'Kadınlar toplumun temel taşıdır'

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER
'Kadınlar toplumun temel taşıdır'

Altınekinliler Derneği’nde konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, “Kadınlar toplumun temel taşıdır. Bizler kendimizi hem dini hem ilmi yönde geliştirip yetiştirirsek önce ailemize sonra toplumumuza faydamız olur ”dedi. 

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mayıs Ayı Toplantısı dernek binasında gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu ,Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, Başkan Yardımcısı Erol Poçan, Avukat  Hasibe Özlem Çepni, veliler ve öğrenciler katıldı.

kadinlar-toplumun-temel-tasidir-(2).jpg

ÖĞRENCİLERE DESTEK ÖNEMLİ

Altınekinliler Derneği’nin misyonunun çok önemli olduğunu belirten AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, öğrencilerin elinden tutmanın onlara destek olmanın güzel bir şey olduğunu söyledi.  Öğrenci ne kadar zengin olursa olsun, mutlaka maddi desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Poçanoğlu, “Bu bütün öğrenciler için geçerlidir. Zamanında bizler de üniversite okurken aldık faydalandık. İnşallah daha da iyi olur ve yükselir. Pek çok insana ve öğrenciye ulaşılsın. Sizlerde eğitim hayatınızda başarılı olun. Altınekin’den başarılı isimleri duyulan Türkiye’de iyi yerlerde olan insanlar çıksın. Altınekin’e Konya’ya, Türkiye’ye vatana millete faydası olan insanlar olalım. Altınekinlileri onlara tanıtalım. Altınekin’den çok iyi insanlar çıkıyor, okumuş insanlar çıkıyor, devlete millete faydası olan insanlar desinler. Burada özellikle bayan arkadaşların çokluğunu görüyorum. Kendinizi iyi geliştirin” diye konuştu. 

kadinlar-toplumun-temel-tasidir-(1).jpg

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN
Kadın toplumda önemli yerinin olduğunu belirten Poçanoğlu, “Kadınlar toplumun temel taşıdır. Bizler kendimizi hem dini hem ilmi yönde geliştirip yetiştirirsek önce ailemize sonra toplumumuza faydamız olur. Bu bizim için çok önemlidir. Özellikle bu dönemde kadınların yaşadığı sıkıntılar, zorluklar bu bütün dünyada geçerli. Özellikle de Müslüman kadınların yaşadığı zorluklar. Bizim hükümetimiz rahat bir hükümet. Önümüzde engel yok. Başörtüsü problemi kalktı. Üniversiteye rahat gidiyorsunuz. Atandığınız zaman rahat çalışabileceksiniz.  En güzel meslek öğrenciliktir. Bunun kıymetini iyi bilin” şeklinde konuştu. 

AK PARTİ GENÇLERLE YÜRÜYECEK

Ak Parti 2001’de belli temeller üzerine kurulduğunu belirten Avukat Hasibe Özlem Çepni ise “O günkü tüzüğüne baktığınızda aslında bugünü anlattığını görüyorsunuz. Bugünkü seçim beyannamesini okuduğunuzda da 2023’ün 2071’in planlandığını görüyorsunuz. Bu insana ümit veriyor” dedi.  Güçlü Türkiye’de gençlerin payının çok önemli olduğunu ifade eden Çepni,  Kurucu Genel Başkanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gençlere çok önem verirdi. Her ortamda özellikle gençlere seslenirdi. Gençlerine yatırım yapmış bir ülke aslında kendisine yatırım yapmış bir ülkedir. Gençleri ne kadar kaliteli, donanımlı olursa, ne kadar çok millet sevgisiyle donanmış olurlarsa ülkemizin geleceği de o kadar parlak demektir. Altınekin’de Konya’da böyle üniversite gençliğin görmek bizleri çok mutlu etti. Biz sizlerle beraber güçleneceğiz” diye konuştu.