Kadınların ayrıcalıklı olduğu işte o otel!

Kadınlara sunduğu imkanlarla ön plana çıkan Bera Alanya Otel, misafirlerinden olumlu geri dönüşler almaya devam ediyor. Otellerinde helalliğin ve kalitenin ön plana çıktığını ifade eden Genel Müdür Ruhat Ülgen Cengiz, “Kadınlarımızdan sürekli dua alıyoruz.” dedi.
Kadınların ayrıcalıklı olduğu işte o otel!

Kadınlara sunduğu imkanlarla ön plana çıkan Bera Alanya Otel, misafirlerinden olumlu geri dönüşler almaya devam ediyor. Otellerinde helalliğin ve kalitenin ön plana çıktığını ifade eden Genel Müdür Ruhat Ülgen Cengiz, “Kadınlarımızdan sürekli dua alıyoruz.” dedi.

img-20230905-wa0007.jpg

Helalliği ön planda tutan Bera Alanya Otel, muhafazakar bakış açılarıyla müşterileri tarafından tercih ediliyor. Otel hakkında bilgi veren Bera Alanya Oteli Genel Müdürü Ruhat Ülgen Cengiz, “Bera Alanya konsept beklentilerine uygun inşa edilen ilk otel. 17’nci sezondayız. Standart odalarımız 45 metrekare. Oldukça geniş. Hedef kitlemiz aileler. Genellikle en az 2 çocuklu aileler geliyor. Bu ailelerin standart odalarda rahatça kalabilmesi için çok güzel bir şekilde tasarlanmış. Kuruluş amacında kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmıştır. Kendi beklentileri ve hassasiyetlerine göre uygundur.” diye aktardı.bera-alanya-1.jpg

bera-alanya-11.jpg

‘SEKTÖRÜN MİHENK TAŞIDIR’

Bera Alanya’nın turizm sektöründe bir mihenk taşı olduğunu ifade eden Cengiz, “Bera Alanya’nın sektör geçmişi 20-25 yıllıktır. Fiziksel olarak ön plana çıkmasının dışında bir okul niteliğindedir. Bu sektöre çok insan yetiştirdi. Bu da ayrıca güzeldir. Sektörün mihenk taşıdır. Diğer oteller hep Bera’nın duruşuna bakarlar. Örnek olucu o duruş, başkalarına da vizyon sağlıyor. Özellikle Konyalı misafirlerimiz Bera’yı çok iyi bilirler. Değişen ve gelişen en önemli şey burada aile havuzudur. 20 yıl öncesinde bu gündemimizde bile yoktu. Konuşacağımız bir konu bile değildi. Çünkü bu otellerin kuruluş amaçları inanç esası üzerineydi. Fakat 20 yıllık AK Parti iktidarıyla birlikte muhafazakâr kesimin değişiminden Bera da nasibini aldı. Yine kadınların hassasiyetini koruyarak ve aynı zamanda aile birliğini de bozmadan aile havuzları oluştu. Bu artık bir gereksinimdi. Normal hayattaki yoğun çalışmadan dolayı ailelerin bir araya geldiği tek yer burasıydı. Burada da aileleri ayırmamak mantığıyla yatırımlarımıza devam ettik.” şeklinde konuştu.

bera-alanya-44.jpg

‘HELAL BELGESİ ALDIK’

