Karakter ve kariyerin yolu Türmak Koleji'nden geçer!

Türmak Koleji, anasınıfı başta olmak üzere ilkokul, ortaokul ve anadolu lisesi kademelerinde öğrencilerin kişilik ve mesleki gelişimlerini tamamlayabilmesi için alanında uzman kadrosuyla ve 26 yıllık tecrübesiyle gayretle çalışıyor.
Karakter ve kariyerin yolu Türmak Koleji'nden geçer!

“Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrası için ağaç dik, yüz yıl sonrayı düşünüyorsan, insan yetiştir” diyerek 1995 yılında Tür-Mak Mühendislik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yaptırılmış ve Tür-Mak Eğitim ve Kültür Vakfına bağışlanmış olan Türmak Koleji, anasınıfı başta olmak üzere ilkokul, ortaokul ve anadolu lisesi kademelerinde öğrencilerin kişilik ve mesleki gelişimlerini tamamlayabilmesi için alanında uzman kadrosuyla ve 26 yıllık tecrübesiyle gayretle çalışıyor. Öğrencilere katkı anlamında sistemli çalışmanın yanında bir bütün olarak hareket eden Türmak Koleji gerçek anlamda ‘Başarı İçin Önce Karakter Sonra Kariyer’ diyerek aynı hedefe vurgu yapmaktadır. Özellikle 2015 yılından itibaren genç, dinamik ve tecrübeli uzman öğretim kadrosuyla beraber teknolojik imkanları öğrencileriyle buluşturan Türmak Koleji, yine öğrencilerin fiziksel ve zihinsel potansiyellerini en üst seviyede kullanabilecekleri ortamı, yaparak yaşayarak ve hissederek öğrenme modeli çerçevesinde ortaya koyarak toplumda mutlu bireylerin yetiştirilmesine olanak sağlamaktadır.

turmak1.jpg

ÖĞRENCİ MERKEZLİ YAKLAŞIM VE BAŞARIDA ÖNCÜ KURUM: ‘TÜRMAK KOLEJİ’

Her koşulda öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle okumayı yaşam amacı olarak kabul eden, araştıran, hoşgörülü, empatik ve analitik düşünen ve sanatı hayat felsefesi olarak benimsemiş nesillerin yetişmesine imkan veren Türmak Koleji, 2021 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında Türkiye geneli ortalaması açısından yüzde 0,01 ile 0,99’luk dilime 5; yüzde 1 ile 1,99’luk dilime 5; yüzde 2 ile 2,99’luk dilime 5 ve yine yüzde 3 ile 10’luk dilime 9 öğrencinin girmesini sağlamıştır. Ayrıca öğrencilerinin yüzde 75’inin ise yine yüzde 10’luk dilimde olmasının en büyük sebeplerinden biri de Türmak Kolejinin kendisi olmaktadır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) açısından bireysel olarak her yıl Türkiye’de ilk bin içerisinde öğrencileri olan Türmak Kolejinde, 2021 yılındaki sonuç verilerine göre sayısal öğrencilerinin yüzde 20’si tıp fakültelerini kazanabilecek yerleştirme dilimi içerisinde yer almaktadır. Bu yıl LGS ve YKS’de toplam 89 mezundan 54 derece çıkartan Türmak Koleji, Konya’nın ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde çeşitli iş alanlarında çalışma ortamlarında kendilerini yaptıkları görevlerindeki kalite ile ön plana çıkaracak Türkiye’ye milli şuur ve maneviyat anlamında katkı sağlayacak insanlığın yetişmesine hizmet vermektedir.

turmak2.jpg

“SEVGİ VE BİLGİ TEMELLİ EĞİTİM”

Her koşulda ve her zaman öğrencilerinin akademik ve sosyal olarak gelişimlerinde rol oynayan Türmak Okulları kaliteli birey yetiştirmenin özellikle altını çizmektedir. “Sevgi ve Bilgi Temelli Eğitim” anlayışıyla gerçeğin izini sürecek nesillerin yetişmesi için çabalayan Türmak Koleji, sosyal etkinlikler kapsamında da oldukça önemli işlere imza atmaktadır. Okul içerisinde gerçekleştirilen birçok faaliyet öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerini oldukça olumlu yönde etkilemektedir. Bütün bunlarla ilgili olarak sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerin sonucunda 32 farklı alanda öğrenciler alanlarına göre il ve ülke standartları çerçevesinde derecelere girmektedir. Yıl içerisinde gerçekleştirilen gezilerle birlikte Türmak Koleji öğrencileri işlenilen konuyu yerinde yaparak ve yaşayarak öğrenebilmektedir. Her sınıf düzeyindeki oluşturulan danışmanlık sistemiyle öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini yakından takip eden Türmak Koleji, yine öğrenciler açısından eğitim öğretim yılının başından sonuna kadar ki süreçte gerçekleştirilen deneme sınavlarındaki gelişimin sentez ve analizini eksiksiz bir şekilde yapmaktadır. Aynı zamanda bilişim ve iletişim altyapısının gelişen ve sürekli olarak kendisini yenileyen teknolojik şartlarla beraber her geçen gün daha da ilerletilmesine imkan veren okulda çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetenekler doğrultusunda planlamaların yapıldığı gerçektir.

turmak3.jpg

SAĞLIK VE SPORUN ADRESİ: ‘TÜRMAK KOLEJİ’

Sağlıklı yaşamı her zaman gözeten Türmak Koleji, öğrencilerine sportif anlamda birçok farklı branşı özdeşleştirmektedir. Son iki yıl içerisinde ortalama 50 madalya ve çeşitli başarı belgelerini kendisine kazandıran Türmak Koleji, öğrencilerin spora olan ilgisini arttıracak faaliyetler için her geçen gün daha fazla çalışmaktadır.

turmak4.jpg

KÜLTÜR VE SANATIN ORTAK NOKTASI

Toplumların gelişimi açısından kültür ve sanatın ilerlemesi gerektiğini düşünen Türmak Koleji, manevi, geleneksel ve modern kültürün öğrencilerine aşılanması için çeşitli etkinlikler de yapmaktadır. Geleceğin sanatçılarının yetiştirilmesi için uzman kadrosuyla uyum içerisinde ve bir bütün halinde çalışan Türmak Koleji, kültür ve sanatın aktarımında da önemli bir araç haline gelmektedir.

turmak5.jpg

GÜÇLÜ EKİP, GÜÇLÜ İLETİŞİM

Türmak Koleji veli-okul-öğrenci ve öğretmen koordinasyonuna oldukça önem vermektedir. Güçlü ekip çalışmalarıyla öğrencilerin güdülenmeleri iletişim seviyelerinin yukarılara taşınması sağlanması okul içerisinde ayrıca sağlanmaktadır. Son olarak bugünün dünya gerçekliği içerisinde eğitim ve öğretimin önemi oldukça artmış ve artacaktır. Bu süreç içerisinde ise Türmak Koleji her zaman öğrenci ve velilerinin yanında olmuş ve olmaya devam edecektir.

MACİT ULUÇAMLIBEL / YENİ HABER GAZETESİ

turmak6.jpg

turmak7.jpg

turmak8.jpg

turmak9.jpg

turmak10.jpg