Karatay’da çocuklar trafik kültürünü öğreniyor

Karatay Belediyesi tarafından gelecek nesillerde trafik bilincini oluşturma amacıyla hayata kazandırılan Trafik Eğitim Parkı yoğun ilgi görüyor.
Karatay’da çocuklar trafik kültürünü öğreniyor

Yeşil alanların ön planda tutulduğu, minyatür bir şehrin canlandırıldığı parkın içerisinde simülasyon merkezi, gözetleme kulesi, trafik eğitim parkuru, tünel, yaya üst geçidi, kavşak, yaya geçitleri, mini otopark alanı ve kafeteryanın yanı sıra ailelerin dinlenebileceği yarı açık oturma alanları, bisiklet yolu, açık otopark alanı ile çocuk oyun alanı bulunuyor. Trafik parkında çocuklar, trafik kültürünü erken yaşta öğrenme fırsatı yakalarken, aynı zamanda keyifli vakit geçiriyorlar.

karatayda-cocuklar-trafik-kulturunu-ogreniyor-1.jpg

Karatay Belediyesi tarafından, Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 8 bin 900 metrekarelik alanda tamamlanan Trafik Eğitim Parkı ile çocuklar trafik kurallarını bizzat yaşayarak öğreniyor. Minyatür bir yerleşim yerinin kurgulandığı trafik parkında, çocuklar trafik kültürünü erken yaşta öğrenme fırsatı yakalıyorlar.

elif-altuntas.JPG

Trafik kurallarını hem teorik hem de uygulamalı olarak eğlenceli bir şekilde öğrenmenin memnuniyetini yaşadıklarını dile getiren vatandaşlardan Elif Altuntaş, “Trafik Parkına ilk gelişim. Araba parkı simülasyonu, Kafe Karatay, oyun parkı ve sürüş alanı bulunuyor. Çocukların aileleri ile verimli vakit geçirebilecekleri güzel bir alan oluşturulmuş. Çocuklar aynı zamanda yeteneklerini geliştirip, trafik kurallarını da öğrenebiliyorlar. Güvenli ve temiz. Emeği geçenlere ve Karatay Belediyesi’ne böyle güzel bir park yaptıkları için teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

nur-dinc.JPG

‘PAHA BİÇİLEMEZ BİR DENEYİM’

Karatay Trafik Eğitim Parkı’nın paha biçilmez bir deneyim sunduğunu vurgulayan Nur Dinç, “Buraya ilk kez geldim. Zaten açılmasını da dört gözle bekliyordum. Çocuklar için çok güzel bir alan oluşturulmuş. Özellikle benim kızım arabalara çok ilgili bir çocuk olduğu için paha biçilmez bir yer. Simülasyon merkezi, akülü arabaların sürüldüğü alan, çocuk parkı gayet yeterli ve konforlu. Güvenli bir alan, girişte de güvenlik görevlileri var. Çocukların da kendilerini geliştirebilecekleri bir alan mevcut. Parkı gayet yeterli ve güzel buldum. Çocuklarımız arabayı kullanırken ya da parkta oyun oynarken aileleri de buradaki kafeden oturup konforlu bir şekilde onları izleyebilirler. Kafe olmasa belki de bu bir eksi puan olabilirdi ama iyi ki yapılmış. Karatay Belediyemize de bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

saniye-akdemir.JPG

‘KAFEDE OTURUKEN AYNI ZAMANDA ÇOCUKLARIMI İZLEYEBİLİYORUM’

Parkın dizaynında, çocukların yanı sıra ailelerin de düşünülmüş olmasının çok sevindirici olduğuna değinen Saniye Akdemir, “Buraya 4’üncü gelişim. Memnun kaldığım için buraya defalarca geldim. Ben kafede otururken çocuklarım karşıdaki oyun parkında oynuyorlar. Burada kahvemi içiyorum, yemeğimi yiyorum aynı zamanda onları da takip edebiliyorum. İyi bir ortam oluşturulmuş. Her zaman da beğenerek geliyorum. Ben de çocuğum da memnunuz. Diğer parklar gibi değil. Dışarıda kalmamız gerekmiyor. Oturup keyfimize bakıyoruz. Karatay Belediyemize, Başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum. Bizi ve çocuklarımızı düşünerek böyle bir yer yapmışlar. Teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerinde bulundu.

sercan-yucedag.JPG

‘KARATAY’A YAKIŞAN BİR YER OLMUŞ’

Parkın, Karatay’a yakışan bir ayrıcalık olduğunu belirten Sercan Yücedağ ise, “Parka daha önce birkaç kez daha geldim. Daha çok eşimle çocuğum geliyor. Biz de vakit buldukça onlara eşlik ediyoruz. Gerçekten de gayet güzel ve elit bir yer yapılmış. Karatay’a yakışan bir yatırım olmuş. Diğer trafik parklarına da gitmiştim. Burası daha ayrıcalıklı duruyor. Çocukların oynayacağı, vakit geçireceği bir alanda aileler için de bir şeyler yapılması bence çok yerinde olmuş. Karatay Belediyesinin ellerine sağlık. İnşallah bu gibi yerlerin devamı gelir.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

trafik-parki-3.JPG

karatayda-cocuklar-trafik-kulturunu-ogreniyor-2.jpg

trafik-parki-7.jpeg

trafik-parki-2.JPG

trafik-parki-1.JPG

trafik-parki-1.jpeg

trafik-parki-6.jpeg

trafik-parki-8.JPG

trafik-parki-9.JPG

 

Etiketler :