Karatay’dan Sezai Karakoç’un sevenlerine anlamlı hediye

Sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerine ve vatandaşlara sürprizler yapan Karatay Belediyesi, birçok konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın oluşmasına katkı sağlayarak çekiliş veya sürpriz hediyelerle vatandaşlara kültür ve sanat etkinliklerini sunmaya devam ediyor.
Karatay’dan Sezai Karakoç’un sevenlerine anlamlı hediye

Sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerine ve vatandaşlara sürprizler yapan Karatay Belediyesi, birçok konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın oluşmasına katkı sağlayarak çekiliş veya sürpriz hediyelerle vatandaşlara kültür ve sanat etkinliklerini sunmaya devam ediyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca sosyal medya hesabından bu kapsamda büyük Türk Şairi Sezai Karakoç’u 88. doğum yıl dönümünde hatırlatarak; şiir sevdalısı Karakoç’un 88. doğum yıl dönümü vesilesiyle 88 kişiye ünlü şairin ‘Diriliş Serisini’ hediye etti. Sezai Karakoç’u ve sevenlerini unutmayan Karatay Belediyesi usta şairin kaleminden bir sözü veya mesajlarının olduğu videolarını #TürkiyeSezaiKarakoçuOkuyor başlık etiketiyle Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın hesabından paylaşan 88 kişiye Türk şiirinin öncülerinden olan Karakoç’un 3 eserini hediye etti.  Sezai Karakoç’u doğum yıl dönümünde yeniden okuyarak usta şairi hem bir kez daha hatırlattıklarını hem de üstadın edebiyat dünyasına miras olarak bıraktığı eserlerini 88 seveniyle buluşturduklarını kaydeden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Karakoç’un, diriliş ekolünün ve yenilikçi ruhun simgesi olduğunu söyledi.

‘KARAKOÇ, DÜNYAYA MÂL OLMUŞ ÖNEMLİ BİR DEĞERİMİZDİR’

Kültür-sanat etkinliklerini sosyal medya hesaplarından yayınlayıp Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafına ulaştırmaya devam edeceklerini aktaran Başkan Hasan Kılca şu ifadelere yer verdi: “Üstad Sezai Karakoç şiiriyle, sanatıyla, ulusal ile evrenseli başarıyla bir araya getiren;  aşkı, ümidi, umudu kitlelerle paylaşan, insanlığa diriliş tohumları eken dizeleriyle bu dirilişin ümidini sinesinde her daim canlı tutan dolayısıyla dünyaya mâl olmuş önemli bir değerimizdir.”

karataydan-sezai-karakocun-2.jpg