Kapının arkasındaki iyilik yüz güldürüyor!

Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Şubesi’nin İyilik Kapısı adıyla açtığı mağazada Konya’daki ihtiyaç sahibi ailelere, yetimlere ve öksüzlere gıda, giysi, ayakkabı, oyuncak ve kırtasiye yardımı yapılıyor.
Kapının arkasındaki iyilik yüz güldürüyor!

Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Şubesi’nin İyilik Kapısı adıyla açtığı mağazada Konya’daki ihtiyaç sahibi ailelere, yetimlere ve öksüzlere gıda, giysi, ayakkabı, oyuncak ve kırtasiye yardımı yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Şubesi’nin açtığı İyilik Kapısı hakkında bilgi veren Dernek Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Bölge Temsilcisi Adnan Haydaroğlu, “Mağazamızda bulunan ürünlerin hepsi etiketi üzerinde bulunan ve mağazalardan gelen yeni ürünlerden oluşmaktadır. Konyalı hayırseverlerimiz bize bu noktada ciddi destekler vermektedir. Herkes için güzel bir kapı olan İyilik Kapısına hem hayırseverlerimizi hem de ihtiyaç sahibi ailelerimizi davet ediyoruz. Hedefimiz 100 aileye ulaşmak” dedi.

adnan-haydaroglu-icerik.jpg

HAYRAT NELER YAPIYOR?

Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Adnan Haydaroğlu, “Derneğimiz, Hayrat Vakfı’nın çatısı altında 2013 yılında kurulmuş bir derneğimizdir. 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla ‘kamu yararı’ ve 2017 yılında ‘izin almadan yardım toplama’ belgesini aldı. Hayrat İnsani Yardım Derneği yaklaşık 70 ülkede yardım faaliyetlerini sürdürmektedir. Hem yetim çalışmaları hem Kurban-Ramazan organizasyonları hem de su kuyuları çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız en büyük projelerden bir tanesi de ‘Dünya Kur’an Okuyor’ projesidir. 1 milyonun üzerinde Kur’an’ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdik. Yurt dışında yaklaşık 35’e yakın yetim eğitim merkezlerimiz var, yetimhanelerimiz var. Buradaki kardeşlerimizin sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamıyoruz aynı zamanda manevi eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Suriye’de on binlerce talebemiz var. Suriye’ye 3 bin civarında tır gönderdik. Özellikle kış şartlarında ciddi sıkıntılar yaşayan insanlar var. Çadırlarda donarak hayatını kaybedenler var. Bu nedenle yardım tırlarını göndermeye devam ediyoruz” diye aktardı.

iyilik-kapisi-1-icerik.jpg

‘YETİM VE ÖKSÜZLER ÖNCELİĞİMİZDİR’

İyilik Kapısı mağazasında yetim ve öksüz ailelere öncelik verdiklerini belirten Haydaroğlu, “Türkiye’de yaptığımız faaliyetlerde özellikle tespit noktasında ilerliyoruz. Kaymakamlıkların, Kızılay’ın ve belediyelerin mülki erkanıyla oturup konuşuyoruz. Onlardan bilgiler alıyoruz. Ne kadar ihtiyaç sahibi varsa onları tespit ediyoruz. Bu ailelerin içerisinde önceliğimiz yetim ve öksüz ailelerdir. İyilik kapılarını Türkiye genelinde 25’incisini Konya’da açtık. Yetim öksüz iyilik kapımız Konyalı kardeşlerimiz içindir. Bu iyilik kapısında bir mağaza sistemi kurduk ve bu mağazada kıyafet, ayakkabı, kırtasiye gibi ürünler var. Bir ailenin veya bir çocuğun ne ihtiyacı varsa burada var. Bu kardeşlerimiz içeriye girecekler hiç kimseye minnet etmeden, kırılmadan, incinmeden alışverişlerini yapacaklar. Alışverişinin tamamlayan kardeşlerimizin aldıklarının barkodunu sisteme giriyoruz ve hiçbir şekilde ücret almadan gönderiyoruz. Bu kardeşlerimizin bütün bilgileri bizde yer alıyor. Yardımda bulunduğumuz kişiler yine sonraki aylarda da yardım alabiliyorlar” şeklinde konuştu.

iyilik-kapisi-3-icerik.jpg

‘DEĞERLER EĞİTİMİ DE VERİYORUZ’

İyilik kapısında yetim ve öksüz çocuklara değerler eğitimi verdiklerini de aktaran Haydaroğlu, “İyilik kapısı mağazamıza başka ülkelerden kardeşlerimiz de geliyor. Başvurular yapıyorlar. Hayrat olarak İstanbul Caddesindeki şubemizde yabancı uyruklu kardeşlerimize de destek veriyoruz. Ancak Konya Merkezde yer alan İyilik Kapısı mağazamız Konyalı yetim ve öksüz kardeşlerimiz için kurulmuş bir alandır. Kıyafet, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını gördüğümüz kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz ve onlara yetim sponsorluğu bağlayarak destekte bulunuyoruz. Aynı zamanda mağazamızın üst katında sınıf oluşturduk. O sınıfta da kardeşlerimize sekiler eğitim, etüt çalışması ve değerler eğitimi noktasında da destek vermeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla bir taraftan belediyelerin bir taraftan valiliğin de yükünü almaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

iyilik-kapisi-4-icerik.jpg

‘BU KAPININ ARDINDA İYİLİK VAR’

Gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit edebilmek için ölüm belgesi ve ihtiyaç sahibi olup olmadığına dair fakirlik belgesi istediklerinin altını çizen Haydaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “ Bu anlamda geniş kapsamlı bir araştırma yapıyoruz. Çünkü biz burada bir emanetçiyiz. İş insanlarımızın, hayırseverlerimizin bizlere verdiği destekle bu kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak bunu da doğru ve isabetli kullanmamız gerekmektedir. Kardeşlerimizin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığını tespit ettikten sonra yardımlarımızı sürdürüyoruz. Biz hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi görüyoruz.  Hayırseverlerimizi de iyilik kapısına davet ediyor ve kendi yaptıkları iyilikleri kendi gözleriyle görmelerini istiyor ve bizzat kendilerinin vermelerini istiyoruz.  ‘Bu kapının ardında iyilik var’ sloganıyla hareket ediyoruz.” 

SÜMEYRA KENESARI/ YENİ HABER GAZETESİ 

iyilik-kapisi-6-icerik.jpg

iyilik-kapisi-7-icerik.jpg

iyilik-kapisi-8-icerik.jpg

iyilik-kapisi-9-icerik.jpg