Kahvaltıda bu besinleri tüketmek bağırsakları perişan ediyor! Kan şekerini zıplatıyor

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda ne tüketilirse mideyi rahatsız etmez. Peki kahvaltıda tüketildiğinde rahatsız eden besinler neler?
Kahvaltıda bu besinleri tüketmek bağırsakları perişan ediyor! Kan şekerini zıplatıyor

Güne yoğun şekerli içeceklerle başlamak kan şekerini aniden zıplatır. Bu durum sağlıksal açıdan sorun teşkil eder. Peki kahvaltıda asla tüketilmemesi gereken besinler neler? İşte yanıtı...

Diyabetten korunmak için aç karnına tüketilen besinlere önem vermek gerekiyor. Kan şekerini stabil seviyede tutmak her zaman daha sağlıklıdır. Peki sabah kahvaltısında hangi besinleri asla tüketmemek gerekir?

KAHVALTIDA SAKIN BUNLARI YEMEYİN!

Kahvaltı günün ilk öğünüdür ve besinleri tüketirken mide boş olduğundan dikkat edilmelidir. Ekmek, poğaça, börek ya da simit gibi besinler maya içerdiği için kahvaltıda tüketilmesi halinde mideyi rahatsız edebilir ve şişkinlik hissi yaratabilir. Eğer mideniz daha boşken yoğurt yerseniz bu da midenizde oluşan yararlı laktik asit bakterilerinin ölmesine sebep olur.

Bu nedenle yoğurtlu karışımları eğer kahvaltı öğününde tüketirseniz yararı az olur. Şeker ve tatlı besinler tüketmek de her ne kadar kahvaltıların vazgeçilmezi gibi görülse de oldukça zararlıdır. Şeker tüketimi insülin seviyesini artırdığı için pankreası zorlar ve uzun vadede diyabet hastalığına yakalanmanıza sebebiyet verebilir. Özellikle de mideye herhangi bir şey girmeden önce şekerli bir besinin girmesi zararlıdır.

Açken yenen muzun da faydalı olmadığını söylemek gerekir. Her ne kadar tok tutan bir besin olarak sporcuların vazgeçilmezi olsa da aç karnına muz yemek kandaki magnezyum miktarını artırır. Kandaki magnezyum miktarı artınca kalbin zarar görmesi ihtimali de artar.

KAN SEVİYESİNİ YÜKSELTİYOR

Kahvaltılık gevrek özellikle yoğun günlerin vazgeçilmez aperatifi gibi gözükse de sağlıksız olduğunu bilmek gerekir. Kahvaltılık gevreklerin şeker oranı yüksek olduğu için kan seviyesinin hızlı yükselmesine ve sonrasında aniden düşmesine neden olur. Bu nedenle gün içinde kahvaltı yapmış hissetseniz bile enerjiniz düşük olur ve çok çabuk acıkırsınız.

Meyve suyu içerek güne başlamak ya da kahvaltıda meyve suyu tüketmek de faydalı olarak bilinir ve bu yanlıştır. Meyve suyu rafine ürün olduğundan içinde bazı mineral ve vitamin olsa da lif posası içerisinden çıkarılmıştır.

Bu nedenle de eğer meyve suyu tüketilmek istenirse mutlaka doğal olmalı ve mümkünse kendiniz sıkmalısınız. Kendiniz meyveleri sıkarak bir meyve suyu sıkarsanız bunu çok miktarda olmaması şartı ile kahvaltılarda afiyetle tüketebilir ve bu sayede bağışıklığınızı da destekleyebilirsiniz.

Etiketler :