Japonya’da OHAL süresi uzatıldı

Japonya hükümeti, artan koronavirüs vakaları sonrası Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hyogo'da olağanüstü hal uygulamasının süresini uzatma kararı aldı.
Japonya’da OHAL süresi uzatıldı

COVID-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, düzenlediği basın toplantısında, düşmeyen vaka oranları karşısında, kriz durumu hissiyatının sürdüğünü söyledi.

"Hükümet, vaka oranlarını tam kapsamlı kontrol altına alacak ve halkın güvende olduğu hissetmesi için elinde geleni yapacak" diyen Nişimura, OHAL'i uzatmayı planladıklarını belirtti.

"Başkentte daha bulaşıcı varyantlar artıyor"

Osaka'daki vaka artışlarına dikkati çeken Nişimura, "Osaka'da yatak kapasitesi oldukça kritik. Tokyo'da da bu oranın gelecek iki haftada kötüleşmesini bekliyoruz. Başkentte daha bulaşıcı varyantlar yayılıyor" dedi.

Kyodo ajansının haberine göre Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hyogo'da 11 Mayıs'ta sona ermesi planlanan OHAL, mayıs ayı sonuna dek uzatılacak. Uygulamaya Aiçi ve Fukuoka eyaletleri de eklenecek.

Ülkede vaka sayısı 622 bin 693'e, ölü sayısı 10 bin 625'e yükseldi. Ülke genelinde 1098 kişi yoğun bakım servislerinde koronavirüs tedavisi görüyor.