Kar Meke Gölü’ne can suyu oluyor

Karapınar ilçesindeki Meke Krater Gölü, bölgedeki yoğun kar yağışının ardından güzel manzaralar oluşturdu. Kuraklık tehlikesi yaşayan Meke Gölü’ne kar can suyu oluyor.
Kar Meke Gölü’ne  can suyu oluyor

Karapınar ilçesindeki Meke Krater Gölü, bölgedeki yoğun kar yağışının ardından güzel manzaralar oluşturdu. Kuraklık tehlikesi yaşayan Meke Gölü’ne kar can suyu oluyor.

 

Karapınar ilçesinde etkili olan kar yağışı ile beraber Karapınar Belediyesi ekipleri, ilçe merkezde temizliği yapılan karları  Meke Gölü’ne takviye olarak döküyor. Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Başkan Yardımcısı Halil Aker ve Fen İşleri Müdürü İsmail Hakkı Harmancı ile birlikte kar dökülen alanda incelemelerde bulundular.

‘BEREKETLİ BİR YIL GEÇİRİYORUZ’

Yaka, “Değerli hemşehrilerim biliyorsunuz ilçemiz şu günlerde yoğun bir kar yağışıyla bereketli bir yıl geçiriyor. Tabi ki biz belediye olarak bütün ekiplerimizle 4 belde 14 köy ve merkez mahallelerimizde şehir merkezi ve taşra yollarımızın tamamında karla mücadele çalışmamızı çok yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu hususta özverili çalışmalarından dolayı belediye personelimizi tebrik ediyorum. Şehir merkezimizdeki toplanan karları tabiat harikası olan ilçe merkezine 6 km uzaklıktaki Meke Gölü’müze dökerek inşallah bahar ayında yağmur suyu ile birlikte bir nebze de olsa suyun oluşabilmesine destek sağlamak için şehir merkezinden intikal ettirdiğimiz karları ekiplerimiz buraya döküyorlar. Kış ayları nedeniyle Konya yolunun kapanmasıyla birlikte zor bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah karı bir bereket olarak görüyor ve çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi. 

kar-meke-golune-can-suyu-oluyor-1.jpg

kar-meke-golune-can-suyu-oluyor-2.jpg