Kadın girişimci aldığı destekle kültür mantarı üretiyor

Aksaray'da yaşayan Meral Çelik, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından aldığı yüzde 70 hibe destekle kurduğu tesiste kültür mantarı üretiyor.
Kadın girişimci aldığı destekle kültür mantarı üretiyor

Merkeze bağlı Bağlı köyünde ailesiyle yaşayan 46 yaşındaki Çelik, bir süre önce evde hobi olarak mantar yetiştirmeye başladı. Daha sonra bu işi kazanç kapısı haline getirerek iş sahibi olmak isteyen Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün "KOP ile Aksaray Mantar Yetiştiriyor Üretici Kazanıyor Projesi"ne başvurdu. Çelik, katıldığı mantar yetiştiriciliği kursunda üretimin bütün şartlarını ve inceliklerini öğrendi. Proje kapsamında yüzde 70 hibe ile atıl arazisine mantar tesisi kuran Çelik, köydeki 4 kadına da istihdam sağladı.

kadin-girisimci-aldigi-destekle-kultur-mantari-uretiyor-1.jpg

‘25O KASA ÜRÜN TOPLADIK’

Meral Çelik, hibe alarak geçen yıl kurduğu tesiste üretime başladığını baelirterek, "Mantarlar bize ekili olarak geldi. Biz de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kurslarında öğrendiğimiz şekilde bakımını yaptık. 45-50 gün içerisinde de ilk mantarlarımız çıktı. Allah'a şükür 3 ay önce ilk hasadımızı yaptık. Şu anda üçüncü hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar 250 kasa ürün topladık, kasaları 250 liradan sattık. Allah'a şükürler olsun işlerimiz çok iyi gidiyor. Ekmeğimizi buradan çıkartıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. Zamanla ve tecrübe kazandıkça daha iyi sonuçlar alacağına inandığını vurgulayan Çelik, "Eşim inşaatlarda çalışıyor. İşi olduğu zaman gidiyor, işi olmadığı zaman bana yardım ediyor. Geçimimizi buradan sağlıyoruz. Tüm kadınlarımıza öneriyorum. Arsası olan çok kolaylıkla mantar üretip, kendi işinin patronu olabilir." dedi. •AA

Etiketler :