka ve mutlaka rasyonel, gerçekçi, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak bir siyasi çözüm bulacaktır" diye konuştu.

Çömez, Akşener'in 6 Mart'taki toplantıya katılıp katılmayacağına ilişkin soru üzerine "Ben son kararın ne olduğunu bilmiyorum açıkçası. Bugünkü görüşmelerden sonra bu sorunuza cevap verebilirim" dedi.

Akşener'in adaylığına ilişkin soruya üzerine ise Çömez, "Bunların hepsi önümüzdeki günlerde kamuoyunun duyacağı şeyler, henüz bunlar partide konuşulmadı. Şu anda bizim bütün gündemimiz, bütün hassasiyetimiz ve bütün tavrımız, Türkiye'deki bu tek adam rejiminden Türkiye'yi kurtarmak, seçilebilecek güçlü bir adayla seçime gitmek" diye konuştu.

'SİYASİ BİR SAMİMİYET'

Meral Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik çağrısına ilişkin tartışmalarla ilgili Çömez, "Bu bir siyasi nezaketsizlik değil aslında bu bir siyasi samimiyet. 6'lı masada Sayın Akşener, bu görüşünü zaten açıkça ifade etti ve dedi ki "Ben partim adına bu iki seçilebilecek belediye başkanını öneriyorum'. Dolayısıyla bu önerisini 6'lı masanın dışında yapmış olması da bu samimiyeti ortaya koyuyor ve kamuoyunun önünde bu çağrısını yineledi. 2 belediye başkanı her ne kadar CHP'li bir rozet taşısalar da hepimizin belediye başkanları. Parti içerisinde hepimiz genel başkanın görüşünün etrafında kenetlendik. Önümüzde çok alternatif var. Pek çok çözüm var. Türkiye çözümsüz değildir. Bugün iktidar dar bir alana sıkışmıştır. Marjinal bir alana sıkışmıştır. Şu anda toplumun geniş bir kesimi Türkiye'de değişim istemektedir" dedi.

Etiketler :