Karatay’a bir ilk! Alanında Konya’nın en büyüğü olacak

Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Konya’nın en büyük kapalı tenis kortunun temeli, düzenlenen törenle atıldı. 36 milyon liraya mal olacak Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun ilçeye ve Konya’ya hayırlı olmasını dileyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “İlçemizin değerlerine ve geçmişine yakışan çalışmalar yürütüyoruz. Bizim için Karatay’ın doğusu ile batısı arasında, kuzeyi ile güneyi arasında hiçbir fark yok. Biz ilçemizi bütünleyici bir samimiyetle seviyoruz” dedi.
Karatay’a bir ilk! Alanında Konya’nın en büyüğü olacak

Karatay’ın spor tesislerinin sayısını artırmak ve vatandaşların daha iyi koşullarda spor yapabilmesine olanak sağlamak adına yatırımlara hız veren Karatay Belediyesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde hayata geçireceği “Kapalı Tenis Kortu”nun temelini düzenlenen törenle attı. 36 milyon 500 bin liraya mal olan ve Konya’nın en büyük kapalı tenis kortu özelliği bulunan tesis, 4 bin 915 m2 arsa alanı üzerinde 2 bin 916 metrekare inşaat alanına sahip. İçerisinde ise; üç adet tenis kortunun yanı sıra soyunma ve dinlenme odaları, kafeterya, teras, otopark alanı bulunacak. Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun temel atma töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, her yaştan insanın daha sağlıklı şartlarda spor yapma imkanına kavuşması ve gençlerin spora teşvik edilmesi için önemli yatırımları hayata geçirdiklerini dile getirdi.

tenis-kortu-1.jpg

KARATAY’DA SPOR YATIRIMLARI 36’YA YÜKSELDİ

Başkan Hasan Kılca şunları söyledi; “Karatay Belediyesi olarak görevi devraldığımız günden bugüne kadar, ilçemizin vizyonuna yakışan çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz 4,5 yıl içinde ilçemize kazandırdığımız spor yatırımlarına bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Temelini attığımız 151’nci projemizde de ‘Önceliğimiz gençlerimiz, önceliğimiz geleceğimiz’ diyoruz. Bugün temelini atacağımız tesisimizle birlikte gençlik yatırımlarımızın sayısını 36’ya çıkarıyoruz. Seçimler döneminde buraya geldiğimizde bir şehit babamızı ziyaret ettiğimizde yanımıza geldi ve başkanım boş arsa ne olacak demişti. Planladık, projelendirdik ve temelini attık. Bizim için Karatay’ın doğusu ile batısı arasında, kuzeyi ile güneyi arasında bir fark yok. Biz ilçemizi bütünleyici bir samimiyetle seviyoruz.”

tenis-kortu-12.jpg

“HER NOKTAYA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”

İlçenin her noktasına hizmet vermek için gayret ettiklerini belirten Kılca, “İlçemizin her noktasına hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Hemen hemen tüm mahallelerimizde hizmetlerimizin yansımasını rahat bir şekilde görülüyor. Bu anlayış çerçevesinde gayretle çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl Ulubatlı Hasan Mahallemizin tüm alt yapı sıcak asfalt ve parke çalışmalarını tamamladık. Şehit Mustafa Koçoğlu Parkımızı ve Trafik Eğitim Parkımızın yapımını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Önümüzdeki hafta da Ulubatlı Hasan Mahallemize kazandığımız 30 bin metrekarelik Ulubatlı Hasan Parkımızın ve akabinde oraya kazandırdığımız Kafe Karatay şubemizin açılışını yapacağız. Bugün ise Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun temelini atıyoruz. Belediye olarak toplum sağlığını ve mutluluğunu desteklemeyi görev edindik. Karatay’da tenis kortu yoktu. Bu eksiğimizi de kapatmış olacağız.” İfadelerine yer verdi.

tenis-kortu-2.jpg

“KALICI BAŞARILARIN ALTINDA TESİSLEŞME VAR”

