Karatay’da Ahmet Derebağ Camisi’nin açılışı gerçekleştirildi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte Fevzi Çakmak Mahallesinde yapımı tamamlanan Ahmet Derebağ Camisi'nin açılışına katıldı.
Karatay’da Ahmet Derebağ Camisi’nin açılışı gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ahmet Derebağ Camisi'nin hayırlı olmasını dileyerek, ibadethaneyi mahalleye kazandıran tüm hayırseverlere şükranlarını bildirdi.

Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, Fevzi Çakmak Mahallesinde hizmete giren Ahmet Derebağ Camisi'nin Karatay'a hayırlı olması temennisinde bulundu. Bugüne kadar Konya'da birçok cami ve mescidin hizmete girdiğini ifade eden Başkan Hasan Kılca, "Bugün de hayırsever vatandaşlarımız ve Ahmet Derebağ ailesinin büyük katkılarıyla Ahmet Derebağ Camimizin açılışını yapıyoruz. Camiler, dün olduğu gibi bugünde dinimizin, kültür ve medeniyetimizdeki değerini muhafaza etmeye devam edecek. Rabbim birlik ve beraberliğimizin simgesi olan camilerimizin sayılarını arttırsın inşallah" ifadelerini kullandı.

“CAMİMİZİ BEŞ VAKİT CEMAATLE DOLDURALIM”

Camilerin sadece ibadet hayatını düzenleyen mekanlar olmadığını söyleyen Ahmet Derebağ Camii İmamı Selman Kaya, “Camiler sadece Cuma Namazı kılınması için yapılan mekanlar da değildir. Camiler hayatın merkezi, imamlarımız da hayatın merkezindeki direklerdir. İmamlarımız, çocuğumuzun doğumundan başlayarak, erkek çocuklarımızın sünnetine, asker uğurlamasına, düğününe, gelinlik veya damatlık giymesine, en son da ölümüne kadar hayatın her alanında olan kişilerdir. İmamlarımızı sadece Cuma günleri değil, beş vakit görelim. Ve onların mekanı olan Allah’ın evi camilerimizi sadece Cuma günleri değil, beş vakit doldurmaya gayret edelim. Camilerimizde kıldığımız namaz, evlerimizde tek başına kıldığımız namazdan, Efendimizin müjdesiyle 27 kat daha ecirlidir. Akıllı olan insan bu ecri kaçırmak istemez. Bütün mahalle sakinlerimizi ve özellikle de gençlerimizi beş vakit camimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılışa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un yanı sıra Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karatay’da Ahmet Derebağ Camisi’nin açılışını gerçekleştirildi

Karatay’da Ahmet Derebağ Camisi’nin açılışını gerçekleştirildi

Karatay’da Ahmet Derebağ Camisi’nin açılışını gerçekleştirildi