Kadıköy'de bir kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin 2 kişiye dava

İddianamede, sanıkların "yangın çıkarmak suretiyle olası kastla öldürme" suçundan müebbet, "yakarak mala zarar verme" ve genel güvenliğin tehlikeye sokulması" suçlarından da 11'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor
Kadıköy'de bir kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin 2 kişiye dava

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de bir dairede çıkartılan ve Yusuf Can Döğüşçü'nün hayatını kaybetmesine neden olan yangına ilişkin 2 kişi hakkında müebbet ve 11'er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Osmanağa Mahallesi Tayyareci Sami Sokak'taki dört katlı binanın birinci katında bulunan dairede çıkan ve Yusuf Can Döğüşçü'nün yaşamını yitirdiği yangına ilişkin yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 29 Haziran'da söz konusu adreste gayriresmi apart olarak kullanılan dairede meydana gelen yangının sanıklar Mahmut Sağır ve Burak Kaya'nın birlikte kaldıkları odadan başladığı anlatıldı.

Sanıkların yangından hemen önce eşyalarını hazırlayarak aparttan ayrıldıkları belirtilen iddianamede, tanık ve müşteki beyanları kapsamında, her iki sanığın da apartta kalmalarının istenmemesi nedeniyle apart yönetimi ile aralarında anlaşmazlık bulunduğu kaydedildi.

Sanıkların alınan savunmalarında birbirlerini suçlayıcı ifadelerde bulundukları aktarılan iddianamede, sanıklar Mahmut Sağır ve Burak Kaya'nın fikir, irade ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kaldıkları odadan ayrılmadan önce odada bulunan eşyaları tutuşturmak suretiyle bilerek yangın çıkarttıkları ve akabinde aparttan ayrıldıkları ifade edildi.

İddianamede, çıkan yangın neticesinde sanıkların kaldığı odanın hemen bitişindeki odada kalan Yusuf Can Döğüşçü'nün hayatını kaybettiği, itfaiye raporunda yangının ayrıca bina ve eşyalara da sıçrayarak zarara neden olduğu vurgulandı.

Sanıkların eylemlerinin "yakarak mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarını oluşturduğu açıklanan iddianamede, sanıkların apartta kalmalarının istenmemesi nedeniyle ayrılırken bir tepki olarak daireye ve eşyalara yakarak zarar verdiklerinin değerlendirildiği anlatıldı.

İddianamede, sanıkların sabah erken saatlerde odalarında çıkarttıkları yangın sonucunda birbirine bitişik vaziyetteki odada kalan, ancak aralarında herhangi bir husumet bulunmayan Yusuf Can Döğüşçü'nün yanarak zarar göreceğini öngördükleri veya öngörmeleri kendilerinden beklendiği halde umursamayıp eylemi gerçekleştirerek meydana gelen ölüm olayında, olası kastla sorumlu olmaları gerektiği vurgulandı.

Hazırlanan iddianamede, bu kapsamda Mahmut Sağır ve Burak Kaya'nın "yangın çıkarmak suretiyle olası kastla kasten öldürme" suçundan müebbet, "yakarak mala zarar verme" ve genel güvenliğin tehlikeye sokulması" suçlarından da ayrı ayrı 2 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanıklar ilerleyen günlerde Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.


Kaynak:

Etiketler :