Kandilde eller bereket ve yağış için semaya kalktı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen programda yağmur ve kar duası yapıldı. Ellerin semaya kalktığı programda, onlarca vatandaş yağmur ve kar yağması için dua etti.
Kandilde eller bereket ve yağış için semaya kalktı

Türkiye son yılların en kurak kış mevsimini yaşarken, Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi Konya’da da onlarca kişinin katılımıyla yağmur duası yapıldı.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen dua programı Musalla Namazgahında gerçekleşti.

yagmur-duasi-20.jpg

Programa, Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, STK Temsilcileri, Müftü yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Yapılan duada Regaib Kandili’yle birlikte başlayan Üç ayların bereket getirmesi temenni edildi. Eski Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptırdığı dua programı ilk olarak İstiska namazıyla başladı. Namazın ardından eller yağmur ve kar için semaya kalkarak bol bol yağmur yağması ve bereket gelmesi için dua edildi. Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan yaptığı açıklamada, “Tüm Türkiye bu kış büyük bir kuraklık yaşıyor. Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da da kış mevsimi çok kurak yaşanıyor. Bu zamana kadar yağmur ve kar yağışı olmaması hepimizi endişelendiriyor. Yaradanımız Allah’tan bizlere bereket vermesi için üç ayların başlangıcı Regaib Kandili günü dua programı düzenledik. Allah bizleri afatından korusun” dedi.

KONYA HABER

Etiketler :