İzmirlinin ulaşım isyanı büyüyor

Aktarmalı sistemle 29 Haziran 2014’te tanışan İzmirli için aktarma merkezleri “çilenin merkezi” oldu. Otobüsten metroya, metrodan otobüse koşuşturan, balık istifi yolculuk yapmak zorunda kalan, yolda harcadığı süre 2-3 katına çıkan vatandaş isyanda.
İzmirlinin ulaşım isyanı büyüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Haziran 2014'te hayata geçirdiği aktarmalı sistemle birlikte otobüs hatlarının iptal edilmesi birçok semtte büyük mağduriyete neden oldu.
Daha önce tek vasıta ile 20-25 dakikada Konak, Alsancak, Basmane, Gümrük ve Çankaya gibi kent merkezine ulaşabilen vatandaşlar, en az 2-3 aktarma yapmak zorunda bırakıldı. Bu nedenle de aktarma merkezleri -deyim yerindeyse- çile merkezine dönüştü.
Aktarmalı ulaşım nedeniyle gidecekleri yere 1-1 buçuk saatte ulaşabilen vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepkilerini dile getirseler de seslerini duyan olmadı.
Üstelik mevcut yolların da tramvay hattıyla yer yer tek şeride düşerek daralması mağduriyeti daha da arttırdı.

BALIK İSTİFİ YOLCULUK

Henüz Konak tramvayı hayata geçirilmeden otobüslerin trafikten kaldırılması vatandaşları, İZBAN, metro ve otobüslerde balık istifi yolculuk yapmak zorunda bıraktı. Aktarmalı sistemin yarattığı kaos, okulların açılmasıyla zirveye çıktı. Yaşadıkları çileyi Yeni Asır'a anlatan vatandaşlar, aktarmalı sistem yüzünden daha önce 20-25 dakikada gittikleri bir yere, okulların da açılmasıyla artık en az 1 ila 1 buçuk saat arasında ulaşabildiklerini söyleyerek Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

50 YILLIK HAT İPTAL

Aktarmalı sistemin mağdurlarından biri de Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi oldu. 50 yıllık otobüs hatlarının elinden alınmasına isyan eden mahalle sakinleri, aktarma yapmak için 125 numaralı Mustafa Kemal-Halkapınar otobüsünü kullanmak zorunda kaldı.
Bu otobüsün sürekli dolu olduğu için ihtiyaca karşılık verememesi, mağduriyeti ikiye katladı. Vatandaşlar, "125 zaten mahallemize gelene kadar dolup taşıyor. Biz yollarda kalıyoruz. Serinkuyu Anadolu Caddesine kadar yürümek zorunda kalıyoruz" dedi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan da, "Buradaki insanların hepsi mağdur. Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sıkıntıları yerinde görmesi için mahallemize davet ediyoruz" dedi.

SIK KULLANILAN PEK ÇOK HAT İPTAL OLDU

269 (Balçova - Halkapınar Metro)
131 (Cumhuriyet Mah - Gümrük)
250 (Uzundere - Otogar)
11 (İnciraltı - Konak)
14 (Esentepe - Konak)
26 (Uzundere - Basmane)
37 (Güven Mah. - Gümrük)
38 (Mehtap Mah. - Gümrük) 
62 (Bornova Metro - Gümrük)
43 (Kadifekale - Konak) 
73 (Esbaş - Gümrük)
79 (Halkapınar Metro - Yeşilyurt)
87 (Limontepe - Basmane)
88 (Yeni Çamlık - Basmane) 
109 (Sevgi Mah. - Basmane)
116 (Bornova Metro - Altındağ) 
120 (Ata Sanayi - Konak)
170 (Osmangazi - Gümrük)

