Kadir Şeker davasında son dönemeç! Ya tahliye olacak ya da..

Yargıtay’ın vereceği karara göre Kadir ya kısa sürede tahliye olacak ya da yıllarca hapiste kalmaya devam edecek.
Kadir Şeker davasında son dönemeç! Ya tahliye olacak ya da..

İşte ‘Kadir Şeker olayı’nın baştan sona tüm detayları ve tarafları:

Kadir Şeker (20), Konya’da şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken olayın failinin ölümüne sebep olmuş, ceza almıştı. İddianameye göre, Selçuklu ilçesinde 5 Şubat 2020 tarihinde, Ayşe Dırla (35) ile sevgilisi Özgür Duran (32) akşam Konya’daki evlerinde tartıştı. Duran alkollüydü. Darp ettiği Dırla evden çıkarak yakınlardaki Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’na gitti. Buradaki kamelyada otururken Duran evden çıkarak yanına geldi. Sözlü şiddet uygulamaya devam etti. Dırla bu sırada ağlıyordu.

O sırada, üniversiteye hazırlanan Kadir de dershaneden çıkmış evine gidiyordu. Parkın yanından geçerken olayı gördü. İddianameye göre, Duran’ı “Abi ne yapıyorsun, ayıp değil mi gücün kadına mı yetiyor” diyerek uyardı. Duran ise “O benim karım, sen karışma velet” diyerek Kadir’e küfretti. Karşılık vermeyen Kadir kamelyadan ayrıldı ve yoluna devam etti. Henüz 15-20 metre uzaklaşmıştı ki Duran “Seni bulacağım” diye bağırarak tekrar küfretti. Kadir de “Beni bulamazsın” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Duran ‘ana avrat küfrederek’ Kadir’e doğru koştu ve vurmaya başladı.İddianameye göre, Ayşe Dırla, olay yerine ilk giden polise Kadir’in uyarısından sonra yaşananları ‘sıcağı sıcağına’ şöyle anlattı: “Kadir arkasını dönüp yanımızdan ayrıldı ve yürümeye başladı. Özgür onun arkasından gitti. Kadir’e tekme ve yumruk ile vurdu. Karşılıklı itiştiler.

Kamelyadan yanlarına gittiğimde Özgür yere düştü, Kadir yürüyerek oradan ayrıldı.” Dırla daha sonraki ifadesinde yaşananları daha farklı anlattı: “Kadir elinde bir bıçakla geldi. (Tartıştıktan sonra) Elindeki bıçağı Özgür’e gösterdi. Özgür bıçağı görünce daha da sinirlendi. İtişmeye başladılar. Birbirlerine vurdular, yere düştüler. Özgür’ün yanına gidince bıçaklandığını anladım.” Ayşe Dırla daha sonra bir uyuşturucu operasyonunda yakalandı ve hapse mahkûm edildi.

Kadir Şeker ifadesinde şunları kaydetti: “Kadının ağlama sesine dayanamadım, yanlarına gittim. ‘Ayıp değil mi gücün kadına mı yetiyor’ dedim. Küfretti ‘O benim karım’ dedi, yüzüğünü gösterdi. Yoluma gittim. Tekrar ağır küfürler edince dayanamayıp ona doğru döndüm.

İyice hırçınlaştı, üzerime doğru koştu. Bana vurmaya başladı. Sürekli yüzüme vurdu. Boğazıma yapıştı. Geriye kaçmaya çalıştım, boğazımı bırakmadı. Nefes alamıyordum, ciğerlerim acıdı. Cebimdeki bıçağı elime aldım. Geriye doğru kaçmaya çalıştım, düştük. Ayağa kalktım, elimde ve
bıçakta kan vardı. Oraya gittiğimde elimde bıçak yoktu.”