Japonya ve Tayvan iktidar partilerinden "ekonomik güvenlik" mesajı

TOKYO (AA) - Japonya ve Tayvan iktidar partileri, ekonomik güvenlik sahasında ikili iş birliğinin artırılmasında anlaştı.Kyodo ajansına göre, çevrim...
Japonya ve Tayvan iktidar partilerinden "ekonomik güvenlik" mesajı

TOKYO (AA) - Japonya ve Tayvan iktidar partileri, ekonomik güvenlik sahasında ikili iş birliğinin artırılmasında anlaştı.

Kyodo ajansına göre, çevrim içi toplantıda bir araya gelen Liberal Demokrat Parti (LDP) ile Demokratik İlerleme Partisi (DPP) milletvekilleri, ikili ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Milletvekilleri, toplantıda, yarı iletken dahil önemli ürünlerin tedarik zincirlerinin korunması ile kapsamlı ekonomik güvenlik alanında ikili iş birliğinin artırılması konusunda mutabakata vardı.

Toplantı sonrası konuşan LDP Dış İlişkiler Şube Başkanı Masahisa Sato, Trans Pasifik Ticaret Ortaklığına (TPP) katılım için Tayvan'ın eylülde yaptığı başvuruyu memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

DPP milletvekilleri, Japonya Başkanı Kişida Fumio'nun seçim vaatleri arasındaki "ekonomik güvenliğin güçlendirilmesini" kapsayan yasa tasarısını desteklediklerini ifade etti.

Kaynak:

Etiketler :