Jandarma Uzman Çavuş Gündüz son yolculuğuna uğurlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gündüz'ün cenazesi, memleketi Giresun'da ilçesinde defnedildi.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün naaşı, Bayhasan köyüne bağlı Elmaağaç Mahallesi'ndeki evinde helallik alınmasının ardından Hüsnü Hüseyin Tekışık Camisi'ne getirildi. Burada şehit Gündüz için tören düzenlendi.
Bu sırada gözyaşı döken şehidin annesi Nasibe Gündüz ve nişanlısı Rukiye Orman'a sağlık ekibi müdahale ederken, baba Nadir Gündüz'ü yakınları teselli etti.
Şehidin nişanlısı Rukiye Orman, gözyaşı dökerken, "Benim canım gitti, bu nasıl Kürtlük, bu nasıl, Diyarbakırlıyım ben" dedi.
Gündüz'ün naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazın ardından Elmaağaç Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 21 Aralık'ta düzenlenen operasyonda teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz, hastanede şehit olmuştu.
Bakmadan Geçme