Kahve uzmanları sertifikalarını aldı

Türkiye’de bir ilk olan ve Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) öncülüğünde, KOP ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle ortaklaşa düzenlenen Mesleki Gelişim Projesi Kahve Uzmanlığı (BARİSTA) Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.
Kahve uzmanları  sertifikalarını aldı

Türkiye’de bir ilk olan ve Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) öncülüğünde, KOP ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle ortaklaşa düzenlenen Mesleki Gelişim Projesi Kahve Uzmanlığı (BARİSTA) Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi. Programa KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak katıldı ve başarılı olan kursiyerlerin sertifikalarını verdi. Kahve Uzmanlığı (BARİSTA) projesi ve eğitimleriyle ilgili bilgi veren Karabacak, “Yiyecek, içecek sektörünün ihtiyaç duymuş olduğu kahve ve soft içecek hazırlayacak kişilerin yetiştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla KOP Başkanlığımız ve Necmettin Erbakan Üniversitemizle birlikte Türkiye'de bir ilk olan Kahve Uzmanlığı (BARİSTA) Eğitim projesini hayata geçirdik” dedi.

‘ÖNMELİ BİR PROJEYİ BAŞLATMIŞ OLDUK’

Eğitimlerde kursiyerlere latte, cappuccino, espresso, moka, makiyato gibi kahve çeşitlerinin yapımıyla ilgili teorik ve uygulamalı bilgilerin verildiğini ifade eden Karabacak, “Ayrıca eğitim gören kursiyerlere üçüncü nesil kahve ekipmanları, sıcak ve soğuk bazlı kahve ürünlerinin gösterimi ve uygulaması da verildi. Haziran’da başlayan ilk kur eğitimlerinde başarılı olan kursiyerlerimizin sertifikalarını vererek önemli bir projeyi başlatmış olduk. Projede emeği geçen KOP Başkanlığımıza, Necmettin Erbakan Üniversitemize ve katılımcı kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmalardan sonra kursiyerlerin sertifikaları törenle verildi.