Hasan Kılca, kalıcı başarıların temelinde yer alan alt yapı ve tesisleşmeye büyük önem verdiklerini ifade etti. Sporun büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak, sporun gücüne inanıyor ve gençlerimizin sporla iç içe büyümesini sağlamak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Karatay Spor Merkezi’nin temelini atmıştık. Gençlerimize modern ve donanımlı bir spor alanı sunarak onları spora teşvik ediyoruz. Aynı zamanda, sporcu yetiştirme ve geliştirme alanında da önemli bir rol üstleniyoruz. Karatay Belediye Spor Kulübü çatısı altında nice başarılı sporcular yetiştireceğiz. Kapalı Tenis Kortumuz da hizmete girdiğinde kaliteli spor yapma olanaklarının yanında milli ve manevi değerleriyle ay yıldızlı bayrağı göndere çekecek başarılı sporcuların yetiştiği bir yuva olacak” dedi.

tenis-kortu-10.jpg

“SPORA 36 MİLYON’LUK DEV YATIRIM DAHA”

Temeli atılan Karatay Kapalı Tenis Kortu hakkında bilgi de veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı; “Temelini attığımız Karatay Kapalı Tenis Kortu, Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere tasarlandı. İçerisinde 3 adet kapalı tenis sahası, kafeterya, mutfak, malzeme odaları, mescitleri ve 29 araçlık otoparkıyla çok fonksiyonlu bir tesisi daha Karatay’ımıza kazandıracak olmanın sevincini yaşıyoruz. 4 bin 915 metrekare arsa üzerinde 2 bin 916 metrekare inşaat alanına sahip olacak tesisimizin bize maliyeti 36 Milyon 500 bin lira. Yatırımın getireceği faydalar ise bu rakamın yanında oldukça değerlidir. Hep birlikte, daha sağlıklı ve hareketli bir geleceğe doğru attığımız bu adımın başarılarını görmek de en büyük arzumuz. Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun ilçemize, şehrimize ve sporseverlere hayırlı olmasını diliyorum.”

“TENİS KORTU GENÇLERİN İYİ YETİŞMESİNE KATKI SUNACAK”

Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı Seyit Özcan, Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun ilçenin spor alt yapısının güçlenmesine katkı yapacağını belirterek; “Yapacağımız tüm çalışmalar ve izleyeceğimiz tüm politikalar ay yıldızlı al bayrağın dünyanın dört bir yanında şanla şerefle dalgalanması için. Nesillerimizi hem psikolojik olarak hem ruhsal olarak iyi yetiştirmemiz, kaliteli yetiştirmemiz gerekiyor.

tenis-kortu-4.jpg

Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca da bu bağlamda çok güzel bir çalışma yaparak Karatay’a çok güzel bir kapalı tenis kortu kazandırıyor. Tenis Kortu, gençlerimizin spor alanında gerçekten kaliteli bir alanda spor yapması, yetişmesi için güzel bir hizmet. Bu hizmeti Konya’mıza kazandıran başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“KARATAY BELEDİYESİ HİZMETTE SEFERBELİK HALİNDE”

Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun Konya’ya ve Karatay’a hayırlı olmasını dileyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediyesi’nin hizmette seferberlik halinde olduğunun altını çizdi. İl Başkanı Hasan Angı şunları aktardı: “Temelini attığımız bu tesisin Konya’mıza ve Karatay’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bölgedeki ihtiyaçların karşılanması adına başkanımız önemli çalışmalar yürütüyor. Kendisi her mahallenin ihtiyacını yerinde karşılamak adına tüm ekibiyle birlikte büyük bir seferberlik halinde çalışıyor. Kendisini tebrik ediyorum.

tenis-kortu-5.jpg

Bundan sonraki çalışmaları için de kolaylıklar diliyorum. Konya’da her gün ya bir temel atılıyor ya da bir açılışı yapılıyor Bu hizmetlerle şehrin güçlendiğini ve şehirde yaşayan vatandaşların geleceğe umutla baktığını birlikte şahitlik ediyoruz. Bizim en büyük teminatımız geleceğimiz olan gençlerdir ve gençlerle ilgilenmek zorundayız. Artık insanlarımız spor yapmak için mekan arıyor. Dolayısıyla bu tür mekanların oluşması 7’den 77’e herkesin ihtiyacını karşılayacak. Tesisin hayata geçmesinde emeği geçenleri kutluyorum.”

