İZTO seçimlerine doğru

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, odanın 9 Nisan'da yapılacak Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerine...
İZTO seçimlerine doğru

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, odanın 9 Nisan'da yapılacak Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerine 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu'ndan aday olacağını bildirdi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 yıldır inşaat sektörünün içinde bulunduğunu ve sektörün sorunlarını çok iyi bildiğini belirtti.

İnşaatın en önemli sektörlerden biri olduğunu kaydeden Demirtaş, "Çünkü inşaat hareketlenirse, inşaatta işler iyi olursa onlarca sektör hareketlenir. Bu nedenle önümüzdeki dönemde sektörün önünün açılması bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en önemli konularımızdan birisi olacak. Listemizin başında kentsel dönüşüm var. Bugüne kadar oda olarak kentsel dönüşüm için çok büyük çaba gösterdik. Bundan sonra da kentsel dönüşümün hızlanması için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl sektörü teşvik etmek için uygulanan KDV ve harç indirimlerinin sona ermesinin ardından konut ile bina talebinde azalma olduğunu savunan Demirtaş, indirimlerin yeniden gündeme gelmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Demirtaş, odanın 9 Nisan'da yapılacak Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerine 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu'ndan aday olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: