Karatay’ın gençlerinden örnek çalışma: “Sıfır Atık Çalışma Grubu” oluşturdu

Karatay Kent Konseyi, Karatay Belediyesi’nin ilçe genelinde büyük bir başarıyla sürdürdüğü “Sıfır Atık” projelerine katkı vermek, daha temiz ve yaşanabilir bir dünyaya destek olmak amacıyla “Sıfır Atık Çalışma Grubu” oluşturdu.
Karatay’ın gençlerinden örnek çalışma: “Sıfır Atık Çalışma Grubu” oluşturdu

Karatay Kent Konseyi, ilçenin her bakımdan gelişmesi ve ilerlemesi için yürüttüğü projelerine bir yenisini daha ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık” projesi, Karatay genelinde büyük bir başarıyla devam ettirilirken Karatay Kent Konseyi de söz konusu uygulamalara destek vermek amacıyla “Sıfır Atık Çalışma Grubu” oluşturdu.

sifir-atik-calisma-grubu-3.jpg

Yoğun bir çalışma yürüten Karatay Kent Konseyi ve çalışma grubu üyeleri, geçtiğimiz günlerde “Sıfır Atık” konusunda daha etkin olmak amacıyla “Çevrimiçi Gönüllü Eğitimi” programını da gerçekleştirdi.  Çevre Mühendisi Atık Yönetim Uzmanı İlkim Yiğit tarafından “Sıfır Atık, Atık Yönetimi ve Depozito Sistemi”, Eğitimci-Yazar Sima Özkan tarafından “Çocuklara Sıfır Atık Bilinci Nasıl Kazandırılmalı?” ve Yazar Nil Ormanlı Balpınar tarafından “Kompost” başlığında verilen eğitimler tamamlandığı ve çalışma grubu üyeleri, bu konudaki faaliyetlerine başladı.

sifir-atik-calisma-grubu-4.jpg

“SIFIR ATIK İLE BİR BAŞKA KARATAY”

“Karatay Kent Konseyi Sıfır Atık Çalışma Grubu” üyeleri, Gençlik ve Spor Konya İl Müdürlüğü çevresine fidan dikti. Karatay Belediyesi’nin sıfır atık uygulamalarını yaptığı alanları da gezen grup üyeleri, daha sonra Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı da ziyaret ettiler.

sifir-atik-calisma-grubu-2.jpg

Karatay Kent Konseyi Sıfır Atık Çalışma Grubu Başkanı Ceren Çinikaya, “Sıfır Atık ile Bir Başka Karatay” vizyonunu benimseyen Çalışma Grubu’nun Karatay’da sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmayı planladığını söyledi.

sifir-atik-calisma-grubu-1.jpg

Karatay Kent Konseyi ve “Sıfır Atık Çalışma Grubu”nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan; Kent Konseyi olarak bu sürece katkı vermek istediklerini, daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak, israfı önlemek ve ekonomiye katkı sağlamak için “Sıfır Atık Çalışma Grubu oluşturduklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Sıfır atık bilincinin daha da gelişmesi ve daha geniş bir tabana yayılması adına büyük küçük demeden herkese ulaşmak için gayret ediyoruz. Bu kapsamda daha az atık oluşması ve oluşan atığın uygun bir şekilde ayrıştırılarak geri dönüştürülmesi için eğitimler veriyoruz. Çalışmalarımıza her zaman destek olan Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyoruz.”

sifir-atik-calisma-grubu-5.jpg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı değerlendirmesinde Karatay Belediyesi’nin sıfır atık konusunda bugüne kadar önemli projelere imza attığına vurgu yaptı.

KULLANILABİLECEĞİ HALDE DOĞAYA ATILAN HER ŞEY İSRAFTIR

Toplumda sıfır atık bilincinin oluşturulmasının büyük bir önem taşıdığını ifade eden Başkan Hasan Kılca; “Sıfır Atık seferberliği kapsamında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla birlikte örnek çalışmalar yürütüyoruz ve eğitim faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bu projemizle birlikte Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ve Kent Konseyimiz ve hemşehrilerimiz ile hep birlikte amacımız Karatay’ımıza hizmet etmek. Sıfır atık ve çevre konusunda gençlerimizin duyarlılığı ve bilinçli olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Kullanılabileceği halde doğaya atılan her şey zaten israftır. Bu bilinçle hareket ettiğimiz zaman elbirliğiyle geleceğimize sahip çıkmış olacağız. Gençlerimizin çok güzel düşünüp çok güzel çalışmalar gerçekleştirip emek harcamışlar. Hep söylediğimiz gibi her şeyin başı eğitim. Sıfır atık çalışmalarında da olmazsa olmaz kavramların başında eğitim geliyor. Sıfır Atık ile ilgili eğitimi sürdürülebilir şekilde devam ettirebilirsek bir farkındalığın oluşmasına da katkı sağlamış olacağız. Bu programda emeği geçen Karatay Belediyesi Kent Konseyi Sıfır Atık Grubu Çalışma Grubuna teşekkür ediyorum” dedi.