Karatay Lavanta Günlerinde mısırcıdan satış rekoru! Tanesi 20 TL'den bakın kaç mısır sattı?

Karatay Belediyesi'nin düzenlediği Karatay Lavanta Günleri, yoğun ilgi gördü. Vatandaşların adeta akın ettiği lavanta günlerinde esnaf da bayram etti. Tanesi 20 TL'den mısır satışı yapan seyyar satıcının günlük mısır satış rakamı şaşırttı.
Karatay Lavanta Günlerinde mısırcıdan satış rekoru! Tanesi 20 TL'den bakın kaç mısır sattı?

Karatay'ın gözde projelerinden birisi olan Karatay Lavanta Bahçesi, açıldığı 1 Temmuz'dan bu yana yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Karatay Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği “Karatay Lavanta Günleri”nin ikincisini de yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

karatay-lavanta-gunleri-yogunluk-1.jpg

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Karatay Lavanta Bahçesi’nin karşısında oluşturulan etkinlik alanına 8-9 Temmuz tarihlerinde iki gün boyunca gelen yüzbinlerce vatandaş; el sanatlarından onlarca çeşit lavanta ürünlerine, doğal ürünlerden yiyeceğe kadar kurulan birçok stantta vakit geçirdiler. Anne babalar kadar çocuklar da gün boyu süren çeşitli atölyelerde, özel oyun alanlarında, çocuk tiyatro ve animasyon gösterilerinde doyasıyla eğlenerek iki gün geçirdi.

karatay-lavanta-gunleri-yogunluk-2.jpg

ZİYARETÇİ REKORU KIRILDI

Karatay Lavanta Bahçesi ve aynı alanda bulunan Karatay Mevlana Gül Bahçesi ziyaretçi rekoru kırdı. Konya’nın turizmine önemli katkılar yapmayı sürdüren iki bahçe ile Karatay Lavanta Günleri, yüzbinlerce vatandaşı ağırlayarak bu yıl yeni bir rekor da kırmış oldu. Vatandaşlar bu iki günde hem keyifli vakit geçirdi hem de güzel kareler çekinme imkanı buldu.

karatay-lavanta-gunleri-yogunluk-4.jpg

MISIRCIDAN REKOR SATIŞ

Karatay Lavanta Günlerinde esnaf da satış rekoru kırdı. Lavanta günlerinde seyyar mısır satışı yapan esnafın standı yoğun bir ilgi gördü. Tanesi 20 TL'den satılan haşlanmış mısırlar aileler tarafından satın alındı. Dört farklı kazanda mısır pişiren esnafın bir günde ortalama 3 bin mısır sattığı öğrenildi.

karatay-lavanta-gunleri-yogunluk-3.jpg

Etiketler :