Karatay’a büyük bir yatırım daha kazandırıldı!

Ulubatlı Hasan Parkı ve Kafe Karatay’ın açılışı büyük bir coşkuyla yapıldı. 30 bin metrekarelik alanda voleybol, basketbol, futbol sahaları ve tenis kortunun bulunduğu, özel kale oyun gruplarına, çocuk parklarına, dekoratif alanlara sahip park ve kafenin açılış törenindeki şenliğe vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
Karatay’a büyük bir yatırım daha kazandırıldı!

Karatay Belediyesi tarafından Ulubatlıhasan Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Ulubatlıhasan Parkı ve parkın içerisinde konumlandırılan Kafe Karatay’ın resmi açılışları gerçekleştirildi. Ulubatlıhasan Mahallesi’nde önemli hizmetlerin açılışını gerçekleştiren Karatay Belediyesi, vatandaşları da ‘Karatay Mahalle Şenlikleri’nde buluşturdu.

KARATAY’A 205 PARK KAZANDIRILDI 30 YENİ PARK YAPIM AŞAMASINDA

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, törende yaptığı konuşmada yeni hizmetlerinin hayırlı olmasını diledi. Yeşile verdikleri hassasiyete dikkat çeken Hasan Kılca; belediye olarak son 4,5 yılda ilçeye 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandırdıklarını aktardı. Kılca, parkın içerisindeki Kafe Karatay Şubesi’nin de bölge halkının uğrak noktası olacağını söyledi.

Karatay’da gerçekleştirilen yeşil alan çalışmaları ile birlikte kişi başına düşen yeşil alan miktarını dünya standartlarının üzerine çıkardıklarını ifade eden Hasan Kılca; “Ulubatlıhasan Mahallemize kazandırdığımız 30 bin metrekarelik parkımızın ve Kafe Karatay’ımızın açılışını gerçekleştirdik. Burası 30 bine yakın nüfusu ile Karatay’ımızın en büyük mahallelerinden birisidir. Hedefimiz tüm Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla birlikte Karatay’ımızın, Konya’mızın güzelliklerine güzellik katmak. İlçemizin tamamında, vatandaşlarımızın birbirleriyle sohbet edip hoşça vakit geçirecekleri parklarımızın, yeşil kuşaklarımızın ve yeşil alanlarımızın sayısını her geçen gün artırıyoruz. Hedefimiz ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak. Toplamda 30 bin metrekare büyüklüğe sahip Ulubatlı Hasan parkımız; yeşil alanı, koşu ve yürüyüş yolu, basketbol, voleybol, futbol ve tenis sahaları, çocuk oyun alanları, kay kay pisti ve fitness alanına sahip. Yine parkımızın içerisindeki kale grubunun Türkiye’de başka bir örneği yok ve çocuklarımız bu alanlarımızı çok sevdi. İçerisinde Kafe Karatay’ımızı da konumlandırdığımız parkımızın güncel maliyeti 74 milyon liradır. Bu parkımızı kıymetli çocuklarımıza armağan ediyorum. Bugüne kadar ilçemize 205 park kazandırdık, 30 yeni park ise yapım aşamasında. Yine Karatay’ımıza göreve geldiğimiz andan itibaren gerek parklarımızla, gerek yeşil alanlarımızla birlikte toplam 1 milyon metrekare yeşil alan miktarı kazandırdık. Böylelikle kişi başına düşen yeşil alan miktarını 3 metrekare daha arttırmış olduk. Bu da dünya standartlarının çok çok üzerine çıktığımızı gösteriyor. Daha yeşil bir Konya ve Karatay için tüm teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz olan siz değerli çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

KAFE KARATAYLARIN EN BÜYÜK ŞUBESİ AÇILDI

Hasan Kılca, Ulubatlı Hasan Parkı içerisinde yapılan 4’ncü Kafe Karatay’ın bölgenin sosyal dokusunu güçlendireceğine değinerek sözlerini şöyle tamamladı; “Bu akşam parkımızın yanı sıra; gerek tasarımı, gerekse özgün lezzetleri ve kaliteli hizmetiyle Konya’mızın yeni bir markası haline gelen Kafe Karatay’ımızın da açılışını yapıyoruz. Ulubatlı Hasan Parkımızın tam merkezinde, Kafe Karataylarımızın en yeni ve en büyük şubesini burada hayata geçirdik. Kafe Karatay’larımız; ilçemizin sosyal dokusunu daha güçlendirerek ve şehrin yeni buluşma noktaları oldu. İlçemize yaptığımız her hizmeti bir görev olarak değil, hiç bitmeyecek bir sevda olarak görüyoruz. Hemşerilerimizin destek ve duasından güç alarak, azimle çalışan ekip arkadaşlarımla birlikte Karatay’ımızı çok daha güzel yarınlara hep birlikte taşımaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Ulubatlıhasan Parkı’mızın ve Kafe Karatay’ımızın ilçemize, şehrimize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.”

BAŞKANLARIMIZ ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Karatay Belediyesi’nin güzel çalışmalar yaparak hizmette hız kesmediğini belirten AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı; Konya belediyelerinin şehri güzelleştirmek için gece gündüz demeden çalıştığını söyledi.