UZUN HATLAR KISALDI

7 Sahilevleri - Konak (Sahilevleri - F.Altay Aktarma oldu)
8 Güzelbahçe - Halkapınar (Güzelbahçe - F. Altay Aktarma oldu)
36 Buca - Gümrük (Şirinyer - Aktarma oldu )
60 Pınarbaşı - Gümrük (Pınarbaşı - Kemer Aktarma oldu)
63 Bornova Metro - Gümrük (Evka 3 Metro - Konak)
70 Buca - Halkapınar (Şirinyer Aktarma - Halkapınar Metro oldu)
71 İşçievleri - Gümrük (871 - İşçievleri - Şirinyer Aktarma oldu.
90 Gaziemir - Halkapınar (Gaziemir Semt Garajı - Halkapınar Metro oldu)
128 Egekent 2 - Gümrük (Egekent 2 - Egekent Aktarma oldu)
169 Balçova - Halkapınar Metro (Balçova - Konak oldu)
295 Harmandalı - Gümrük (Harmandalı - Egekent Aktarma oldu.)
344 Evka 2 - Gümrük (Evka 2 - Çiğli Aktarma Merkezi oldu)
346 Evka 5 - Gümrük (Evka 5 - Egekent Aktarma oldu)
122 Mavişehir Aktarma - Karşıyaka (821 - Mavişehir Akt. - Karşıyaka İskele oldu)

"HAYATIMIZI ZORLAŞTIRDILAR"

Gamze Durmaz (Esnaf): Aktarmalı ulaşım sisteminden hiç memnun değilim. Daha önce Bayraklı'dan Alsancak'a 20 dakikada gidiyordum.
Şimdi 45 dakikada gidiyorum.

Tarık Kaplan (Öğrenci): Çok fazla bekleme ve aktarma yapıyoruz. Gelir grubu yüksek bölgelerde hatlar devam ederken, gelir grubu düşük yerlerde hatlar ya kaldırıldı ya da aktarmalara bağlandı.

Zerrin Özdemir (Öğrenci): Bu ulaşım sistemi yolu uzatıyor. Gideceğimiz yere geç kalıyoruz. Vakit kaybı oluyor.
Bayraklı'dan Alsancak'a 1 saatte gidiyorum.

Ayşe Duran (Ev hanımı- 40): Sistem çok kötü, rezalet. Osmangazi'den Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne çocuğumu tedavi için götürüyorum.
Daha önce 20 dakikada varırken şimdi 1 saatte varıyorum.

Burhan Çelik (Esnaf): Ulaşım sistemi çok saçma oldu. Hayatımızı zorlaştırdı.

Mahmut Helvacı (Elektrikçi- 40): Karşıyaka'dan Balçova'ya 2 saatte gidiyorum. Çok aktarma yapıyoruz.

Ayça Taş (İşçi): Aktarmalı sistem hiç iyi değil. Okulların açılmasıyla bu sıkıntıyı daha çok yaşıyoruz. Bir yerden bir yere gidebilmek için 3 araç değiştiriyoruz.

Deniz Aktaş (Öğretmen- 28): Aktarmalı sistem hayatımızı daha da zorlaştırdı. En yoğun hatlara otobüsler çalışmıyor. Evka 4'ten Bostanlı'ya 2 saatte gidiyorum.

Selim Çakır (Öğrenci- 17): Sürekli aktarma yaptığımız için okula geç kalıyoruz. Yeni sistem özellikle öğrencileri çok kötü etkiledi.

ŞAKA GİBİ AÇIKLAMA!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aktarmalı sistemin ilk günlerinde resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ise şaka gibiydi. Başkan Aziz Kocaoğlu, 29 Haziran'da devreye giren otobüs hatlarının yeniden yapılandırılması çalışmalarının ilk hafta sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu söylemişti. Kocaoğlu, "Birinci hedefimiz trafik sıkışıklığını önlemek ve yolları rahatlatmaktır. Kısa sürede vatandaşlarımızı gidecekleri yerlere götürmeyi hedefledik.
İlk haftanın verileriyle bunları büyük ölçüde başardık" şeklinde açıklama yapmıştı.