Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca: Kader gayrete aşıktır

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 20 aylık görev süresi boyunca hayata geçirdikleri yatırımları ve projeleri düzenlediği programda anlattı.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca: Kader gayrete aşıktır

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 20 aylık görev süresi boyunca hayata geçirdikleri yatırımları ve projeleri düzenlediği programda anlattı. Oldukça bereketli ve yoğun bir dönem geçirdiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Geride bıraktığımız 20 aylık süreçte Karatayımıza hizmet etmenin gururunu yaşadık yaşıyoruz. Bizim için ödül; Karataylı her bir hemşehrilerimizin gönlüne girmek için yeni gönül köprüleri kurmuş olmaktır. Çünkü kader gayrete aşıktır. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışacağız ve daha yapacak çok işimiz var” dedi.

hasan-kilca-1.jpg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Seçimleri’nden bu yana geçen 20 aylık süreci düzenlediği programla değerlendirdi.

Karatay Termal Tatil Köyü’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Konya’da yayın yapan gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri, yazı işleri ve haber müdürleri ile ulusal gazete ve televizyonların temsilcilerinin yanı sıra Karatay Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri katıldı.

hasan-kilca-2.jpg

Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerin anlatıldığı tanıtım videolarının da yer aldığı basın toplantısında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 31 Mart Yerel Yönetimler Seçim Beyannamesi’nde yer alan tüm projeleri bir bir hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca, gerek rutin belediyecilik faaliyetleri gerekse de yeni ve özgün projeler kapsamında 20 aylık görev süresinin oldukça bereketli ve yoğun geçtiğini aktardı.

hasan-kilca-10.jpg

KARATAY’IMIZA HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN GURURDUR

Hasan Kılca, “Belediyecilik vizyon ve proje geliştirme sanatıdır. Hemşehrilerimizin büyük teveccühünü kazanarak 2019 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle göreve geldik ve 20 ayı geride bıraktık. Amacımız, çağdaş belediyecilik ile planlı kentleşmeyi sağlamak ve Karatay’ımızı marka bir ilçe haline getirmektir. Yola çıkarken “Bir Başka Karatay” dedik ve işe koyulduk. Şunu çok iyi biliyoruz ki şehirler, yalnızca yollardan ve binalardan ibaret değildir. Hele bu ruhu olan Konyamız ve Konya’nın kalbi Karatay’ımıza hizmet etmek bizler için gururdur. Geride bıraktığımız 20 aylık süreçte Karatayımıza hizmet etmenin gururunu yaşadık, yaşıyoruz. Bizim için ödül; Karataylı her bir hemşehrilerimizin gönlüne girmek için yeni gönül köprüleri kurmuş olmaktır. Bu kapsamda hükümetimiz, bakanlıklarımız, valiliğimiz ve kurumlarımızın katkıları, Büyükşehir Belediyemizin de kıymetli destekleriyle birçok projeyi, birçok hizmeti gönül belediyeciliği ilkesiyle hayata geçirdik.  2020 maalesef Kovid-19 virüsü, pandemi ve salgınla mücadeleyle hatırlanacak. Kurumlarımız ve yerel yönetimler olarak bu sürecin en az hasarla atlatılması için büyük bir mücadele veriliyor. Hep birlikte alacağımız tedbirlerle 2021 yılında bu hastalığı yeneceğiz inşallah. Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi yeni yılda da yeni hizmetlerle özgün projelerle Karatay’ın ve Karataylı hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

hasan-kilca-3.jpg

EĞİTİM İÇİN TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, eğitime yönelik yatırım ve projelerini değerlendirdiği sunumunda, eğitim için tüm imkânlarını seferber ettiklerini söyledi. Eğitimin her zaman öncelikleri arasında yer alacağının altını çizen Başkan Hasan Kılca, gelecek için ne gerekiyorsa yapacaklarını aktardı.

Hasan Kılca, şunları dile getirdi: “Karatay Belediyesi olarak bir yandan ilçemize yeni okullar kazandırırken bir yandan da okullarımızın çevre düzenlemeleri yapıyoruz, eksiklikleri gideriyoruz. İlçemize Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi’ni, Hacıyusufmescit mahallemize 24 derslikli okul, Hamzaoğlu Mahallemize 24 derslikli okul, Hamzaoğlu ve Köprübaşı mahallelerimize 2 yeni anaokulu kazandırdık. 2021 yılına ise Doğuş Mahallemize öğrenme merkezi kazandıracağız. 2019 yılında çok güzel bir proje başlatarak ilçemizde ilkokul 1. sınıfa başlayan hiçbir öğrenci ve ailesi çanta ve kırtasiye malzemesi yükünü taşımasın diye öğrencilerimize çanta ve kırtasiye malzemelerini 2020 yılında da hediye ettik. Eğitime yönelik bir proje daha hayata geçirerek, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın(MEVKA) da desteğiyle Karatay’daki okullara Robotik Kodlama Atölyeleri kuruyoruz. “Karatay Robot Hareketi” sloganıyla hayata geçirdiğimiz “RoboKaratay Projesi” ile 3 Kodlama Atölyesi, İş Makinesi Similasyonu ve Kitap Cafe ile geleceğin bilişimcilerin yetişmesine imkân tanıyacağız. İlkleri ve enleri yaşamak istiyoruz demiştik yine bu kapsamda ilçemizde 146 okula Tübitak Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurduk. Öğrencilerimizin merakına ve araştırma duygusuna katkı sunacak, bilimsel birikimlerini arttıracak tam 16 bin 916 kitabı öğrencilerimizle buluşturduk. 2019 yılında ilçemizdeki tüm liselerde gerçekleştirdiğimiz deneme sınavından başarı gösteren 2.000 öğrencimize toplamda 8.000 adet LGS hazırlık kitapları ulaştırdık. Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yürüttüğümüz AKİP(Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi) kapsamında düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda 53 okulda 912 öğrenci yarıştı. 8 kategoride birinciliğe ulaşan öğrenciler Karatay Belediyesi tarafından bisikletle ödüllendirdik.”

hasan-kilca-9.jpg

YEŞİL BİR ÇEVRE ŞEHİRLERİN KİMLİKLERİNİ OLUŞTURUYOR

Çevre ve yeşil çalışmalarına verdikleri önemi anlatan Başkan Kılca, bu kapsamda belediye olarak başlattıkları ‘Yeşil Seferberliği’ni daha da yoğunlaştırarak vatandaşların doğayla bütünleşmiş ferah bir şehirde yaşamaları için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Kılca, yeşil bir çevrenin şehirlerin kimliklerini oluşturan en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Bölgenin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmek amacıyla kurdukları panellerle elektrikte yeni bir dönem başlattıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 20 bin metrekarelik bir alan içerisine kurulan Karatay Güneş Enerji Santrali’nin yılda 1,5 milyon lira kazanç sağladığını dile getirerek, 980 tona yakın sera gazı salınımının da engellendiğini belirtti.

hasan-kilca-5.jpg

YENİ PARKLARLA HEMŞEHRİLERMİZE YEŞİL KUŞAKLAR ARMAĞAN EDECEĞİZ

“Sıfır Atık Eylem Planı ve Yeni Yönetim” kapsamındaki projelerinin ise ödül getirdiğini ifade Başkan Hasan Kılca, Türkiye genelinde ‘Sıfır Atık’ projesini en fazla destekleyen belediyeler arasında olmaktan gurur duyduklarına vurgu yaptı, çevre ve insan sağlığının korunması kapsamında hayata geçirdikleri projelerle de zirveye ulaştıklarının altını çizdi.

Hasan Kılca, “Yeşil alanlar ve parkların şehirlerin kimliklerini oluşturan en önemli unsurlardan biri olduğuna inanıyoruz ve bu kapsamda 2019 ve 2020’de birçok proje hayata geçirdik. 2021’de bu seferberliğimizi sürdürüyoruz ve ilçemize 6 yeni park kazandırıyoruz. Karatay’ımızın geleceğine yeşil kuşaklar armağan ediyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri ve bölge analizi çalışmalarımızın tespitleri sonrasında ilçemizde belirlenen 22 noktaya mahalle parkı kazandırmak için planlama çalışmalarımızı da başlattık. Yeşil alan çalışmalarımız ile ilgili bir diğer önemli projemiz de Saracoğlu Mahallemizde 90 bin metrekarelik alanda oluşturduğumuz ve 90 binin üzerinde Lavanta fidesinin ekildiği Karatay Belediyesi Lavanta Bahçesi idi. Tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılan kokulu çiçekleriyle arıcılığa da katkısı olan lavanta bahçesi renkli görüntüsü ile de fotoğraf karelerini süsleyecek. Hem de ilçemizin ekonomisine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. Karataylılardan gelen talepler neticesinde Karaaslan Hobi Bahçesi’ni de büyütme kararı aldıklarını ifade eden Kılca, daha önce 250 parselden oluşan Karaaslan Hobi Bahçesi’ne 318 parsel daha ekleyerek toplamda 569 parsele ulaştıklarını da kaydetti.

hasan-kilca-8.jpg

KARATAY’DA İLK KEZ SULAMASIZ FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Karatay’a Tabiat Okulu da kazandıracaklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Şehir Parkı içerisinde kurmayı planladıkları yerleşkede zanaat, ekoloji, tarım, doğa, ritim ve arkeoloji atölyesi ile gözetleme kulesinin yer alacağı müjdesini verdi.

Başkan Hasan Kılca, “Şehrimizin temalı park zenginliğine büyük katkı sağlayacak Tabiat Okulu projemizle ziyaretçilerimiz birçok farklı alanda atölye izlenimleri kazanabilecekler. Ağaçlandırma çalışmalarımız rutin olarak devam ediyor. Bunların dışında Konya’da bir ilke imza atarak Türkiye’nin en büyük Anadolu Yaban Koyunu popülasyonuna sahip Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ndaki ağaçlandırma çalışmalarında sulamasız fidan diktik. İlçemize ektiğimiz her fidanın, gerçekleştirdiğimiz yeşil alan çalışmalarımızın ve sıfır atık çalışmalarımızın yarın bizler ve gelecek nesillerimiz için sağlıklı ve temiz birer nefes olacağının farkındayız.”

hasan-kilca-6.jpg

HZ. MEVLÂNÂ TÜRBESİ ARKASINDAKİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK

Hasan Kılca, Seçim Beyannamesi’nde yer alan “Mevlana Arkası Dönüşüm Projesi”ne de değindi. Söz konusu proje için 2020 yılında önemli gelişmeler yaşandığına vurgu yapan Kılca, Hz. Mevlana Türbesi’nin arkasındaki bölge için dönüşüm çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Akçeşme Mahallemizde bulunan Mahmut Dede Sokak’ta da sağlıklaştırma çalışmalarımızı tamamlayarak; Konya evlerinin özelliğini bugüne taşıdık. Karatay Belediyesi olarak Akçeşme mahallemizde özel bir sağlıklaştırma çalışması yürütüyoruz. Bu kapsamda bölgede birçok binanın restorasyonunu ve sağlıklaştırma çalışmasını yürüttük. Bu çalışmamızda ilçemizin kadim kültürünü yansıtan bir sokak ortaya çıkardık” ifadelerine yer verdi.

hasan-kilca-7.jpg

OBRUK HANI, BONCUKLU HÖYÜK VE SAVATRA ANTİK KENTİ GEÇMİŞE IŞIK TUTUYOR

Obruk Hanı ve çevresinde restorasyon ile çevre düzenlemesi çalışmalarına başlayan Karatay Belediyesi, Hayıroğlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 10 bin 300 yıllık geçmişiyle Çatalhöyük’ten tam 1000 yıl daha eski Boncuklu Höyüğü’nde yönelik her türlü çalışmaya destek vererek bölgeyi turizme kazandırmayı hedefliyor.

2020 yılının başlarında başladıkları çalışmalarında tüm hızıyla sürdüğünü aktaran Kılca; “13. yüzyıldan günümüze ulaşan tarihi Obruk Hanı’nda restorasyon çalışmalarımıza 2020 yılının başlarında başladık. Büyük önem verdiğimiz ve restorasyondan da öte tarihe saygı olarak gördüğümüz bu çalışmada 2020 yılı sonu itibariyle %70 tamamlanma aşamasına ulaştık. Hayıroğlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 10 bin 300 yıllık geçmişiyle Çatalhöyük’ten tam 1000 yıl daha eski Boncuklu Höyüğü’nde yönelik her türlü çalışmaya destek vererek bölgeyi turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Karatay ilçemiz Yağlıbayat mahallemizde bulunan ve M.Ö. 4. yüzyıla tarihlendirilen Savatra Antik Kenti’nin tüm alanlarının gün yüzüne çıkarılması için Selçuk Üniversitemiz ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte bölgedeki incelemelerimizi sürdürüyoruz. En erken M.Ö. 4. Yüzyıl’da var olduğuna dair buluntuların ortaya çıkarıldığı ve kaynaklara göre antik dönemde “Kutsal Baba" anlamına gelen “Savatra Antik Kenti”ni de gün yüzüne çıkarmak için büyük bir titizlikle çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

hasan-kilca-4.jpg

ŞİFA BULMAK İSTEYENLERİN ADRESİ: KARATAY TERMAL TATİL KÖYÜ

Karatay Belediyesi’nin 2020 yılı içerisinde yapımını tamamladığı Karatay Termal Tatil Köyü’nü de Konya’ya kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çeken Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tesisin hizmetiyle önemli bir konuma ulaştığını söyledi.

Başkan Hasan Kılca, “Şifalı suyu, modern yapısı, şık restoranı, leziz yemekleri, konforlu ve termal küvetli odaları, çocuk ve yetişkin oyun alanları, ferah havuzlara sahip sağlık kulübü ve güler yüzlü personeliyle öne çıkan tesisimiz misafir kabulüne başladığı günden bu yana yakaladığı doluluk oranı ile şehrimizde kırılması zor bir rekora imza attı. Tesislerimizde misafir ettiğimiz vatandaşlarımız, tatil köyümüzden güven ve huzur içinde istifade edebilmektedir. Tüm Türkiye’yi ve bütün vatandaşlarımızı şifa bulmak için Karatay Termal Tatil Köyümüze bekliyoruz” diye konuştu.

hasan-kilca-12.jpg

KARATAY’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL KİMLİĞİ ÖNE ÇIKARILDI

Karatay Belediyesi, kültürel belediyecilik hizmetlerine örnek gösterilecek çalışmalarla bugüne kadar olduğu gibi 2020 yılına da damgasını vurdu ve Karatay’ın tarihi, medeniyeti, kültürü ve sanatsal kimliğini ön plana çıkarmayı başardı.

Hasan Kılca, Karatay’ın 2020 yılında gerçekleştirdikleri kültür-sanat etkinliklerini değerlendirdiği açıklamasında özellikle pandemi sürecinde vatandaşların vazgeçilmez bir değeri olan kültür ve sanattan uzak kalmaması için normalleşme süreciyle birlikte birçok etkinlik yaptıklarını söyledi.

Göreve geldiğimiz andan itibaren kültürel anlamda da üzerlerine düşeni yapmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Kılca, değerlendirmesinde şunları dile getirdi: “Konya’mızın gelenekselleşen kültür faaliyeti Mevlânâ Şiir Şölenleri’nin 9. ve 10.’sunu Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile birlikte yaptık. Karatay Belediyesi olarak, ülkemizin ve Türk Dünyası’nın kadim kültürü Aşıklık geleneğini yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. 2019 yılında 53. Konya Aşıklar Bayramı’nı “Vatan Aşkıyla” temasıyla 2 gün süren etkinliklerle kutladık. 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle 54. Konya Aşıklar Bayramı’nı izleyiciye kapalı olarak geçekleştirdik ve dijital ortamlarda yayınladık. 2019 ve 2020 yıllarında Karatay Kültür Yayınları’mızdan 9 özel eser külliyatımıza kazandırdık. Hz. Mevlana’nın hayatını özel çizimlerle sosyal medya üzerinden anlatan bir dizi başlattık. Toplamda 30 bölümden oluşan çalışma kısa sürede büyük takipçi kitlesine ulaştı. 2019 yılında “Vefa Vakti” sloganıyla gerçekleştirilen Şeb-i Arus törenleri öncesi özel bir sergi gerçekleştirdik. Kıymetli minyatür sanatçısı A. Ülker Erke’nin eserlerinden oluşan “Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler” sergisini 15 gün boyunca Panorama Konya Müzesi’nde misafirlerimizle buluşturduk. 2020 yılında salgın nedeniyle bu sergimizi dijital sergi olarak kurumsal web sitemizden yayınladık. Yine bu sergimizle birlikte “Hz. Mevlânâ İstifli Hüsn-i Hat” sergisini de dijital olarak izleyiciyle buluşturduk. Kültür gezilerine önem veriyoruz. Her ne kadar 2020 yılında yaşadığımız koronavirüs sürecinden dolayı bu gezilerimiz yapamasak da 2019 yılında emekli konaklarımızdan, liselerimizden ve Kur’an Kursu öğrencilerimizde grupları İstanbul, Çanakkale, Bursa, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Tarsus gezilerine gönderdik.”

SPORA VE SPORCUYA DESTEK VEREN BELEDİYE KARATAY

Karatay Belediyesi, eğitimde olduğu gibi gençliğe ve spora da büyük önem veriyor. Bu konuda çoğu Seçim Beyannamesi’nde yer alan çalışmalar olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Hasan Kılca, gençliğin iyi bir şekilde yetişmesi ve spora yönlendirilmesinin gayretinde olduklarını söyledi.

Karatay’ın gençleriyle büyük bir hazine barındırdığını söyleyen Hasan Kılca, “Yetenekli evlatlarımıza imkânlar sunmak, sportif faaliyetleri çeşitlendirmek ve arttırmak için yeni girişimler, özel projeler üretiyoruz. Bu kapsamda ilk olarak Karatay Belediyespor Kulübümüzü yeniden canlandırdık ve etkin bir yapıya büründürdük. Şu anda 8 farklı branşta takımlarımız antrenmanlarını sürdürüyor. Karatay Yaz Spor Okulları’nın temelini 2019 yılı yaz döneminde 8 haftalık süreçte gerçekleştirdiğimiz Karatay Yaz Spor Okulları’yla attık. 11 branşta binin üzerinde sporcumuz 8 hafta boyunca seçtiği branşlarda sportif faaliyetlerde bulundu. İlçemizde halı sahası olmayan okul bırakmıyoruz. Toplamda 30 okulumuzun bahçesinde, okul saatleri dışında vatandaşlarımızın da kullanabileceği suni çim halı sahalar kazandırıyoruz. Valiliğimiz koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak Celaleddin Karatay Gençlik Merkezimizi ülkemizin en büyük kitap kafelerinden birine ve şehrimizin en büyük gençlik merkezine dönüştürüyoruz. Yine aynı işbirliği çerçevesinde Sarıyakup mahallemize de bir Genç Ofis kazandıracağız. Şehrimizin gururu, sevdamız Konyaspor’umuzu her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Konyaspor’umuzun Tatlıcak mahallemizde bulunan tesislerinde yenileme ve tefriş çalışmalarını yaptık ve tüm yeşil alan ile çevre düzenleme çalışmalarını tamamladık. Bununla birlikte Konyaspor’umuzun pilot takımı olan ve TFF 2. Lig’de mücadele eden 1922 Konyaspor’a şehrimizin termal merkezi Karatay Termal Tatil Köyü’müz üzerinden isim sponsoru olduk.”

SOSYAL DESTEKLERLE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK

Karatay Belediyesi’nin belediyecilik örnek uygulamalarla dikkatleri üzerine çektiğini ifade eden Kılca, pandemi sürecini de başarıyla yönettiklerini belirtti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sosyal alandaki yatırımları için ise şu bilgileri aktardı, “Sosyal destek ve yardım faaliyetlerimizle hemşehrilerimiz zor günlerinde yanlarında oluyor, geniş bir yelpazede sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Karatay’da vatandaşlarımızın başvurabildiği sosyal destek başlıkları; Asker Maaşı, Gıda Paketi, Kıyafet Yardımı, Sosyal Kart, Nakdi Destekler, Eğitim Destekleri, Sel ve Yangın Destekleri. 2019 ve 2020 yıllarına evlat sahibi olan toplamda 10 bin ailemizin bu heyecanlı günlerinde yanlarında olarak hazırladığımız yeni doğan destek setimizi ailelerimize ulaştırdık. Seçim döneminde söz verip yerine getirdiğimiz Konya’da 2 bini aşan Çölyak hastası için Karatay Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda glutensiz ekmek üretimimiz büyük takdir gördü ve örnek alınarak birçok belediye tarafından hayata geçirildi.”

YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTEN YATIRIMLAR KARATAY’DA YÜKSELİYOR

İlçenin yaşam standardını yükselten projelerine devam eden Karatay Belediyesi; Karatay’ın Mahallerine kazandırılan sosyal tesisleri ilçeye kazandırdı.

Karatay’a kazandırılan sosyal tesisler ve yatırımlar ile bilgi veren Başkan Hasan Kılca; “Köprübaşı mahallemizde modern bir binayı tüm donatılarıyla tamamlayarak Polis Teşkilatımıza teslim ettik. Sağlık alanında her geçen gün gelişen ilçemizin ihtiyaç bulunan bölgelerine Aile Sağlığı Merkezi kazandırıyoruz. Bu kapsamda Selim Sultan mahallemizde 2020 yılının Nisan ayında temelini attığımız Aile Sağlı Merkezi’ni 1 yıl dahi olmadan 2020 yılının sonunda tamamladık. Orhangazi, Saraçoğlu, Akabe, Hacısadık Mahallerimize donanımlı sosyal tesisler kazandırdık. Hayıroğlu mahallemizde ihtiyaç duyulan bir tesisin yapımını hızlı bir şekilde tamamladık. Sağlık evi, muhtar odası, emekli konağı olarak hizmet verecek sosyal tesisimizin açılışını Hayıroğlulu hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Akörenkışla ve Yağlıbayat mahallemize kazandıracağımı çok amaçlı salon, işyerleri ve muhtar evinden oluşan sosyal tesis binalarının temelini 22 Ekim 2020 tarihinde attık. Daha birçok projemizle 2021 yılında da mahallelerimizin, hemşehrilerimizin, sosyal ve kültürel hayatına, eğitimine, ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sunacağız” şeklinde konuştu.

200 BİN TON ASFALT HEDEFİ AŞILDI

 “Yol medeniyettir” anlayışıyla hareket eden Karatay Belediyesi, 2020’de de ilçenin dört bir yanında yürüttüğü yol yapım, onarım ve bakım çalışmalarına ara vermeden devam etti. Kılca da basın-yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği programda bu konuya özellikle dikkatleri çekti.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin 2020’de de yoğun bir dönem geçirdiğini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “2019 yılında ilçemiz genelinde 150 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik. 138 sokağımızı ve muhtelif alanları kapsayan bu çalışmamız ile ilçe merkezimizde birçok alanda vatandaşlarımızı yüksek standartlı yollar ile buluşturduk. 2020 yılında 200 sokağımızı asfaltlama planlamamıza dahil ettik ve sıcak asfalt faaliyetlerimizde yeni bir rekora imza atarak 207 sokağımız ve muhtelif alanlarda sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik. 200 bin ton asfalt kullandığımız bu çalışmalarımızda yeni bir eşiği de aşmış olduk. Ben, bu vesileyle hemşehrilerimize hizmetin en güzelini ulaştırmak için fedakarca gayret gösteren bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 20 aylık yatırım ve projelerinin olduğu sunumunun ardından programa katılan gazetecilerin sorularını da tek tek yanıtladı.

KARATAY BELEDİYESİ’NİN HİÇ BİR YERE BORCU YOKTUR

Başkan Hasan Kılca, bir gazetecinin belediye yatırımlarının maliyetleri ile ilgili sorduğu soruya ise şu yanıtı verdi: “Karatay Belediyesi olarak ilçemize yaptığımız tüm hizmetlerimizi, alımlarımızı ve projelerimizi öz kaynaklarımızla hayata geçiriyoruz. Dolayısıyla da belediyemizin herhangi bir kamu kuruluşuna, herhangi bir esnafa borcu yoktur. 31 Aralık itibariyle bizim borçlarımız sıfırdır. Faiz giderimiz sıfırdır. 30 yıllık süre içerisinde Karatay Belediyesi’nde hiç faiz kullanılmamıştır. İnşallah bundan sonra da kullanmayacağız.”

Basın toplantısının ardından ise Başkan Hasan Kılca ve gazeteciler, Karatay Termal Tatil Köyü’nü birlikte gezerek tesisler hakkında Başkan Kılca’dan bilgi aldılar.