Kalp dostu armudun faydaları

Birçok farklı renkte ve tatlarda olan armut, tam bir kalp dostu. İşte kalbe iyi gelen bu meyvenin saymakla bitmeyen faydaları…
Kalp dostu armudun faydaları

Armutlar, içerdikleri lif, C vitamini ve antioksidanlar gibi besin maddeleriyle besleyicidir. Sindirim sistemine yardımcı olabilir, bağışıklık sistemini destekleyebilir ve antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyabilir. Taze olarak doğrudan tüketildiği gibi, tatlıların, reçellerin, kompostoların ve çeşitli yemeklerin yapımında da kullanılır. Armudun çeşitli kullanım alanları vardır ve sağlıklı bir beslenme programının bir parçası olarak tercih edilebilir.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

İşte armudun faydaları: Armudun düşük kalorili olması ve lif açısından zengin olması sindirim sistemine yardımcı olur, sindirim sağlığını destekler, kabızlığı önler ve kalp sağlığını iyileştirebilir. Armudun içinde bulunan antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle mücadele edebilir ve hücresel hasarı azaltabilir. Bu da kalp hastalığı riskini azaltabilir. Kalp sağlığı açısından çok önemli olan potasyum sayesinde kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Armudun doğal potasyum kaynağı olması, kan basıncını dengeleyerek kalp sağlığını korur. Armut, içerdiği pektin ve lifler, kolesterol seviyelerini düşürebilir. Düşük kolesterol seviyeleri kalp sağlığı için önemlidir ve kalp hastalığı riskini azaltır. Düşük glisemik endekse sahip olan armut bu sayede kan şekerinin ani yükselmesini önler. Dengeli kan şekeri seviyeleri, kalp sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir.

 Editör