İzmir'deki depremin ardından korkutan açıklama: Daha büyük deprem giderek yaklaşıyor

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası deprem uzmanlarından korkutan bir açıklama geldi.
İzmir'deki depremin ardından korkutan açıklama: Daha büyük deprem giderek yaklaşıyor

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası deprem uzmanlarından korkutan bir açıklama geldi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, İzmir depreminin ardından büyük Marmara depremiyle ilgili, “Bunlar daha büyük depremlerin ayak sesleri giderek yaklaşıyor” dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu.

“BU ŞEKİLDE DEPREMLER YAŞANACAK''

Bazı tarihlerde bazı dönemlerde depremlerin sıklığı arttığını ifade eden BEÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, “Bilim insanları olarak deprem konusunda sürekli uyarıcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda tedbir alınmasını istiyoruz. Dün yaşanan deprem de aslında günümüz teknolojisinde insanlığın değerli bir şey olduğu nokta da aslında böylesine can kaybıyla ve yıkımla karşılaşmamamız gerekiyordu ama maalesef biz tedbir konusunda artık hepimiz biliyoruz ki ülkede bu şekilde depremler yaşanacak. Bazı tarihlerde bazı dönemlerde bunların sıklığı giderek artıyor ki içinde bulunduğumuz yıllar daha önce de defalarca söylediğim şekliyle daha da fazla yaşanacak buna rağmen önlem almakta gecikiyoruz üzülüyoruz. Tabi depremlerden sonra da bu şekilde can kayıplarından sonra da biz söylemiştik şeklinde ifadeler de aslında bizi üzüyor. Keşke bu durumlar yaşanmasın da bizler de çıkıp televizyonlarda konuşmak durumunda kalmasak” dedi.