Kadıköy’de puan aşkına

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 9.haftasında İttifak Holding Konyaspor, deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk oluyor. Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Mücadelede ise Ali Şansalan düdük çalacak.  
Kadıköy’de puan aşkına

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu 9.hafta karşılaşmasında İstanbul ekiplerinde Fenerbahçe’ye konuk oluyor. Yarın Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak mücadele saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmada Ali Şansalan düdük çalacak. Şansalan’ın yardımcılıklarını ise Kemal Yılmaz ve İsmail Şencan görev yapacak. Dördüncü hakem olarak Alper Çetin görevlendirilirken VAR hakemi olarak ise Halil Umut Meler görev yapacak.

“HER TÜRLÜ ZORLUĞA KARŞI KOYABİLİRİZ”

Fenerbahçe maçı hakkında konuşan Ömer Ali Şahiner, “Zor bir maç olacağı kesin. Son maçlarda kazandılar ve yükselen bir durumları var. Taraftarlarıyla birlikte iyi bir hava yakaladılar ve deplasmanda son derece zor bir müsabaka bizi bekliyor. Biz hazırlıklarımızı o şekilde yapıyoruz. Hem fiziki olarak hem de mental olarak oradaki zorluğa her türlü gücümüzle karşı koyacak durumdayız. İnşallah güzel bir sonuç alırız” ifadelerini kullandı. Kendi performansına da değinen Şahiner, “Sezona istediğim gibi başlayamadım. İlk haftalarda tabi ki bu normaldi ve beklenen bir şeydi. Denizlispor maçı ile başlayan ve Kayserispor ile Kasımpaşa maçları ile de devam eden iyi maçlar oynadığım süreç oldu. Evimizde oynadığımız Yeni Malatyaspor mücadelesinde de iyi oynadım. Yakaladığım pozisyonları değerlendirseydim daha farklı olabilirdi. Durumumu sürekli olarak hocamla paylaşıyorum. Herhangi bir sıkıntı yok. Her zaman üzerine koyarak gidiyorum” şeklinde konuştu.

İKİ TAKIMDA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Süper Lig’in 9.haftasında karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ve Konyaspor’da etkili isimler bulunuyor. Fenerbahçe’de Vedat Muriç, Anadolu Kartalı’nda ise Farouk Miya dikkatleri üzerine çekiyor. Bu sezon oynadığı 7 karşılaşmada 4 gol atan yeşil beyazlı futbolcu Miya, attığı gollerden üçünü deplasmanda attı. Farouk Miya, attığı 3 deplasman golü ile Süper Lig’de bu sezon en fazla gol atan üç oyuncudan biri konumunda bulunuyor. Vedat Muriç ise bu sezon çıktığı 8 karşılaşmada 4 gol atarken, Fenerbahçe bu sezon Vedat Muriç’in gol attığı tüm karşılaşmaları kazandı. Bu mücadelelerde 4 gol atan Kosovalı futbolcu Muriç, takımının galibiyet almasında büyük rol oynadı ve 12 puan elde etti. 

ÜLKER STADYUMU’NDA 19.RANDEVU

Fenerbahçe ile Konyaspor bugün oynanacak karşılaşma ile birlikte Ülker Stadyumu’nda 19. Kez karşı karşıya gelecek. Oynanan 18 karşılaşmanın 16’sını kazanan Fenerbahçe, yeşil beyazlılara karşı 1 beraberlik elde ederken 1 kez de mağlup oldu. Konyaspor ise Süper Lig tarihinde Fenerbahçe’yi 4 kez yenebilirken bu maçların son ikisinde takımın başında Aykut Kocaman bulunuyordu. Aynı zamanda Anadolu Kartalı’nda ilginç istatistik göze çarpıyor. Konyaspor, Süper Lig tarihinde 40 golle en fazla gol attığı takım Fenerbahçe iken, 97 golle en fazla gol yediği takımda Fenerbahçe. •YENİ HABER / MEHMET SERKAN ŞAFAK