“BELEDİYELERİMİZLE GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da, Konya belediyelerinin spora önemli destekler verdiğini belirterek, şehrin büyümesi için gayret eden herkese teşekkür etti. Mustafa Uzbaş; “Hem büyükşehir belediyemiz hem de ilçe belediyelerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hep birlikte 372 milyon liraya mal olacak Karatay Spor Merkezi’nin temelini atmıştık.

tenis-kortu-6.jpg

Bugün de içerisinde 3 tenis sahasının da yer alacağı Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun temelini atıyoruz. Tesisin Konya’mıza ve Karatay’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Belediyelerimizle birlikte şehrimizi en güzel hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu şehre hizmet eden, alın teri döken herkese canı yürekten teşekkür ediyoruz. Temelini attığımız Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun hayırlı olmasını diliyor, Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“KARATAY BELEDİYEMİZ HİZMETTE YORULMUYOR”

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer; Karatay Belediyesi’nin 151’nci temel atma programında bir arada oldukları için mutlu olduğunu ifade etti. “Konya’da hizmet sağanağı devam ediyor” diyen Mustafa Hakan Özer şunları söyledi; “Konya’mızın hemen her köşesinde yeni bir hizmet için bir araya geliyoruz.

tenis-kortu-7.jpg

Bugün de Karatay Belediyemizin 151’nci temel atma programındayız. Rakamları böyle telaffuz etmek kolay ama bu kadar yatırımı üretmek gerçekten emek isteyen, gayret isteyen bir durum. Başkanımız ve ekibi yorulmuyor Karatay için özveriyle çalışıyor. Gençliğimizde Konya’ya hizmet eden sadece iki tane tenis kortu vardı. Ama bugün Selçuklu ve Meram’da olan tenis kortlarına Karatay Belediyemiz de eklenmiş oldu. Şehrimiz her türlü branştaki spor tesislere kavuşmuş oldu.”

“BELEDİYELERİMİZİN BAŞARILARI İLE GURUR DUYUYORUZ”

Son olarak konuşan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise; Konya belediyelerinin başarıları ile gurur duyduklarını söyledi. Erdem; “Bugün yine bir yatırımın temel atma törenini ile birlikteyiz. Otururken 151. yatırımı duyunca şaşırdım. Temel atma, açılış derken Karatay Belediyesi ortalama 8-10 gün içinde iki etkinlik yapabilecek dönem yaşamış.

tenis-kortu-8.jpg

Büyükşehir belediyemizi ve diğer belediyeleri de düşündüğümüzde gerçekten gurur duyuyoruz. Konya belediyeleri asli görevlerinin dışında eğitimden sağlığa, sağlıktan spora her alanda varlar. Ben gerçekten gurur duyuyorum ve tebrik ediyorum. Bu vesile ile de Karatay Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Onun geri planında çok önemli çalışma arkadaşları var. Onlara teşekkür ediyor, bu güzel tesisin ilçeye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Ulubatlı Hasan Mahallesi'ne kazandırılacak Konya’nın en büyük “Karatay Kapalı Tenis Kortu”nun temeli, dualar eşliğinde atıldı.

tenis-kortu-9.jpg

Öte yandan temel atma programına ise; AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Türkiye Tenis Federasyonu Konya İl Temsilcisi Halef Erbek, Konya Gençlik ve Spor Konya İl Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Yavaş, AK Parti Konya İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 Muhabir
Etiketler :