Helal belgesi aldıkları bilgilerini veren Cengiz, “Mutfağımızı yeniledik. 30 milyon lira gibi bir yatırım yaptık. Helal belgesi de aldık. Bu basit bir belge değil. Belge onaylandı ve basımı bekleniyor. Geldiği zaman misafirlerimize de duyuracağız. Helalliğe çok dikkat edilen bir kurumdayız. Tüm muhafazakar oteller buna çok dikkat ediyor ama bizim birinci önceliğimiz fiyat değil. Birinci önceliğimiz helallik. İkinci önceliğimiz o helalliğe rağmen bizim misafir standardımıza uygun olup olmadığı, üçüncüsü ise fiyat. Hizmet noktasına da helallik noktasına da çok dikkat ediyoruz. Önümüzdeki yıl hem plajımızı hem de bayanlar havuzumuzu estetik anlamda yenileme planlarımız var. İnsanlara yatırım yapıyoruz. Bera’nın kökleşmiş yapısını insan kaynağından da görüyoruz. Sezonluk personelin yüzde 60’ı bu yıl tekrar bize dönmüş. Bu yüzden insan kaynağı sorunu hiç yaşamadık. Ama şu an bütün turizm sektörünün kanayan yarası personel ihtiyacı. Yetişmiş personel özellikle pandemi döneminde farklı sektörlerle kaydı.” ifadelerine yer verdi.

‘YEMEK İSRAFINA DİKKAT EDİLMELİ’

Yemek israfına dikkat çeken Cengiz, “Otele gelmiş bazı misafirleri bizzat gözlemledim. Biz toplum olarak maalesef başkalarının başarısızlıklarından beslenen bir toplumuz. Hiç kimse kendi yediği tabağa bakmıyor. Herkes yan masanın tabağına baktığı sürece bu israf çözülmeyecek. Yemek israfında temel sorun özümüze dönemememiz. Özümüze dönebilirsek eğitimimize, günahımıza, sevabımıza kendimizden başlayabilirsek düzelebiliriz. Evde bir kap yemek yeniyor ve birden oteldeki bolluğa gelinince o ayarı yapmak birkaç günü alıyor. Kimse kötü düşünmüyor belki ama 80 tane yemek çeşidi görülünce denge kurulamıyor. Bireysel kendimizi yontmaya başladığımız gün temel değerler düzelmiş olacak. Ama bunu yapmadığımız sürece israf hiç bitmeyecek.” diye aktardı.

bera-alanya-33.jpg

‘KADINLARDAN ÇOK DUA ALDIK’

Otelin kadınlara sunduğu imkanlardan dolayı memnuniyet duyulduğunu aktaran Cengiz, “Havuzlarımızdan dolayı kadınlardan çok dua alıyoruz. Çünkü otelimizin çatısında, üzeri açık bir havuz bulunuyor. Örtünmenin gerekliliğinden dolayı, fizyolojik olarak çok önemli olan D vitaminin kadınlarımız tam olarak alamıyor. Bu imkanımızla kadınların vücudu güneşle buluşmuş oluyor. Bu alandaki memnuniyet geri dönüşlerini alıyoruz.” dedi.

bera-alanya-222.jpg

‘EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA’

Cengiz, şu sözleriyle konuşmasını sonlandırdı; “Bera’nın en büyük yatırımı insana. Bizim sektörün ham maddesi insan. Fiziksel özellikler çok önemli ama bunun yanında çalışanlar güler yüzle ve samimiyetle hizmetini sunamıyorsa otel altın olsa da bir önemi kalmıyor. Biz bu konuya çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl Konya MÜSAİD toplantılarını da burada yaptık. Otel olarak ağırlamaktan gurur duyduk. Bera 12 ay açık bir tesisti. Fakat pandemiden sonra sezonluğa geçiş yaptı. Sonraki yıllar belki yine 12 aylığa döner ama 2024 yılında sezonluk olarak devam edeceğiz. Sezonluk satışımıza kıştan başlıyoruz. Diğer otellere göre tabi ki bizim gıda hassasiyetimizin bir maliyeti var. Örneğin diğer otellerde 10 garson var ise, bizde 20 garson var. Çünkü bayanlar spamız, havuzumuz ayrı. Dolayısıyla personel maliyeti ve sezonun kısa oluşundan dolayı fiyatımız diğer otellerle göre farklı. Kimseyi kullanma gibi bir durumumuz yok. Bu yüzden müşterilerimiz kış zamanından kayıt yaparlarsa ciddi kar elde ederler.”

 Muhabir
Etiketler :