Kalaycı: Yerel medyaya yönelik ek tedbirler alınmalıdır

TBMM Genel Kurulunda kürsüye çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Covid-19 salgını medya sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Sektöre ve özellikle, zor durumda olan yerel medyaya yönelik ek tedbirler alınması gerekmektedir” dedi.
Kalaycı: Yerel medyaya yönelik ek tedbirler alınmalıdır

yeni-haber-video-028.jpg

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçeleri üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilleri söz aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “İletişim Başkanlığı, gerek ulusal basının, gerekse ülkemizde faaliyet gösteren uluslararası basın mensuplarının faaliyetlerini kolaylaştırıcı iş ve işlemleri gerçekleştirme sorumluluğu ile demokrasimizin daha da gelişmesine doğrudan katlı sağlamaktadır” dedi.

‘BASIN ÇALIŞANLARININ KENDİNE ÖZGÜ MESLEK YASASI YOKTUR’

Milletvekili Kalaycı, “Basın ve yayın kuruluşlarımız ile basın çalışanlarımızın bazı sorunları bulunmaktadır. Basın çalışanları kendine özgü bir meslek yasasına sahip değildir. İnternet haberciliği de göz önüne alınarak gerekli düzenleme yapılmalıdır. Basın ve gazetecilik mesleğinde çalışanların tanımı yapılmalı ve tamamı yıpranma payı hakkından yararlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘YEREL MEDYAYA YÖNELİK EK TEDBİRLER ALINMALIDIR’

Yerel medyaya vurgu yapan Milletvekili Kalaycı, “Covid-19 salgını medya sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Sektöre ve özellikle, zor durumda olan yerel medyaya yönelik ek tedbirler alınması gerekmektedir. Yerel medyaya kamu reklamlarından daha fazla pay verilmeli, uygun koşullarda kredi desteği sağlanmalı; bu destek, teknolojik gelişim ve yatırım ihtiyaçları göz önüne alınarak uzun vadeli olmalı ve sektörde istihdamı desteklemelidir. Basın sektöründe reklamlar ile resmî ilanlara uygulanan katma değer vergisinde indirime gidilmeli, gümrük vergilerinde gazetelere kolaylıklar getirilmelidir” şeklinde konuştu.