Karaman cipslik patates üretimiyle ön plana çıkıyor

Karaman'da hasadı tamamlanan ve rekoltesiyle üreticisinin yüzünü güldüren cipslik patateslerin 3 bin tonu tohumluk olarak gelecek yıl üretim yapacak çiftçilere dağıtılacak.
Karaman cipslik patates üretimiyle ön plana çıkıyor

Pancar, buğday, arpa, fasulye, nohut, mısır üretiminin yoğun yapıldığı Karaman, 15 yıl önce başlayan cipslik patates üretimiyle de ön plana çıkıyor. Firmaların öncülüğünde sözleşmeli cipslik patates üretimi yapılan kentte, elde edilen ürünün tamamına yakını cips firmalarına satılıyor.

karaman-1.jpg

Akçaşehir beldesi ve Merkeze bağlı Burunoba köyünde 4 bin dekar alanda cipslik patates ekimi yaptıran firma, rekolteden de memnun. Ürünün 3 bin tonu tohumluk olarak ayrılarak, gelecek yıl üretim yapacak olan çiftçilere dağıtılacak. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, sözleşmeli patates ekiminin son yıllarda Karaman'da artmaya başladığını söyledi. Sözleşmeli ekimlerin bir nevi çiftçinin yükünü azalttığına değinen Bayram, "Çiftçinin riski azalıyor. Hasat sonuna kadar üretici masraflarını avans olarak alıyor. Üretimin her safhası denetleniyor. Ürününü satıp satamayacağı kaygısı taşımıyor." dedi.

•AA

Etiketler :