Kadir Şeker'in arbede sonucu işlediği cinayete kamuoyunun ortak talebi: Meşru müdafaa

Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmaya çalışan Kadir Şeker'in arbede sonucu işlediği cinayetin yankıları sürüyor.
Kadir Şeker'in arbede sonucu işlediği cinayete kamuoyunun ortak talebi: Meşru müdafaa

Kamuoyu, olayın ‘Meşru Müdafaa’ kapsamında ele alınması gerektiği noktasındakampanya başlatırken, çok sayıda avukatın Şeker'in yargılanma sürecinde kendisine gönüllü olarak hukuki manada her türlü hizmeti vermeye hazır olduğu öğrenildi.

kadir-seker-icin-nefsi-mudafaa-cagrisi-2.jpg

Konya’da bir parkta sevgilisi tarafından darp edilen Ayşe. D isimli kadını kurtarmak isterken şiddet uygulayan Özgür Duran isimli şahsın ölümüne neden olan 20 yaşındaki Kadir Şeker için avukatlar seferber oldu. Çok sayıda avukatın Kadir Şeker'in yargılanma sürecinde kendisine gönüllü olarak hukuki manada her türlü hizmeti vermeye hazır olduğu öğrenilirken, sosyal medyada da vatandaşlar #Kadir için adalet ve #Kadir suçsuzdur etiketleriyle binlerce mesaj yayınladı.

kadir-seker-icin-nefsi-mudafaa-cagrisi-3.jpg

KAMUOYU NEFSİ MÜDAFAA TALEP EDİYOR

Konya'da, kız arkadaşı Ayşe D.'yi darp eden Özgür Duran adlı kişiyi engellemek isterken ölümüne yol açan 20 yaşındaki Kadir Şeker 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Kamuoyu, Kadir Şeker’in ‘kasten öldürme’ suçundan değil de ‘nefsi müdafaa’ ilkesi uyarınca yargılanmasını talep ederken, Ceza Hukukçusu Hasip Şenalp nefsi müdafaanın şartları hakkında açıklama yaptı.

kadir-seker-icin-nefsi-mudafaa-cagrisi-1.jpg

KADİR ŞEKER’İN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kadir Şeker’in babası Cengiz Şeker’in geçmişte müvekkili olduğunu söyleyen Ceza Hukukçusu Av. Hasip Şenalp, ropörtajımızı yapmadan önceki saatlerde Kadir’in babası ve kuzeni ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şenalp, “Avukat olarak bizimle istişare etmeye gelmişler. Kadir Şeker’in babası daha önceki süreçte benim müvekkilim olduğu için konuyla ilgili olarak görüş belirttik” dedi.

kadir-seker-icin-nefsi-mudafaa-cagrisi-4.jpg

SİLAHLARIN EŞİTLİĞİ İLKESİ DİKKATE ALINIR

Kamuoyunda çokça konuşulan meşru müdafaanın hangi şartlar altında geçerli olacağını ifade eden Şenalp, “Meşru müdafaa; kişinin kendisinin def edemeyeceği veya bir yakınına karşı mutlak bir saldırı (25. Madde) söz konusu ise, silahların eşitliği noktasında, bir silahla, (bu yumrukta olabilir, bıçak ya da tabanca da olabilir) müdahaleden karşı taraf ölürse bunun adı meşru müdafaadır. Silahların eşitliği diye bir ilke vardır” dedi. Hasip Şenalp, olayda Ayşe. D’nin ilk ifadesi ve sonraki ifadelerinin belirleyici rol oynayacağını da söyledi.

kadir-seker-icin-nefsi-mudafaa-cagrisi-5.jpg

SOSYAL MEDYADA YOĞUN KAMPANYA

Öte yandan Kadir Şeker için sosyal medyada da yoğun bir kampanya başlatıldı. Aralarında Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Haluk Levent, Zülfi Livaneli gibi sanatçılar ile siyasetçiler, kadın hakları savunucuları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar  '#kadiricinadalet' etiketiyle başlattıkları kampanya twitterda Türkiye gündeminde birinci sıraya taşıdı. Yine Twitter’da “#kadirsucsuzdur” etiketiyle sürdürülen kampanya, Türkiye gündeminde en çok konuşulanlar arasında yer aldı.
•SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

 

Kadir'in öldürdüğü Özgür Duran'ın babası: Hukuk mücadelemizi vereceğiz

Kadir Şeker’in mahalle komşuları konuştu

Kadir'in şiddet gören kadını kurtarırken cinayet işlediği olay yerinde 3 saatlik keşif

Sevgilisinin dövdüğü kadını kurtarmak isterken katil olan Kadir’e, Twitter'da destek

Konya Barosu Başkanı Aladağ'dan Kadir Şeker açıklaması