Karapınar: Tüm gücümle istikrar için mücadele edeceğim

Konya’nın sevilen iş adamlarından Hasan Hüseyin Karapınar, AK Parti 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylık başvurusunu yaptı. Her zaman sosyal ve siyasi çalışmaların içerisinde bulunduğunu aktaran Karapınar, “Türkiye, kısa süren iktidarlar, koalisyonlar yüzünden çok kayıp ve zararlara uğradı. Bir daha bunlara geri dönüşün asla olmaması lazım. Biz iş adamları olarak Cumhurbaşkanımızın dönemindeki rahatlığı geçmişte hiç yaşamadık. Tüm gücümle bunun devamı için mücadele edeceğim” dedi.
Karapınar: Tüm gücümle istikrar için mücadele edeceğim

Konya’nın sevilen iş adamlarından Pınar Kuruyemiş Firma Sahibi Hasan Hüseyin Karapınar, AK Parti 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylık başvurusunu yaptı.

Sosyal ve siyasi geçmişinden bahseden Karapınar, “Refah Partisi, Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptım. Belediye meclis üyeliği, belediye başkan vekili görevini, MÜSİAD yönetim kurulu üyeliğini yürüttüm. TÜKSİAD derneğini kurduk ve kurucu başkanlığını da yaptım. Daha sonra AK Parti İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Ticaret Meclis Üyeliğini 20 yıl sürdürdüm. Son 10 yılında da Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. 4 ay önceki odaların seçimlerinde yeniden aday olmadım. Yani hayatım hep sosyal ve siyasi çalışmalar içerisinde geçti. Bahsetmediğim farklı çalışmalar ve görevlerim de oldu. Siyaset, farklı bakış açıları olan, farklı pencerelerden bakabilen, aynı ideolojik yapıya sahip olunca bile, toplumun değişik katmanlarından oluşan bir yapıdır. Bunun için iş adamlığı vasfım, oda çalışmalarım var. Hayatın içerisinde yetişip, buralara kadar geldim.” şeklinde konuştu.

hasan-huseyin-karapinar-1.jpg

‘BU PROJEYLE İTHALATTAN KURTULDUK’

Bugüne kadar hep çalıştığını ve hedefler koyduğunu belirten Karapınar, “Görevlerim esnasında özellikle TÜKSİAD başkanlığım döneminde badem ve ceviz çalışma grubu oluşturduk. Türkiye ceviz ve bademin neredeyse tamamını dışardan ithal ediyordu. O zamanki Orman Bakanımız Veysel Eroğlu’na gittik ve Türkiye’nin tarım ülkesi olduğunu, ceviz ve bademi dışarıdan getirdiğimizi söyledik. Buna karşı orman vasfını kaybetmiş, ağaç olmayan ama arazisi olan birçok ormanlara ceviz ve badem ekme projesini sunarak 10 yıl içerisinde Türkiye’yi bu ithalattan kurtarmak istedik. Kendisi bu projeyi çok makul buldu ve çalışmalara hemen başlandı. Hükümete, yöneticilere makul projelerle giderseniz karşılığını hemen bulabiliyorsunuz. Orada badem ve ceviz çiftliği kuranlara da ciddi destekler sağlandı. Örneğin bu sene cevizde Türkiye üretiminde 40 bin tonları geçtik. Tahmin ediyorum ki Türkiye 2 sene sonra ceviz ihraç edecek noktaya gelecek.” diye aktardı.

‘AK PARTİ HER PROJEYE AÇIKTIR’

AK Parti’nin makul ve mantıklı her projeye açık olduğunu vurgulayan Karapınar, “Siyah çekirdeği de ithal eden, ilk getiren firmalardan biriyiz. Aldığımız firmadan tohumlarını da istedik. Şu anda Türkiye, ithal ettiği bir ürünü 5 yıl içerisinde ihraç eder duruma geldi. Çünkü Türkiye’de üretiyoruz. Bunun karşılığı 300 milyon civarında. Bu farklı bir bakış. Elimizi taşın altına koyduk ve Türkiye geneline yaymış olduk. Kendi mesleğimizden daha bunlar gibi yapılacak hizmetler var. Konya’mız su fakiri bir şehir. Kapalı bir havza. Dışarıdan maalesef su gelmiyor. Konya’da bu konuda ciddi çalışmalar yapılıyor ama bunu bir tık üste çıkarmak lazım. AK Parti iktidarımız mantıklı, makul, her projeye açıktır. Bundan daha olumlu bir ortam bulunamaz. Buralarda tarımdan anlayan bir iş adamı gözüyle bir bakış ihtiyacı olduğunu hissediyorum. İş aleminde biriktirdiğimiz tecrübelerimizi şehrimize, ülkemize faydalı olan kısımlarını partimizin politika çerçeveleri içerisinde değerlendirme arzusu içerisindeyim.” sözlerine yer verdi.

hasan-huseyin-karapinar-1.jpeg

‘TOPLU İĞNEYİ BİLE ÜRETEMEYEN TÜRKİYE VARDI’

