Karatay’da vatandaşın sağlığı için tüm imkânlar seferber edildi

Karatay Belediyesi tarafından yürütülen Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor.
Karatay’da vatandaşın sağlığı için tüm imkânlar seferber edildi

Karatay Belediyesi tarafından yürütülen Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. İlçedeki 17 pazar yerinde haftada 24 defa kapsamlı dezenfeksiyon ve temizlik çalışması yapan, pazarcı esnafına maske ve eldiven dağıtan Karatay Belediyesi, ayrıca pazar yerlerine el dezenfektan aparatları yerleştirerek hem esnafın hem de vatandaşın sağlıklı bir şekilde alışveriş yapmasına katkı sunuyor.

karatay-coronavirus-2.jpg

Dünyayı saran Koronavirüs tehdidine karşı Karatay Belediyesi, ilçe geneline yaydığı çalışmalarını pazar yerlerinde de aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

ZABITA EKİPLERİ PAZARCI ESNAFINA MASKE VE ELDİVEN DAĞITTI

Bu kapsamda Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs salgınına karşı ilçede kurulan tüm pazarlarda esnafa maske ve eldiven dağıtarak Koronavirüse karşı uyarıp bilgilendiriyor. Ekipler, pazarlarda ürünlerin seçilmeden alınmasını ve tezgahlar arasında mümkün olduğunca geniş mesafe bırakılmasını da istedi.

karatay-coronavirus-3.jpg

Öte yandan Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de, Karatay genelindeki 15 kapalı ve 2 açık pazar yerinde pazarlar kurulmadan bir gün önce hem pazar yerini tamamen temizleyip dezenfekte ediyor hem de pazarlar kapandıktan sonra yine aynı ekipler, Pazar yerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriyor.

İLÇEDEKİ 17 PAZAR YERİNDE DEZENFEKTE VE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde de yürüttükleri temizlik ve dezenfektan çalışmalarının yanı sıra ilçe genelindeki tüm pazar yerlerine de el dezenfektan aparatları yerleştirerek vatandaşlar ile esnafın sağlıklı bir şekilde alışveriş yapmasına katkı sunuyor.

karatay-coronavirus-1.jpg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçe genelindeki 17 pazar yerinde haftada 24 kez tezgah açan esnafın yanı sıra alışverişe gelen her vatandaşın da Koronavirüse çok daha fazla tedbirli olması gerektiğini belirterek sürecin hassasiyetine vurgu yaptı.

karatay-coronavirus-4.jpg

VATANDAŞIN SAĞLIĞI İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK

Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Okullarımızın, sağlık ocaklarımızın, cadde, sokak ve meydanlar ile kamu kurumlarının hepsinde dezenfekte çalışması yapıyoruz. İlçe genelinde açılan tüm Pazar yerlerimizde gerekli temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz de gerek işyerlerinin denetimi, gerekse konan kurallara riayet konusundaki kontrollerini gerçekleştiriyor. Esnaf ve vatandaşlarımızın süreçten zarar görmemeleri adına her türlü önlemimizi alıyoruz. Zorlu bir süreçteyiz ama bugünlerin de geçeceğine yürekten inanıyorum. Yeter ki biz, bu konuda hassasiyet gösterelim” ifadelerini kullandı.

karatay-coronavirus-5.jpg

65 yaş ve üzeri vatandaşların evden hiç çıkmamalarını, diğer yaş gruplarındaki vatandaşların da gerekli olmadığı takdirde evden çıkmamalarını da isteyen Hasan Kılca, toplum sağlığını yakından ilgilendiren bu dönemlerde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine vurgu yaptı. Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu zamanlarda evimizde kitap okuyabilir, ailemize daha çok zaman ayırabiliriz diye düşünüyorum. Bu sıkıntılı günlerimizde özverili bir şekilde çalışan tüm ekiplerimize ve mesai arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum.”