Karatay’dan 8 bin öğrenciye kırtasiye ve malzeme desteği

Karatay’daki bütün okulların eğitim kalitesi ile başarısının yükseltilmesi, öğrencilerin çok daha rahat ve sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi için bugüne kadar her türlü desteği veren Karatay Belediyesi, bu kapsamda ilçenin dört bir yanında birçok yatırımı hayata geçirdi.
Karatay’dan 8 bin öğrenciye kırtasiye ve malzeme desteği

Karatay’daki bütün okulların eğitim kalitesi ile başarısının yükseltilmesi, öğrencilerin çok daha rahat ve sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi için bugüne kadar her türlü desteği veren Karatay Belediyesi, bu kapsamda ilçenin dört bir yanında birçok yatırımı hayata geçirdi. Karatay Belediyesi, geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde başlattığı çanta-kırtasiye malzeme desteğini bu yıl da 8 bini aşkın öğrencinin hizmetine sundu.

karatay-belediyesi-egitim-yatirimlari-1.jpg

2019-2020 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde ailelerin eğitim yükünü azaltmak amacıyla Karatay’da birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve kırtasiye malzemesi desteği veren Karatay Belediyesi, söz konusu projeyle 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde de ailelerin yanında oldu. Pandemi dolayısıyla geç de olsa eğitime merhaba diyen mini mini birler, okulların başladığı ilk günde Karatay Belediyesi’nin hediyesi okul çantalarını ve çantaların içerisinde okula başlayan bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği tüm kırtasiye malzemesini sıralarında buldu. İçlerinde kırtasiye malzemesi bulunan okul çantaları ve beslenme çantaları, ilçedeki bütün okullardaki öğrencilere dağıtıldı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, hem okula başlayan çocukların heyecanına ortak olmak hem de hazırladıkları çanta ve kırtasiye hediyelerini minik öğrencilere vermek için Saracoğlu Mahallesi’ndeki Hasan Ali Yücel İlkokulu’ndaydı.

karatay-belediyesi-egitim-yatirimlari-2.jpg

“YAVRULARIMIZIN HEYECANINA ORTAK OLMAK BAMBAŞKA BİR DUYGU”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Karatay’daki bütün ilkokullarda eğitim hayatına ‘merhaba’ diyecek 8 bini aşkın öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi desteği verdiklerini söyledi.  Başkan Hasan Kılca, “İlçemizdeki bütün ilkokullarda eğitim hayatına başlayan birinci sınıf öğrencilerimizin tamamının, yani 8 bini aşkın öğrencimizin çanta ve kırtasiye ihtiyacını bu yıl da Karatay Belediyesi olarak bizler karşılıyoruz. Bu projemizi geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde başlatmıştık. Gerçekten de çocuklarımız kadar bizleri de mutlu eden ve heyecan duyduğumuz bir projemiz oldu. Salgın dolayısıyla yeni eğitim dönemi biraz gecikti ama bu yıl da yavrularımızın heyecanı ve coşkusuna ortak olmak istedik. Bu gerçekten bambaşka bir duygu. İlçemizdeki 8 bini aşkın öğrencimizin hediyeleri okulların ilk gününde öğrencilerimize hediye edildi. Öğrencilerimizin eğitimlerine ve geleceğe hazırlanmalarına bir katkımız olduysa ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

karatay-belediyesi-egitim-yatirimlari-8.jpg

BU DESTEKLER EĞİTİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasına Konya’da yeni eğitim öğretim dönemine başlayan 452 bin 210 öğrenci ve 32 bin 383 öğretmeni tebrik ederek 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın hayırlı olması temennisinde bulundu. Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar da böylesine anlamlı bir programda öğrenci ve ailelerle bir arada bulundukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise yeni eğitim ve öğretim döneminin ilk gününde çanta ve kırtasiye desteği vererek minik öğrencileri mutlu eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

karatay-belediyesi-egitim-yatirimlari-3.jpg

MİNİKLERİ SEVİNDİREN HEDİYE

Karatay Belediyesi tarafından okulun ilk gününde öğrencilerin sıralarına bırakılan okul çantaları ve beslenme çantalarının içinde okula yeni başlayan bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği tüm kırtasiye malzemesi bulunuyor. Kurşun kalemden deftere, resim defterinden boya kalemine kadar birçok ihtiyacı içinde barındıran Karatay Belediyesi’nin bu anlamlı hediyesi, öğrencileri ve aileleri mutlu etti.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

karatay-belediyesi-egitim-yatirimlari-4.jpg

karatay-belediyesi-egitim-yatirimlari-7.jpg

karatay-belediyesi-egitim-yatirimlari-5.jpg

karatay-belediyesi-egitim-yatirimlari-6.jpg