Karantina süreci paket servise yöneltti

Pizza ustasının İtalyan usulü pizzaları, dünya mutfağı usulü eşsiz lezzetteki hamburgerleri, özel tarifli meşhur suflesi ve kaktüs meyveli harika lezzetleriyle Konyalılar tarafından ilgi gören Kaktüs Kafe&Restaurant İşletme Sahibi Akif Kaynaroğlu,koronavirüs sürecinin etkilerini Yeni Haber okurları ile paylaştı.
Karantina süreci paket servise yöneltti

İşletmelerinin kuruluş sürecini anlatan Akif Kaynaroğlu; “Kaktüs Kafe&Restaurantolarak ülkemizin İç Anadolu Bölgesinin güzide şehirlerinden Konya'da başlayan lezzet yolculuğumuzu markalaşarak daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. 30 yılı aşkın bir süre, şu anki bulunduğumuz işyerimizde dünya markası bir beyaz eşya şirketinin bayiliğini gururla yürüttüm.Çok eski zamanlardan beri gıda sektörüne olan merakımı, ilgimi, bu alandaki uğraşlarımı ve hayalimi bilen girişimci bir arkadaşımın bana ''Yüzde 100'e yakını kendi imalatın ve kendi markan olan restoran hayalini gerçekleştirmenin zamanı gelmedi mi? '' demesiyle başladı.Restoranımızın konseptini mimar arkadaşlarımız düzenlerken, ben de güzel ülkemizin Akdeniz bölgesine giderek kaktüs meyvesini yerinde görmeye karar verdim. Faydaları saymakla bitmeyen kaktüs incirini vitamin deposu spesiyal içecek olarak ve dondurmayla servis edilen enfes bir tatlı olarak sunmaya karar verdik ve restoranımızın adını da böyle bulduk” dedi.

akif-kaynaroglu-kaktus-kafe.jpg

‘FARKLI LEZZETLER SUNUYORUZ’

Markalaşma yolunda ilerlediklerini ve farklı lezzetlerle hizmet verdiklerini ifade eden Kaynaroğlu; “Gerek Konya haklımızdan, gerekse ülke ve şehir dışından gelen misafirlerimizden hizmette tam puan alarak yolculuğumuzu devam ettirmeye çalışıyoruz. Kurulduğumuz ilk gününden itibaren, bünyesine dünya mutfağınıda alan profesyonel bir restoran olma çalışmalarımızı sürdürürken, misafirlerimize kafe ve restoran olarak hizmet vermeye başladık.Bildiğim tariflerin üzerine daha yenilerini ekleyerek ve bazı geceler neredeyse sabahlara kadar süren; ''Daha iyi hamburger ekmeğini ve bize özgü yeni tarifleri nasıl yapabilirim?'' çalışmalarımla geçti.Allah vergisi el yatkınlığım ve profesyonel bir fırın yardımıyla çok kısa bir sürede beyaz ve ardından esmer hamburger ekmeğimizi misafirlerimizin damak tadına hitap eden bugünkü formuna ulaştırdık.Hemen arından, bize özgü sunumuyla Osmanlı köri soslu tavuk, dağ kekikli tavuk dâhil birçok yemeğimizi kendi imalatımız ekmeğimizle servis etmeye başladık. Bütün ürünlerimizde olduğu gibi meşhur ve enfes suflemizde de elimizden geldiğince en kaliteli malzemeleri kullanmaya çalışıyoruz. Kaktüs Kafe &Restaurant rengârenk ve birbirinden güzel kaktüs çeşitlerimizin vitrindeki yerini almasıyla kuruluşumuz, heyecan ve aşkla markalaşmaya başladı” diye konuştu.

kaktus-kafe-5.jpg

‘PAKET SERVİSTE ARTIŞ YAŞANDI’

