Karaman İl Özel İdaresi 500 personel alacak! İlçelere göre dağılım belli oldu

Karaman İl Özel İdaresi İŞKUR aracılığıyla TYP kapsamında 500 personel alacağını duyurdu.
Karaman İl Özel İdaresi 500 personel alacak! İlçelere göre dağılım belli oldu

Karaman İl Özel İdaresi TYP kapsamında Karaman merkezde 200, ilçesinde 170, Sarıveliler ilçesinde 40, Başyayla ilçesünde 30, Kazımkarabekir ilçesinde 30 ve Ayrancı ilçesinde 30 personel olmak üzere toplamda 500 personel alımı gerçekleştirecek.

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Çayır konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İLİMİZE BİR MÜJDE DAHA!

Toplum Yararına Proje Kapsamında İstihdam edilmek üzere; Merkez ilçemizde 200 personel, Ermenek ilçemizde 170 personel, Sarıveliler ilçemizde 40 personel, Başyayla ilçemizde 30 personel, Kazımkarabekir ilçemizde 30 personel ve son olarak Ayrancı ilçemizde 30 personel olmak üzere 500 personel alımı yapılacak. Hizmeti kendisine şiar edinmiş bir yapının mensubu olarak şehrimize, Karaman'ımıza yaklaşık maliyeti 140 Milyon TL'yi bulan İstihdam müjdesini buluşturmanın haklı gururu içerisindeyiz.

Toplamda 500 personelin faydalanacağı İŞKUR TYP programı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca onaylandı. İl Özel İdaremiz tarafından koordine edilecek olan işe alım sürecinde ilgili personeller il merkezimiz olmak üzere, ilçelerimiz ve köylerimizde yaşayan engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç durumda olan kıymetli hemşehrilerimizin evleri; okullarımız, camilerimiz ve diğer kurumlarımızın temizlik,tamir bakım işlerinde çalıştırılacak.

Sosyal Devlet sorumluluğu kapsamında uygulanacak bu proje, dokuz ayı kapsayacak olup işsiz vatandaşlarımızın istihdamını sağlayacak, hemşerilerimizin bir noktada refah düzeyine katkı sağlayacak ve ihtiyaçlarını gidermesini sağlayacaktır.

Desteklerini üzerimizden biran olsun esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, projenin hızlı bir şekilde onaylanmasını sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan'a teşekkür ediyorum. Aşkımız, Sevdamız, Derdiyle dertlendiğimiz Karaman'ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Kıymetli hemşehrilerimize ilk günkü aşk ile hizmet götürmeye, gece gündüz demeksizin çalışmaya devam edeceğiz."

Etiketler :