Kafe sektörü eski hoş sohbetleri bekliyor

Salgın kapsamında alınan kararlar ile kafe sektörü direkt olarak etkilendi. Normalleşme bekleyişinde olan sektörde, Konya’da talep gören mekanlardan Panjur ile Cezvehane Kafe İşletmelerinin Sahibi Cemile Koç süreçte alınan kararların firmalarına etkilerini ve gelecekle ilgili değerlendirmelerini Yeni Haber okurları ile paylaştı
Kafe sektörü eski hoş sohbetleri bekliyor

Salgın öncesinde güzel bir işleyişe sahip olan işletmelerinin süreçten maddi ve manevi olarak etkilendiğini dile getiren Cemile Koç; “Hiç şüphesiz koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında restoran ve kafe işletmeciliği geliyor. İki ayrı kafenin işletmecisi olarak bu salgının bize maddi zararları ve manevi zararları oldu. Maddi zararlarını, müşteri portföyümüzde dağılma, (personel maaşı, kira, krediler, faturalar vb), geçmiş ve gelecek ödemelerin kaygıları olarak sıralayabilirim. Manevi zararları ise haftanın yedi günü sürekli hareketli bir tempoda çalışmaya alıştığımız için evde kaldığımız her gün bizi yavaş yavaş öldürüyormuş gibi geliyor” dedi.

konya-panjur-nostalji-kafe-4.jpg

‘ESKİSİ GİBİ OLMASI BEKLENEMEZ’

Sosyal yaşamın eskiye dönmesi için uzun zamana ihtiyacı olduğunu söyleyen Koç; “Sadece ülkemizde olmamakla beraber tüm dünyada normalleşme sürecine girer girmez, eskisi gibi olması beklenemez. Gerek insanların endişeleri, gerekse alınan tedbirler sebebiyle eskiye dönmek için uzun zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Kafe ve restoran sektöründeki toparlanmanın bir yılı bulacağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

konya-panjur-nostalji-kafe-1.jpg

‘SÜREÇ SONRASI GEREKLİ TEDBİRLERİ UYGULAYACAĞIZ’

Normalleşme süreci ile birlikte yasakların kalkması halinde alacakları önlemleri anlatan Koç; “Bu süreçte mekânların sosyal mesafeye uygun şekilde dizayn edilmesi, gelen müşterilerin ateşinin ölçülmesi, kullanılan malzemelerin ve ortamın sıklıkla dezenfekte edilmesi gibi birtakım ilave tedbirlerimiz olacak. Şuan ekibimizle bu konular üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

konya-panjur-nostalji-kafe-2.jpg

‘UYARILARI DİKKATE ALIRSAK SÜRECİ KISA ZAMANDA AŞACAĞIZ’

Sektörü ile ilgili kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili öngörülerini paylaşan Koç; “Kısıtlamaların kalkması ile ilgili yapılan açıklamalardan da çıkardığım sonuçla 28 Mayıs tarihi itibari ile hijyen genelgesinin yayınlanıp normalleşme sürecine gireceğimizi düşünüyorum. İnanıyorum ki yayınlanan genelgeye uyulur. Yetkililerin uyarılarını dikkate alırsak bu süreci hep birlikte daha da kısa bir zamanda aşacağız” diye konuştu.

konya-panjur-nostalji-kafe-3.jpg

‘SAĞLIK BAKANIMIZ SÜRECİ İYİ YÖNETTİ’

Sağlık alanındaki çalışmaları ve Türkiye’de ki alınan önlemleri değerlendiren Koç; “Bence Türkiye koronavirüs için etkin önlemler aldı. Kısa zamanda uçuşların durdurulması, karantina zorunluluğu, yerli tanı kiti geliştirilmesi, okulların tatil edilmesi, spor müsabakalarının durdurulması, cezaevlerindeki mahkumlarla ilgili alınan kararlar, sokağa çıkma yasağı gibi tedbirler yerinde kararlardı. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca süreci çok iyi yönetti” dedi.

konya-panjur-nostalji-kafe-10.jpg

‘DİLİYORUM ESKİ ÖZGÜR,SAĞLIKLI GÜNLERE GERİ DÖNERİZ’

Gelecek günler için temennilerde bulunan Koç; “Özellikle şu dönemlerde yarını düşleyip, tertemiz bir ertesi gün kurgulamak en doğrusu. Sektör adına bize zaman ayırıp sesimize kulak verdiğiniz için teşekkür ederiz. Diliyorum bu süreci el birliğiyle en kısa zamanda atlatır ülkece eski özgür sağlıklı günlerimize geri döneriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

konya-panjur-nostalji-kafe-5.jpg

konya-panjur-nostalji-kafe-6.jpg

konya-panjur-nostalji-kafe-7.jpg

konya-panjur-nostalji-kafe-9.jpg

konya-panjur-nostalji-kafe-8.jpg