Türkiye’de üretimin AK Parti hükümeti ile geliştiğinin altını çizen Karapınar, “70’li yıllarda öğrencilik hayatını yaşadım. Toplu iğneyi bile üretemeyen bir Türkiye vardı. Rahmetli Erbakan hocamızın ağır sanayi hamlesi, maddi ve manevi kalkınmayı bir arada yürüten çalışmaları maalesef fırsatlar verilmediği için hep kesintilere uğratıldı. Daha sonra sanayi dalında çok ciddi yatırımlar yapıldı. 229 fabrika temelinin atıldığını hatırlıyorum. Ama sanayi ve teknoloji alanında yapılan çalışmalar bir şekilde engelleniyordu, başlatılmıyordu. Bunlar hep içimizde ukde kaldı. Bunun zincirleri nasıl koparılır düşüncesi bizim kuşakta hep oldu. Gördük ki makul idareci olmazsa veya vizyonu geniş olan idareci olmazsa, memleketin önüne hep tıkaç olur. Ama bunu dert edinen, memleketine hizmet noktasında, bir aşk mesafesinde çalışan idareci olduğunda çok iyi yerlere geliniyor. Ama 20-21 sene önce iktidara gelen AK Parti, tüm yatırımlara önemli derecede destekler verdi. Türkiye bunun sonrasında müthiş bir atağa geçti.” İfadelerine yer verdi.

hasan-huseyin-karapinar-2.jpeg

‘KONYA 30 KAT BÜYÜDÜ’

Konya ihracatının 21 yılda 30 kat büyüdüğünün bilgisini veren Karapınar, “21 yıl önce Konya, yüz milyon dolar ihracatı olan bir şehirken şu anda 3 milyar doları geçti. 30 kat büyüdü. Fırsat verildiğinde bizim insanımızın yapamayacağı bir şey yok. Önüne engel olunmazsa, bizim insanımız dünyada eşi benzeri görülmemiş bir fedakarlıkla çalışarak, büyük başarılar elde eder. Cumhurbaşkanımızın 21 yıl önce her şeyin önünü açan, sanayileşmenin, kalkınmanın yanında olan icraatlarla çalıştığı için memleketimiz şu anda dünyada adından söz edilen noktaya gelmiş. Sanayileşme devrimini 100 yıl gecikerek yapmış. Çünkü geçtiğimiz 80 yılda bizi farklı şeylerle oyalamışlar. Saçla, sakalla, başörtüyle insanların kıyafetleriyle, fikir özgürlüklerini engellemekle uğraşan iktidarlar gelmiş. Biz bunun önemli bir bölümü gördük ve yaşadık. Bizim babalarımız çok daha sıkıntılı süreçler yaşadılar. Babam imamdı ve o zamanki Kur’an-ı Kerim eğitimlerini samanlıklarda, güvenlik güçlerinden kaçarak yaptıklarını duygulanarak anlatır.” dedi.

‘TÜM GÜCÜMLE MÜCADELE EDECEĞİM’

Çalışmalarını tüm gücüyle sürdüreceğini vurgulayan Karapınar, şu sözleriyle konuşmasını sonlandırdı; “Her şeyde ön açan bir AK Parti iktidarı var. Diğer tarafta da aklı bu tür çalışmalara ermeyen, tek tik insan modeline alışmış, sanayiye, ticarette alakası olmayan bir yapı var. Onun için biz iş adamları olarak Cumhurbaşkanımızın dönemindeki rahatlığı geçmişte hiç yaşamadık. Tüm gücümle bunun devamı için mücadele edeceğim. Bugün özgürlükler çok daha geniş şekilde kullanılıyor. Türkiye, kısa süren iktidarlar, koalisyonlar yüzünden çok kayıp ve zararlara uğradı. Bir daha bunlara geri dönüşün asla olmaması lazım.”

hasan-huseyin-karapinar-2.jpg

HASAN HÜSEYİN KARAPINAR KİMDİR?

Hasan Hüseyin Karapınar kendisini şu şekilde tanıtıyor: 30.07.1961 yılında Konya’da doğdum. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite tahsilimi Konya’da tamamladım. Kısa bir dönem Aksaray lisesinde Tarih ve Coğrafya öğretmenliği yaptım. 1983 yılında Manisa’da askerlik görevimi tamamladım. Evli ve dört çocuk babasıyım. Öğrencilik yıllarımda başladığım iş hayatıma 1981 yılında Pınar Kuruyemiş A.Ş adı altında aile şirketimizi kurarak kuruyemiş sektörüne adım attım. Kısa süre içerisinde yurt içi ve yurt dışı satışlarımızla şirketimizi büyüttük. 1996 yılında Aspak Ambalaj A.Ş şirketimizi kurarak, ambalaj sektöründe de faaliyetimize devam etmekteyiz. 2006 yılında Aspak Yapı ve İnşaat A.Ş şirketimizi kurarak inşaat sektörüne de adım attık. 2020 yılında ise istatistiklere göre dünyanın en verimli çalışan elektrikli yat, bot, tekne motorunu üreteceğimiz Dewjet A.Ş firmasını Konya’da kurarak AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarını tamamlayıp seri üretim aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Ailemizin ikinci kuşağı, üniversite eğitimlerini tamamlayarak işletmelerimizin sorumluluklarını devralarak yönetmeye başlamışlardır. Öğrencilik yıllarımda M.T.T.B.’de başladığım siyasal ve sosyal yaşantım daha sonraki yıllarda da devam etmiştir. Refah Partisi Konya İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra Fazilet Partisi Konya Teşkilatı Kurucu Üyeliği ve Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. 1999 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek Belediye Başkan Vekillikleri görevlerinde bulundum. 2010-2012 yılları arasında Konya AK Parti İl Başkan Yardımcılığı yaptım. 2004-2010 yılları arasında MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Yaklaşık yirmi yıl Konya Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve bu sürecin son on yılında Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı yaptım. Bu görevlerim esnasında İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliğinde bulundum. Konya Karatay Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti görevim devam etmektedir. Merkezi Ankara’da bulunan 2007 yılında kurduğumuz TÜKSİAD’ın (Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği) kurucu başkanlığını beş yıl boyunca yaptım. •BÜŞRA ERKUŞ

 Muhabir
Etiketler :