Paket servis oranlarında artış olduğunu ifade eden Kaynaroğlu; “Bakanlığımız tarafından kapatma kararı çıkartılmadan evvel tedbir amaçlı kafemizi geçici bir süreliğine kapatmıştık. Bu süreç elbette bizi de olumsuz yönde etkiledi fakat misafirlerimizin sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizi ve şehrimizi saran virüs salgınından haklı olarak endişelenen insanlarımız, sağlık bakanlığımızın "Sağlığın için mecbur değilsen Evde Kal" çağrılarına uydular. Bu çağrılardan hemen sonraki ilk günlerdeki belirsizlikten dolayı çalışan halkımız dahi sağlıklarını düşünerek evlerine kapandılar ve paket servislerimiz neredeyse yok denecek kadar azaldı. Sonrasında hepimiz gibi evine ekmek götürmek mecburiyetiyle dışarıya çıkmak ve mecburi hizmet sektöründe olanlar işyerini açmak zorunda kaldılar ve paket servisi işlerimiz ortalama yüzde 40 arttı. Dileriz başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlık bu durumdan hayırlısıyla kurtulur ve eski günlerimize döneriz. Misafirlerimizden sürekli özlem mesajları alıyoruz. Biz de misafirlerimizi ve o şen günlerimizi çok özlüyoruz” şeklinde konuştu.

kaktus-kafe-4.jpg

‘SEVİLEN LEZZETLERİMİZ PAKET SERVİSE DEVAM EDİYOR’

Paket servislerinin yoğun şekilde devam ettiğini belirten Kaynaroğlu; “Kafe bölümümüzde deneyimli baristalarımız misafirlerimize, dünya kahvelerinden, spesiyal sıcak ve soğuk zengin içerikli birçok içecek hazırlamaktadır. En sevilen spesiyal içeceğimiz tabiki kaktüs bombasıdır. Restoran bölümümüzde kendi imalatımız olan özel soslarımızla servis edilen İtalyan usulü zengin çeşit pizzalarımız, hamburger çeşitlerimiz, köri soslu ve dağ kekikli tavuk ve birçok zengin çeşit ürünümüz vardır. Yine birçok ürünümüz gibi kendi imalatımız olan tatlılarımız bulunmaktadır.Tatlılarımızda ise isteğe göre süt ya da dondurma ile servis ettiğimiz suflemizde iddialıyız.Merkezi lokasyonda olmamız dolayısı ile ev ve işyerlerine paket servis yaparak hizmet veriyoruz.  Yine Ramazana özel iftar menülerimizle paket servisi hizmetimiz devam edecektir” dedi.

kaktus-kafe-8.jpg

‘SAĞLIK BAKANIMIZ SÜRECİ GÜZEL YÖNETTİ’

Dezenfekte işlemlerinden bahseden ve Sağlık Bakanı’nın çalışmalarına dikkat çeken Kaynaroğlu; “İşletmemizde, normal zamanlardaki ilaçlamanın yanı sıra içinde bulunduğumuz bu günlerde hem çalışma arkadaşlarımızın sağlığı hem de paket siparişi veren misafirlerimizin sağlığını göz önünde bulundurarak ilaçlama çalışmalarımız düzenli periyotlar da devam etmektedir. Gereken tüm tedbirleri aldık. Ayrıca Sağlık bakanımızın bu zorlu süreçte soğukkanlılığını koruyarak ve doğru zamanlarda doğru hamleleri yaparak ve vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek süreci iyi idare ettiğini düşünmekteyiz.Diğer dünya ülkelerinde yaşanan can kaybı sayısının aksine, devletimiz bu süreci öngörüleriyle kontrol altında tutmuş ve olası bir felaketin asgari bir şekilde önünegeçmiştir” ifadelerini kullandı.

kaktus-kafe-9.jpg

ZORLU SÜRECİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ’

Süreç sonrasında yaşanacak toparlanma sürecini değerlendiren Kaynaroğlu; “Bu süreç atlatıldıktan sonra ihtimaller dahilinde çok kısa bir süre durgunluk yaşayacağımızı tahmin ediyoruz.Fakat inanıyoruz ki bu süreci atlatacağız. Restoran şirketlerinden bu süreci atlatanların, içine girdiğimiz dönemin verdiği geriletmeden dolayı bir dönem finansal problemler yaşayacağını düşünüyoruz. Fakat devletimizin yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda devletimizle omuz omuza vererek umarız ki çok fazla bir yara almadan hem biz hem de meslektaşlarımızın bu zorlu sürecin üstesinden geleceğimize inancımız tamdır” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

kaktus-kafe-2.jpg

kaktus-kafe-7.jpg

kaktus-kafe-1.jpg

kaktus-kafe-3.jpg

kaktus-kafe-konya-6.jpg