Hasan Angı, “Açılışını yaptığımız bu tesisin mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanlarımız şehrimizi güzelleştirmek için gece gündüz gayret ediyorlar. Tüm ekipleriyle beraber bu şehri farklı bir modelde ülkemizin en gözde şehri yapmak için çalışıyor. Başta Büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarımıza şehrimiz için yaptıkları bu güzel işler için teşekkür ediyorum. Bizler sizler için çalışıyoruz ve çalışmayı ilk günkü aşkla sürdüreceğiz. Karatay Belediye Başkanımızın şahsında emeği geçen tüm kardeşlerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

BÖLGEDEKİ DEĞİŞİM İLE ÖRNEK BİR MAHALLE ORTAYA ÇIKTI

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yeni projelerin hayırlı olmasını dileyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ulubatlıhasan Mahallesi’ndeki değişime dikkat çekerek, örnek bir mahallenin oluşturulduğunu kaydetti.

Başkan Uğur İbrahim Altay, birlik ve beraberlik içerisinde güzel işlere imza attıklarına değinerek; “Etrafımıza bakarsak aslında Konya’da değişimin ve dönüşümün ne kadar güçlü olduğunu görebiliriz. Ulubatlıhasan Mahallesi’nde imar uygulamasıyla güzel konutlar inşa edilmiş. Okuluyla, spor salonuyla ve bugün açılışını yaptığımız bu yatırımlar ile örnek bir mahalle ortaya çıkmış oldu. Konyalılar her şeyin en iyisine layık. Bizler de Konya modeli belediyecilik diye ifade ettiğimiz anlayışla başkanlarımızla güzel işlere imza atıyoruz. Belediyelerimiz Konya’mızı inşa etmek ve sosyal hayatını geliştirmek adına çalışıyor. Bu noktada hizmetlerinden dolayı Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya ve çalışma ekibine teşekkür ediyorum. Parkımızın ve Karatay’ın yeni markasının Kafe Karatay’ın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-gorsel-2023-09-08-saat-21-07-29.jpg

HAYATA GEÇİRİLEN YATIRIMLAR EMEĞİN ÜRÜNÜ

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, 74 milyonluk bir bütçeyle hayata geçirilen yatırımların, emeğin bir ürünü olduğu belirtti.

Karatay’ın yatırımlar ve hizmetlerle gelişimini hızlı bir şekilde sürdüren bir ilçe olduğunu dile getiren Özer, konuşmasında şunlara yer verdi; “Şehrimizde hizmet sağanağı kaldığı yerden devam ediyor. Ulubatlıhasan Mahallemizde açılışı gerçekleştirilen parkımızın ve Kafe Karatay’ın hem ilçemize hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 74 milyonluk bütçeyle gerçekleştirilen bu yatırım, kaliteli oyun gruplarıyla, halı sahasıyla, Kafe Karatay’ı ile Karataylı hemşehrilerimiz için son derece güzel bir yaşam alanı oldu. AK Parti ailesi olarak bizler hem yerel yönetimlerde hem de merkezi hükümette vatandaşlarımız için elimizden gelene yapmaya gayret ediyoruz. Bu güzel hizmetin şehrimizle buluşmasına vesile olan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya ve ekibine teşekkür ediyorum.”

ULUBATLIHASAN MAHALLESİ’NE YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ KAZANDIRILDI

Konya belediyelerinin birçok alanda şehrin yaşam standardını yükselten hizmetler sunduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka; yatırımların Karatay’a hayırlı olmasını diledi.

Meryem Göka; “Konya modeli belediyeciliğini Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde tanıtacağız. AK Parti belediyeciliği ile vatandaşların ihtiyacı olan her alanda gerekli hizmetler ortaya konuluyor. Bugünde güzel bir parkın açılışında beraberiz. Bu yatırımlarla cazibe merkezleri, vatandaşların nefes alacağı, spor yapabileceği bir konsept oluşturulmuş. Ulubatlıhasan Mahallesi’ne kazandırılan yatırımların hayırlı olmasını diliyor, Belediye Başkanımıza ve ilçe başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-09-08-saat.jpg

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNE ÖRNEK BİR YATIRIM

AK Parti dönemindeki Konya’nın değişimine dikkati çeken AK Parti MKYK Üyesi Konya Milletvekili Tahir Akyürek AK Parti Belediyeciliğine örnek bir yatırımı daha hizmete açtıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Akyürek, “Bu güzel hizmeti Karatay ile buluşturan başkanımıza teşekkür ediyorum. Hasan Kılca başkanımız burada çok güzel bir park alanını ve kafeyi mahallemize armağan etti. AK Parti döneminde Konya’mız yeni bir Konya oldu. Belediye Başkanımızı tekrar tebrik ediyorum. Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimize hayırlı olsun. Bugüne kadar bizlere hep destek verdiniz. Bundan sonrada bizlerle olacağınızı biliyorum” diye konuştu.

MAHALLE ŞENLİĞİNE YOĞUN İLGİ

74 milyon liralık maliyetiyle Ulubatlıhasan Mahallesi’ne kazandırılan Parkın ve Kafe Karatay’ın açılışının ardından vatandaşlar “Karatay Mahalle Şenliği”nde buluştu. Parkın açılış programına katılan vatandaşlar, kendileri için hazırlanan tiyatro ve canlı animasyon gösterileri, oyunlar, yarışmalar, sahne sanatları ve çeşitli ikramların yanı sıra birçok sürprizle unutulmaz bir akşam yaşadı.

Ulubatlıhasan Parkı ve Kafe Karatay Şubesi’nin açılış törenine Selçuklu Belediye Başkan Vekili Tahir Özer, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :