Kahramankazan, Boşnak Milli Meclisi heyetini ağırladı

Heyet, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü ziyaret etti
Kahramankazan, Boşnak Milli Meclisi heyetini ağırladı

ANKARA (AA) - Sırbistan'da yaşayan Müslümanların temsilcisi olan Boşnak Milli Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Lokman Ertürk, Sırbistan Boşnak Milli Meclisi üyelerinden oluşan heyeti ağırladı. Ertürk, misafirlerini belediyeye gelişlerinde çiçeklerle karşıladı.

Heyet üyelerine belediyenin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Ertürk, daha sonra misafirlerine belediye hizmet binasını gezdirdi. Heyet daha sonra, Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden olan Kahramankazanlı Satı Kadın’ın (Satı Çırpan) Kahramankazan Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülen evini ve Türkiye'nin ilk müstakil bocce salonu olan Kahramankazan Belediyesi Şehit Samet Cantürk Bocce Salonu'nu gezdi.

- Radyoculuk eğitimi alacaklar

Sırbistan Boşnak Milli Meclisi heyeti, Kahramankazan Belediyesi ve TRT işbirliğiyle düzenlenen ortak proje kapsamında radyoculuk eğitimi alacak.

Boşnak Milli Meclisi Heyeti, bu eğitimin ardından, Sırbistan'da Kosova ve Karadağ'ın kesiştiği noktada yer alan ve Müslüman Boşnakların yaşadığı Sancak Bölgesi'nin merkezi olan Novi Pazar (Yeni Pazar) kentinde bir radyo kuracak. Osmanlı kültürüne yönelik yayın yapacak olan radyo ile Osmanlı kültürü Balkanlarda yeniden canlandırılacak.

- "Radyo önemli araç"

Başkan Ertürk, 90'lı yıllarda Kahramankazan'ın ilk radyosunu kurduğunu belirterek radyoculuğun yayın yaptığı bölgenin gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu aktardı. Ertürk, "90’lı yıllarda Kahramankazan'da kurduğumuz radyo ile başlayan değişim ve gelişimin aynısı inşallah Novi Pazar'da da yaşanır. Proje ortağımız olan TRT ailesine TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in şahsında teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Boşnak Milli Meclisi heyeti adına konuşan Galib Gicic de Türk milletinin 15 Temmuz darbe girişimini bir demokrasi destanı yazarak engellediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Sırbistan Boşnak Milli Meclisi Başkanımız Süleyman Ugljanin'in selamlarını sizlere iletiyoruz. Bu eğitim için Kahramankazan Belediyesi ve TRT'ye çok teşekkür ediyoruz. Balkanlarda kuracağımız radyo ve ardından hayata geçireceğimiz televizyon ile Osmanlı kültürümüzü daha iyi yaşatacağız. Türkiye'nin bu konuda sahip çıkması bizi oldukça sevindiriyor. Aramızdaki bağların bundan sonraki süreçte daha da güçleneceğine inanıyoruz."

Kaynak: