Karatay Belediyesi'nin 102’inci yatırımı için temel atma töreni gerçekleştirildi

Karatay'da Köprübaşı Mahallesi Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerinde yapılan Gençlik, Eğitim ve Spor Merkezi’nin temeli dualarla atıldı. İçerisinde kütüphane, Kafe Karatay, antrenman ve spor merkezi, sanat ve çocuk atölyeleri, e-spor merkezi, etüt salonları ve konferans salonu bulunan Merkez, birçok dalda eğitimlerini vermeye başlayacak.
Karatay Belediyesi'nin 102’inci yatırımı için temel atma töreni gerçekleştirildi

Karatay Belediyesi 2019 yılından bu yana 102’nci yatırımın temelini attı. Köprübaşı Mahallesi Ali Kurucu Caddesi üzerine yapılan Gençlik, Eğitim ve Spor Merkezi’nin temeli dualar eşliğinde atıldı. İçerisinde kütüphane, Kafe Karatay, antrenman ve spor merkezi, sanat ve çocuk atölyeleri, e-spor merkezi, etüt salonları ve konferans salonu bulunan Merkez, birçok dalda eğitimlerini vermeye başlayacak. Tören, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Uludağ’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Merkezin hayırlı olmasını dileyen Hasan Kılca, “Hamdolsun Karatay’ımıza hep birlikte yeni bir eser kazandırıyoruz. 2019 yılından bu yana 102’nci yatırımımızın temelini atıyoruz. Şehrimize değer katacak gençlerimizin merakla beklediği ve bizleri de heyecanlandıran Karatay Gençlik Eğitim ve Spor Merkezimizin temelini hep birlikte atıyoruz.” dedi.

karatay-belediyesinin-102inci-yatirimi-18.jpg

‘TALEP VE ÖNERİLERİ DİKKATE ALDIK’

Yapılacak proje için vatandaşlardan görüş alındığı vurgusunu yapan Kılca, “İnşallah projemizi en kısa sürede bitirip bu merkezi yarınlarımızın umudu ve her şeyimiz olan kıymetli çocuklarımıza, gençlerimize ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu İnşaatımızın bir özelliği var. Projemiz mevcut alanında önceden atıl durumunda olan bir halı saha vardı. Vatandaşlarımız bu bölge için bizlerden yeni bir çalışmak istediler. Bölgenin çevresinde arkadaşlarımız bir ay boyunca bu apartmanlarda kapı kapı dolaşarak anket çalışması yaptılar. Elde ettiğimiz verileri değerlendirdik ve planı alana uygun istek talep ve önerileri dikkate alarak birçok donatıyı bu projemizde buluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994'te ortaya koyduğu sosyal belediyecilikten ve 2019’da gösterdiği gönül belediyeciliği vizyonundan aldığımız ilhamla çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

karatay-belediyesinin-102inci-yatirimi-1.jpg

‘HİZMETLERİ İLÇEMİZE BİR BİR KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Her geçen gün daha fazla hizmetle halkı buluşturduklarını söyleyen Kılca, “Alt yapı ve üst yapıdan, sosyal yaşam alanlarına, yeşil kuşaklar ve parklardan, ekonomi, istihdam ve tarımsal faaliyetlerin desteklenmesine kadar bana pek çok konuda hemşerilerimizle fikir alışverişi yaparak, ilçemize en çok yakışan hizmetleri bir bir kazandırmaya devam ediyoruz. Bu anlayışla Köprübaşı Mahallemizden yaklaşık 3000 metrekare inşaat alanında, Karatay Gençlik Eğitim ve Spor merkezimizin temelini attık. Merkez içerisinde medya, müzik, masal, fotoğrafçılık yabancı dil ve geleneksel en sanatları atölyelerinin yanı sıra, e-spor odaları sesli ve sessiz kütüphaneler, spor salonları, kafeterya ve otoparklar yer alıyor. Yine merkezimizde yaptıkları birbirinden başarılı ve özgün çalışmalarıyla, adlarından sıkça söz ettiren Karatay Kent Konseyimizin idari ofisleri yer alıyor. Yaklaşık 60 milyon lira maliyetle inşa edeceğimiz gençlik merkezimizin açılışını inşallah gelecek yıl hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız.” sözlerine yer verdi.

karatay-belediyesinin-102inci-yatirimi-5.jpg

‘GENÇLERİMİZİN HEP YANINDA OLDUK’

Yapılan çalışmalar ile gençlerin her zaman yanında oldukları vurgusunu yapan Kılca, “Yetenekleri geliştirmek, kendi ilgi alanları ile ilgili bir hobi edinmek ve vakitlerini verimli olarak geçirmek isteyen tüm gençlerimizi, çocuklarımızı merkezimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Şimdiden sabırsızlanıyoruz. Gençlik ve Sporda gerekeni yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri ilçemizde eğitim kalitesinin daha da artması adına yoğun bir gayret içine girdik. Bu doğrultuda Karatay’ımızın derslik ihtiyacına katkı sunmak adına 6 eğitim tesisini tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Bahsettim hizmetlerin anlamı aslında şudur. Bizler hem enerji kaynağımız hem de geleceğe dair umudumuz olan gençlerimizin hep yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Karatay Gençlik Eğitim ve Spor Merkezimizin Karatay’ımız için, Konya’mız için, tüm evlatlarımız için ve buradaki bütün mahallelerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

karatay-belediyesinin-102inci-yatirimi-10.jpg

‘BELEDİYELERİMİZ HİZMETTE YARIŞMAKTA’

Belediye hizmetlerinin çok fazla olduğunu söyleyen Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Uludağ, “AK Parti belediyeciliğin en önde giden Konya modeli bugün yine kendini ispat etmiştir. Belediyelerimiz birbirleriyle hizmette yarışmakta ve günler az geldiğinden hizmetler çakışmaktadır. Belediyelerimiz kültür, sağlık spor, her türlü gereken önemi verdiğinden her geçen gün yeni tesislerini açmaktadır. Bu aklımdan Karatay Belediyemizin böyle bir hizmetinden dolayı, emeği geçenlere ve kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Geçmişte baktığımızda mahallelerde böyle bir hizmet yoktu. Spor yapacaksa spor testine gidecek gençlerimiz veya bulduğum boş alanlardan yapmaya gayret edecekti. Bu tür faaliyetler bugün çok daha modern şekilde yapılıyor ve geleceği inşallah çok değerli gençler spor, sağlık, kültür bakımından faydalı olarak gelişeceklerinden eminim.” şeklinde konuştu.

karatay-belediyesinin-102inci-yatirimi-17.jpg

‘BİR OLACAĞIZ İRİ OLACAĞIZ DİRİ OLACAĞIZ’

Cumhurbaşkanı’nın sözleriyle konuşmasına başlayan, birliktelik vurgusunu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Cumhurbaşkanımızın sıkça duyduğumuz bir ifadesi var. Genelde konuşmalarının sonunda orada bulunan milletimize tekrar eder. Parmağını kaldırarak ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep beraber olacağız’ diye. Bu karşımdaki fotoğrafta tam olarak öyle. Karatay’da yaşayan, çocuğundan yaşlısına kadar herkes burada. Bu hep beraberlik yeni bir şey değil. AK Parti, AK Parti olduğu günden beri, yani 20 yılı geçtik elhamdülillah beraberiz. Allah daim etsin. Hizmet yolunda daim etsin. Asıl olan bu. Daha uzun görev yapalım demiyoruz. Daha fazla koşturalım, Daha fazla hizmet edelim diyoruz. Bu fotoğraf hiç bozulmasın inşallah.” sözlerine yer verdi.

karatay-belediyesi-102inci-yatirimi-gerceklestirdi-1.jpg

‘BİRLİK KONYA’DA ÜST SEVİYEDE’

Konya’da birliğin üst seviyelerde olduğunun altını çizen Kavuş, “Konya'da son zamanlarda baktığımız zaman bu saydığımız birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğunu görüyoruz. Olmadığında ne olduğunu da İstanbul'da ve Ankara örneğinde görüyoruz. Farklı siyasi partilerin, farklı belediyelerin olduğu zaman nasıl çekişmeler yaşandığını, nasıl yatırımların yapılamadığını, nasıl açılamadığını ve dalga geçer gibi açıklamama, tören atmama törenleri düzenlendiğini, uyumsuz belediyelerin nasıl işletmediğini hep beraber şahit olduk. Ve maalesef yıllar yılı gözbebeğimiz yaptığımız şehirlerin nasıl geri geri gittiğini görüyoruz. Bugün seçim beyannamelerimizde hep başlıklar vardı. Kadın, aile, çocuk, gençlik, eğitim, spor, sanat, kültür gibi. Bırakın seçim beyannamesini tamamlamayı onlar ilk iki yılda zaten tamamladık. Verdiğimiz sözler birkaç tane yatırımdı ama onlar nasıl geçti. İşte bugün ki sayıyı bir çırpıda söylüyoruz 102. Şu anda yaptığımız işin en kolay kısmı. Geçmişinde bir kaç yıllık bir çalışması var. Hazırlığı, bakımı, vatandaşla görüşmesi var. Şehrimizde, ilçemizde yaşayan herkese özellikle gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

karatay-belediyesinin-102inci-yatirimi-21.jpg

‘KONYA MODELİNİN FARKI BURADA’

AK Parti Belediyeciliğinin farkının yapılan hizmetlerle göründüğünü vurgulayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Yine Karatay’ımızın çok güzel olacak bir eserinin temelini atacağız. Rabbim, tez zamanda bitirip gençlerimizin hizmetine sunmayı, o açılışla birlikte gerçekleştirmeyi nasip etsin. Gerçekten AK Parti belediyeciliğinin ve Konya modelinin farkı burada. Bazen bakıyoruz koca şehirler, onca vaatler ama iş yapamayınca mazeret üretmeler. Bazen ‘Bakanlara engel olduğunuz’ Twitleri. Bazen Cumhurbaşkanımıza sistemler. Ama bunlar beceriksizliklerinin tescilidir. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir metro açılışı yapıldı. Beceremedikleri için bunun algısını başka yere evirmek için ‘Hükümetin yaptığı yatırım değil, milletin malı.’ Yapılan her eser bu aziz milletin malı.” şeklinde konuştu.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR’

Hizmetlerin yapılması için gece gündüz Belediyelerin çalıştığını söyleyen Angı, “Görevdeki arkadaşlarımız bu hizmetleri sunmak için cansiperane tüm ekibiyle birlikte gece gündüz çalışıyorlar. Güzel işler yaparak mahallelerimizin, ilçelerimizin ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bunlar güzel işler, bereketli işler. Onun için de bu işlere gönül veren, kafa yoran, emek veren, ter döken herkese teşekkür ediyorum. Ülkesini seven, milletini geleceğe hazırlayan gençlerimize sahip çıkıp, değerler etrafında bütünleşip, gelecek vizyonuna sahip gençlik, bizim vazgeçilmezimiz. Güçlü aile yapıları vazgeçilmezimiz. Siyaset uğruna bunların hiçbirini feda edemeyiz. Muhalefet liderinin zaman zaman gençlik üzerindeki arda üzerindeki hikayeler ortada. En son mecliste de ortaya çıkan tabloyu gördünüz. Milletin değerleriyle alay edercesine, yıllarca engel oldukları konuyu sırf seçim vaadiyle bir yasal düzenlemeyle işi halledeceğini zannedip kurdukları tuzağın bozulduğunu görüyoruz.” dedi.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

karatay-belediyesi-102inci-yatirimi-gerceklestirdi-3.jpg

 Muhabir
Etiketler :