‘İyilik egemen oluncaya kadar çalışacağız’

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen program, Müftü Öge’nin katılımlarıyla gerçekleşti. Deprem bölgesi için hiçbir karşılık beklemeden çalışan Diyanet Vakfı gönüllülerine teşekkür eden Öge, “Cenabı Hakk’ın ‘İnsanlara faydalı olun’ emrine ithafen çalışmalar yürütüyoruz. Sizler hiçbir karşılık beklemeden işlerini yürüttünüz. Hepinizden Allah razı olsun.” dedi.
‘İyilik egemen oluncaya kadar çalışacağız’

Deprem bölgesi için yardımlarını sürdürmüş olan Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi gönüllüleri için düzenlenen programda Konya İl Müftüsü Ali Öge, tüm gönüllülere teşekkürlerini ileterek, iyilik için çalışmaya devam edeceklerinin vurgusunu yaptı.

diyanet-5-001.jpg

Öge, “Burada çeşitli mesleklerden birçok kişi var. Ama ortak noktamız iyilik. Cenabı Hakkın ‘İnsanlara faydalı olun’ emrine ithafen çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesinin faaliyetlerine destek veren sizlerle beraberiz. Birlikte güzel hizmetler yapıyoruz. Emeklilerimiz, sivil toplumumuz, vaizlerimiz, müftü yardımcılarımız var. Allah hepinizden razı olsun.” ifadelerine yer verdi.

‘İYİLİK EGEMEN OLUNCAYA KADAR ÇALIŞACAĞIZ’

Tüm hayatları boyunca, insan ayırmaksızın yardımlar yapacaklarını vurgulayan Öge, “Konya İl Müftülüğü olarak, Diyanet Vakfı Konya Şubesi olarak 2 yıldır Türkiye birinciliğini kaptırmıyoruz. Rabbim cennette de bu başarıyı, beceriyi lehimize şahit eylesin. ‘İyilik egemen oluncaya kadar durmak yok, yola devam’ diyoruz. Çalışacağız. Yani bu kıyamet kopuncaya kadar çalışacağız demektir. Dokunulmadık bir kalp, görüşülmedik bir insan, davet edilmedik bir fert kalmayıncaya kadar biz, herkese ulaşacağız. Burada mezhep, meşrep, cinsiyet ayrımı göz etmeksizin hareket ediyoruz. Bunun bir imkan olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Cenabı Hak, bazen hayır işlerinde, farklı tavırlar içerisine girildiğinde hemen ikaz etmiştir. Ayetlere baktığımızda, sivil toplumun çalıştığı hayır ve iyiliğin çalışıldığı yerlerde bir seçicilik yapmanın, başa kalkmanın yanlış olduğunu, ‘Biz sizden teşekkür ve karşılık beklemiyoruz.’ Duygusuyla hareket etmek gerektiği söyleniyor.” ifadelerine yer verdi.

diyanet-4.jpg

‘HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEDİNİZ’

Diyanet Vakfı çalışanlarının hiçbir karşılık beklemeden deprem bölgesinde yardımlar gerçekleştirdiğini dile getiren Öge, “Bu engin hoş görüyü ve çalışma azmini sizler sergilediniz. Biz bunun için buradayız. İnşallah bundan sonra da ölünceye kadar Rabbim bu yolda istihdam etsin. Makamların gelip geçici olduğunu biliyoruz. Yarın bir başka yerde olabiliriz. Ama kulluk sorumluluğumuz, iyiliğe taraftar olma durumumuz her yerde ve her zaman devam etmeli. Sizler hiçbir karşılık beklemediniz. Sahada görünmeyen ama tırlarla yardım çıkararak cami adına destek sağlayan birçok hocamız var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim yar ve yardımımız olsun. Birlikteliğimizi, kardeşliğimizi, yardımlaşmamızı daim eylesin.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

diyanet-36.jpg

 Muhabir
Etiketler :